fredag 5 februari 2010

Tanke om veckoslutet

Fredag 5 februari 2010 kl.04.15 En natt som har förflutit utan störningar håller på att bli en ny dag. Gårdagens behandling gick bra. En något ovan syster satte droppet vilket är en form av cellgift. Hon lyckades genom att sätta det nere vid tumgreppet, vilket gör lite ondare än uppe i armvecket,och det flöt in med lite fördröjning i tid. Frossan jag hade under natten och morgonen släppte något framåt förmiddagen och mot kvällen kom febertoppen, som resultat på droppet,det är den vanligaste biverkan jag fått. Nu ligger ett veckoslut i startgroparna och ingen vet vad det bär med sig. Ibland undrar jag om det vore någon vits med att ha allting utstakat i förväg?  Skulle det bli roligare och mer innehållsrikt än vanligt? Jag tror inte det. Oftast blir det som sker helt oplanerat och utan någon press mycket trevligare och roligare för det har inte funnits något som var tvunget att leva upp till. Ibland kan livet fungera bättre utan all regi vi försöker sätta på det för att vi tror att det måste finnas. Låt livet självt få bestämma hur veckoslutet ska bli ta bort regissören i dig och låt livet flöda. Carpe diem

5 kommentarer:

  1. Det gläder mig, att din natt varit bra och även att behandlingen gick bra, men att få droppet via tumgreppet..... det känns verkligen smärtsamt. Du skriver så klokt Gösta och får det att låta så enkelt, febertoppen t ex som är en följd av droppet, men det är klart, du har vant dig nu. Jag hoppas så innerligt, att behandlingen du får verkligen saktar ner sjukdomen! Jag fick 2 radioaktiva inlägg (uterus) samt strålbehandling 4800 högvolt efteråt, det var knepigt. Min läkare var Jercy Einhorn som tyvärr inte finns med oss längre.
    Jag förstår hur du menar med veckoslutet. Jag brukar inte planera något, låter dagen bli som den blir, men jag hoppas, att du får ett besök av en granne eller någon god vän, Gösta. Få en liten pratstund och ventilera olika problem.
    Jag ska på ett styrelsemöte idag, drar mig litet för att gå ut, det är halt.
    Jag hoppas att du får en bra dag och jag ser fram emot att starta min dag med att läsa din dagbok.
    Här kommer varma kramar från mafina med ett carpe diem!

    SvaraRadera
  2. Morr´n Gösta!
    Hoppas att dina bra mornar håller i sig ett tag. Du borde begära att få en van sköterska som sätter droppet. Det är ju inte meningen att du ska få ondare än du har det. Jag är också svårstucken och jag brukar säga till så får jag en som kan sin sak. Öva får dom göra på patienter som är mindre sjuk.
    Du skulle se vad mycket snö vi har fått och än är det inte färdigt. Känns livsfarligt att gå ut.
    Det enda som jag har planerat till helgen är att se på Melodifestivalen. Det blir ju en bra underhållning på lördagskvällen.
    Hoppas att du får en bra dag. Carpe diem
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Du skriver så klokt och varmt mänskligt Gösta.
    Tänk om folk kunde varva ner lite i all statuspryljakt ,då skulle både barn och vuxna må så mycket bättre!
    Önskar Dej en BRA dag!!
    Carpe Diem
    från Elsa i Falun

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta ! Skönt att natten varit god och att
    droppet gick bra. Du är en tålig man,synd bara att du fick en ovan som gav dig droppet.Tycker att du ska inte behöva lida mer än nödvändigt.Jag ska inte planerar något till helgen Kommer att titta på TV och så får jag försöka att inte anstränga rösten.Min dotter tyckte att jag fått whiskyröst. Beror det kanske på att jag aldrig smakat Whisky. Ett glas vin någon gång till maten kan vara gott eller ett glas likör.
    Om det ska gå över så får jag väl försöka att inte använda rösten för mycket.Bra att vara med i Facebook då kan jag hålla kontakten med mina vänner.Var skönt att det inte var någon influensa på gång utan att det var droppet som gav biverkningar. En fortsatt bra dag och önska dig allt gott.Vänlig hälsning och kram Doris

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta.Ser att ni haft stor temperaturskillnad från -17 till -7.Det kanske också bidrog en liten del till frossan på natten,innan febern bröt ut.-Jag hoppas någon tittar in till dig i helgen,och bjuder dig på något extra gott till fikat,om inte annat.Sen önskar jag att du får sova gott, en lugn o smärtfri helg. Jag ser fram emot att läsa din dagbok imorgon igen.Hälsningar o kram från en medmänniska .

    SvaraRadera