onsdag 3 februari 2010

Förnyad kamp

Onsdag 3 februari 2010 kl.04.19 Det har varit en av dom lugnaste nätterna på länge. Jag tror att det beror på en uppgörelse med livet från förr. Sedan kontakten med min dotter har öppnats har en stor tung börda lämnat mina axlar. Det har blivit så mycket lättare på något vis. Nu har jag fått en orsak till att kämpa mer för att få ta till vara på tid tillsammans. Jag  måste försöka att lära känna hennes familj också. Det blir en ny tillvaro på sätt och vis. Jag har nu något som ska förvaltas och skötas om för att få en möjlighet att ta igen tid som bara försvunnit. Det blir något väldigt bra hoppas jag. Det finns många i samma situation. Frågan blir om dom kan komma till ett beslut om vilken väg dom ska ta? Jag tycker att försök ta upp kontakter som tappats bort eller som brutits i ett utbrott som inte var meningen. Att försöka hitta de eller dom som varit borta en tid och kanske skulle kunna lätta på bördan som omedvetet ligger som ett tungt ok över tillvaron. Tänk att få känna frihet på ett nytt sätt som man inte tänkt sig. Carpe diem

12 kommentarer:

  1. God morgon!
    Känns bra att höra att du haft ännu en lugn natt.
    Ringer sen. M.

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta.Jag blir så glad och lycklig när jag läser Din dagbok idag..delad glädje är dubbel glädje..aldrig nånsin har väl de stämt så bra som nu.
    Jag måste få skicka en stor kram till Sandra på Länstidningen i Östersund oxå som hjälpte Dig.
    Vilken journalist och inte minst medmänniska hon är.Det finns hopp i livet när sådana människor som hon finns.
    Jag tänker oxå på vilken tur att Du har släktforskat Gösta..nu kan Din dotter få lite fakta att gräva ner sig i och de är ovärdeligt ju äldre man blir.Och kanske orkar Du ta upp de igen och fylla i de som fattas..nu är de ju plötsligt värt mödan att söka vidare.
    Jag fick av mitt barnbarn en bok som heter.."Till mitt barnbarn..En dörr på glänt till mitt liv"..Hur de var när jag var liten,vad jag lekte och mycke mycke mer.De är fantastiskt roligt att tänka tillbaks och skriva ner..
    Här är -5 nu på morgonen och lite blåsigt och de ska visst komma mer snö.Bäst att bära in mer ved innan snön kommer.Ha en fortsatt bra dag Gösta..ta vara på varann om än bara per telefon..kramar Ulla..

    SvaraRadera
  3. Morr´n Gösta!
    Vilken lycka att du har haft en bra natt igen.
    Tänk att du är morfar, för det är du väl, vad underbart. Vad det än var som var orsaken till att du tappade kontakten med henne, så har du ju tid att försöka reparera sprickan mellan er. Jag hoppas att allt blir till det bästa. Jag förstår att det känns som om en stor börda har fallit av dig för du har förmodligen tänkt mycket på henne.
    Här är det -5 just nu och snön börjar falla igen. Nu vill jag inte ha mer snö.
    Jag skickar många många mjuka kramar till dig. Carpe diem
    Ninni

    SvaraRadera
  4. Morrn på dig Gösta! Ja, jag förstår verkligen din glädje och lättnad och jag är så glad för din skull! Jag tror att ni båda kommer att ha så mycket att prata om och den börda du talar om att du haft, den har säkerligen din dotter också känt.

    Jag släktforskar själv och även jag har funnnit släktingar jag inte vetat om! T ex att jag har en kusin i Västerås, bor inte långt från mig! Otroligt egentligen!
    Nu hoppas jag, att din dag går i ljusets och glädjens tecken, jag unnar dig det allra bästa nu.
    Många varma kramar från mafina och naturligtvis carpe diem!

