måndag 1 februari 2010

Kontakter från nu och förr

Måndag 1 februari 2010  kl.04.16  Det har varit en lugn natt. Att läsa alla kommentarer är verkligen stimulerande. När jag ser underteckningarna då kan det dyka upp funderingar om platser som ni kommer ifrån och om det kan vara så att någon bor i närheten av var jag bott under alla omflyttningar jag gjort i Sverige. Det kommer tankar som " jaha hon eller han bor där". Det kanske är den som bodde ovanpå affären eller nära kyrkan på den orten. Och hur många gånger har jag kanske mött den personen på stan eller i affären? När det är så stor spridning på var i landet alla kommentatorer skriver ifrån så är det inte omöjligt att några av våra ögon har mötts. Att åter få knyta kontakter från gången tid kan få ett hjärta att klappa lite extra och få en glädje att spridas i kroppen. En glädje jag inte trodde kunde upplevas igen. Denna kontakt vill jag hålla för mig själv ett litet tag till. Jag måste komma ner i varv så jag kan tala om den lugnt och sansat och så vill jag få tillåtelse av den andra att det är okey att tala om vem det kan vara. Det här är några av mina tankar och upplevelser denna morgon. Carpe diem

10 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Skönt att du haft en lugn natt, tänker alltid på dig innan jag slår mig till ro på kvällen och hoppas att du får en skön natt. Ja du, det är lustigt, att man tänker tillbaka och minns möten man haft. Människor som man känt tidigare har försvunnit ur ens liv, men plötsligt, en händelse, så blommar allt upp igen. Minns själv en klasskamrat jag hade 1955 i Nyköping. Vi kom ifrån varandra, genom en slump hittade jag hennes namn i en katalog och se där! nu har vi kontakt igen!
    Idag är det inte så kallt här i gurkstán , bara 10 grader. Skall ta en liten promenad och hjälpa ett äldre par med litet ärenden. Svårt för de äldre att komma ut med rullator i dessa snötider.
    Nu önskar jag dig en bra dag, Gösta. Varma kramar från mafina och till sist: carpe diem!

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta Inatt fick vi rejält med snö här i Göteborg, tänk om man haft en liten traktor så skulle man kunna fixa trottoarerna och på små vägarna, för det människan gör idag (inte alla nu) det är att dom skottar fram till bilen,sen struntar dom i resten, såg en som kom i rullstol nu på morgonen stackars människa va han slet jag va för långt bort för att hjälpa honom. Jag har fått kontakt av en tillfällighet med 2 skolkamrater sökte en som jag va mkt tillsammans med i skolan men va för sent ute, han dog i cancer några år innan, då hittade jag dom andra 2 istället.
    Ha nu en trevlig dag Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  3. Morr´n Gösta!
    Vad bra att du haft en bra natt.
    Här i Söderhamn är det -15 grader och snön börjar falla igen. Man tror inte det är sant. Jag undrar om vi kommer att ha snö till midsommar, för det lär ta en tid innan den har smält bort.
    När man har flyttat några gånger så har man kommit ifrån sina skolkamrater, men via en sajt så är vi några som har fått kontakt igen, så ibland skickar vi iväg några ord.
    Hoppas att du får en dräglig dag idag. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar till dig
    Ninni

    SvaraRadera
  4. gomorron Gösta blev så glad när ja läste i morse,först att din natt varit så bra o de med din återknutna kontakt.Din glädje över de verka så stark att man nästan kan ta på den.Forsätt ha en bra dag o gotta dej med tanken av vännen du återfunnit.Skall själv ta på mej massa kläder vi har 32 grader här i Bräcke,ja e frivillig medhjälpare på Kupan Röda Korset ihär så de blir att traska ut.Ha de gott många kramar o tankar till dej.Helena

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta .Blir så rörd av att läsa din dagbok idag,är så glad för din skull.Det är väl det bästa som kunde hända just nu,att du får uppleva och känna sån glädje.(Du behöver inte gå ner i varv,du behöver inte vara lugn o sansad,och inte tala om vem det är,om du inte vill.Det viktigaste är att det hänt något positivt som får dig att må bättre.Hoppas du får känna den glädjen länge.Hälsningar o kram från en medmänniska, idag CARPIE DIEM mer en någonsin.

    SvaraRadera
  6. HejGösta!här är det 30gr. i dag.Jag ska till läkaren kl.11 för min hals. Behöver nog pencillin.Än så länge finns det läkare här i Stugun.Kramar fråm Lilian

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Vad skönt att du haft en lugn natt, blir så glad när jag läser det.
    Spännande med dina tankar om att få återknyta kontakten med någon av de personer som kommenterar här i din dagbok, att du kanske tror dig ha mött någon tidigare i livet på någon ort där du bott. Det vore väl trevligt om det är så, ser med spänning fram mot fortsättningen på dessa dina tankar denna morgon.
    Idag har vi lite bättre väder vad gäller temperatur, på nollstrecket, men mer snö är att vänta spår SMHI. Jag gillar inte att det kommer mer snö nu, men det är ju inget man kan påverka.
    Hoppas du får en bra dag och fortsätter dina morgontankar och upplevelser. Jag skickar mina varmaste tankar och kramar till dig. Hälsn från Småländskan.

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Ser framemot din blogg imorgon för att se om du berättar mera din nyvunna kontakt från en svunnen tid. Jag hoppas personen ifråga gett sin tillåtelse. Ser framtiden an med tillförsikt. Sänder en varm hälsning

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta ! Alltid trevligt att återknyta kontakter.Jag sökte en skolkamrat som varit här i Småland som fosterbarn.Gick in och sökte på datorn.Hittade fyra personer med samma för och efternamn.Det första namnet var min skolkamrat som jag inte träffat sedan vi slutade skolan.
    Det visade sig att han var god vän med min väninna och umgicks med familjen. Även min kusin bodde granne med honom på Ekerö i Stockholm.
    Där jag varit åtskilliga gånger på besök.När vi hade vår skolträff var han här tillsammans med sin fru.Mycket trevligt.Även en gammal ungdomskärlek träffade jag på en resa Även han hade flyttat för många år sedan och vi hade inte haft någon kontakt på alla åren.Hoppas att du finner den du söker.
    Skönt att din natt varit bra. Här snöar det i dag -2.Men jag tycker det räcker med snö nu.
    Jag önskar dig en fortsatt bra dag.Kram och vänlig hälsning Doris.
    (Tack Ulla jag hittade Tomas B blogg.Kommer att följa den.tänk var mycket lidande dom får se som är på platsen. Hoppas att dom orkar.Vänlig hälsning Doris)

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Bor i skaraborg och här är det kallare än kallast!!
    Vad det är givande att läsa din blogg.
    Ha en bra nattro!
    Vi "ses " i morrn på din blogg!/kram lilla my

    SvaraRadera