    SvaraRadera
  5. God morgon Gösta.Hoppas så innerligt att de skall bli till det bästa för dig och din dotter,att ni får mycket glädje framöver av att ha återfått kontakt ett mirakel.Verkligen något att se framemot och kämpa för. "en liten undran bara,var det hon som bodde mitt emot kyrkan eller ovanpå affären?skämt åsido´bor de i närheten eller är det långt ifrån?hälsningar o kram från en medmänniska carpie diem

    SvaraRadera
  6. Gomorron Gösta,du får ha en fortsatt bra dag.Toppen att du har hittat din dotter,vilken lycka för er två ja även för hennes familj e de högvinst.Att återfå sin pappa eller att få en morfar e ju inte sånt som händer var dag.Önskar er alla allt gott må gott o ha en fortsatt bra dag många tankar o kramar.

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Härligt att du haft en så lugn natt! Säkert beror det på att du fått kontakt med din dotter.
    Och vilken härlig glöd i din dagbok, att känna att du har orsak att kämpa ännu mer nu!
    Lycka till med allt och ta till vara så mycket ni kan med varandra.
    I morgon är det väl en ny behandling också för tid, hoppas det funkar lika bra som det gjort senaste gångerna.
    I morgon reser jag iväg till ett av mina barn som bor i England och kommer att vara borta ett tag, hur länge har jag inte bestämt än, vi tar dagarna som dom kommer har vi tänkt oss.
    Inte säkert jag kan följa din dagbok och skriva till dig, men du ska veta att jag ändå tänker på dig varje dag och mina kramar susar genom luften även om jag inget har skrivit.
    Hoppas du får ha det bra och var rädd om kontakten nu med dottern och all lycka till dig och er. Så snart jag kommer hem igen kommer jag att ”slänga mig över din dagbok” och läsa ifatt.
    Varmaste kramarna från Småländskan.

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta! Jag gläds med dig.Måste vara helt underbart att återknyta kontakten med din dotter och hennes familj.Träffa dina barnbarn.Jag har mina barn och barnbarn samt barnbarnsbarn här.Det är helt underbart, Och dom bryr sig verkligen om mig.Ofta får jag höra hur mycket dom älskar mig och hur mycket jag betyder för dem.Det är helt underbart.Ta nu till vara på den här tiden och hoppas att det ska bli ett bra möte.Förstår att du längtar efter besöket även om det är lite pirrigt.Ha det så bra kram Doris

    SvaraRadera
  9. Hej, läser din dagbok ibland, och blev så glad över att Du fått kontakt med din dotter. Tag vara på tiden och njut av att få lätta på allt
    som har varit. Jag önskar er båda mycken
    glädje av ert möte, även om en del kan vara svårt.
    KRAM.

    SvaraRadera
  10. Hej!Va skönt för dig, att du känner dig lugnare nu.saker man går o funderar på, blir ju som ett ok på ens axlar.Hoppas att ni får ha de bra tillsammans. kramar Lilian

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta
    Har aldrig läst din blogg tidigare därför heller ej kommenterat dina inlägg. Jag har däremot läst i dagstidningen om din historia. Du är en stark människa som generöst delar med dig av tankar, känslor och smärta. Jag tror det är skönt för många som känner igen sig i din situation. Att du kan visa att rädslan går att hantera. Det är väl många gånger rädslan som gjort att du och din dotter inte fått till det heller kan jag tro blandat med en massa frustration. Idag spelar väl anledningen ingen roll kan jag tänka. Det viktiga är att ni får ha varandra. Ta nu vara på detta och låt allt gammalt förbli. Se framåt och tag vara på dagen. Ni behöver varandra det är jag övertygad om. Jag skänker er mina lyckönskningar och tackar dig än en gång Gösta för ditt mod att bjuda oss din historia.
    Kramar fr Lena

    SvaraRadera
  12. Underbart att veta att du inte är ensam utan har något att kämpa för Kram Ewa

    SvaraRadera