fredag 12 mars 2010

Attacken

Fredag 12 mars 2010 kl.04.25 I går morse trodde jag att livet skulle ta slut. Ett väldigt hårt tryck och en sammandragning över bröstet blev en misstänkt infarkt. Rådfrågning på sjukvårdsupplysningen gjorde att ambulans skickades. När den anlände togs det EKG och det sändes till Östersund till hjärtmottagningen där läkare läste av EKG:et och konstaterade att det inte var någon infarkt utan ett kraftigt kärlkrampsanfall. Efter samråd med läkaren bestämdes att jag inte behövde åka in utan att smärtbehandlingen kunde ske hemma med nitroglycerin och morfin. Jag fick vara hemma. Orsaken var den anspänning som varit det senaste dygnet och när det släppte blev kärlkrampen resultatet. Jag ska inte låta mig stressas fler gånger när det kan ge dessa resultat. Provtagningen sedan på dagen gick bra. Jag fick också svar på PSA:provet som togs förra gången och det påvisade en ökning men inte av någon katastrofisk natur men dom rör sig. Dagen gick sedan i det lugna tecknet. Carpe diem  Ps Natten har förflutit lugnt och stilla Ds

25 kommentarer:

  1. God morgon Gösta..Ja de är mycke som kan få ett hjärta att brista...nu var de inte så som tur var den här gången ....men men men....
    De är inte utan att man får ett nyp i hjärtat av att se hur stress och illasinnade människor kan ställa till.
    Försök nu att koppla av och ta till Dig alla våra tankar till Dig...Stor kram Ulla..
    Ps Roligt att se att de kommer in nya namn på kommentatorerna tex Christoffer...så fick jag lära mig något nytt igen av Dig att skriva med stora bokstäver betyder att jag skriker eller höjer rösten..tänk så lätt de är att missförstå varann i olika generationer...Tack till Dig ser framemot att läsa fler inlägg av Dig..Ds 60+Ulla

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta ! du måste ta det lugnt stressar inte upp dig på dom personer som strör smolk i bägaren.Dom är inte värda det.
    Förstår att du blev orolig när du fick en sådan smärta över bröstet.Men tur att det inte var en infarkt. Det räcker med det du har. Skönt att provtagningen gick bra. Nu ska du ta det lugnt i dag njuta av dagen.Lägg alla elakheter bakom dig.
    Vi är här för dig.Kram Doris

    SvaraRadera
  3. Godmorgon, jag går in och läser din blogg varje morgon så sluta inte. Jag är lika orolig varje dag att du inte ska ha skrivit något men känner att du får mer kraft när du gör det.
    Kram Märtha 56

    SvaraRadera
  4. Kära Gösta! Idag blev jag riktigt rädd när jag läste din dagbok! Inte undra på, att det som hände, hände efter allt som upprört dig!
    Starkt gjort av dig att klara provtagningen.
    Jag hoppas, att du kan få en lugn dag, vila så mycket du kan och tänk på alla oss, som är med dig. Din dotter är också ett riktigt stöd för dig. Du får tänka på trevliga saker.
    Skickar med många varma kramar och ett stort carpe diem!
    Christina, västerås

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Vilken ordentlig pärs du fick gå igenom i går. Tur att det hela avlöpte bra med hjälp av sjukvårdspersonalen. Är det inte det ena så är det det andra. Det är ju fruktansvärt att illasinnade personer ska kunna orsaka så här allvarliga händelser. Nu får du försöka att inte stressa upp dig även om det skulle bli fler incidenter.
    Vad skönt att din natt har varit bra trots det som skedde.
    Här är det ett ljuvligt väder med +2,5 grad.
    Skickar många många mjuka kramar till dig. Carpe diem
    Ninni

    SvaraRadera
  6. Tack Gösta för att du fortsätter att skriva! Följer dig varje vecka och önskade att du hade många friska år framför dig! Själv miste jag min make den 26 förra månaden i prostatacancer och det blev väldigt tomt! Skönt när man är omgiven av vänner när livet är tufft!
    Många varma hälsningar Charlotta

    SvaraRadera
  7. Skönt att höra att du är vid gott mod igen trots alla strapatser. Ta det nu lugnt under dagen. Varma Kramar fr Elisabeth
    Bifogar länken till dagens artikel i Länstidningen:
    http://ltz.se/nyheter/berg/1.1877391-reportaget-om-gostas-sjukdom-blev-till-en-hel-artikelserie

    SvaraRadera
  8. Käreste Gösta..

    Jag har nu följt Din dagbok ganska länge men aldrig skrivit något,kanske för att jag sliter så ont med mycke i mitt eget liv. Dina ord är en tröst ska Du veta..
    Jag ville iallafall på detta sätt sända mina varmaste hälsningar till Dig,jag hoppas att Du har ork att fortsätta Ditt skrivande...det berör & hjälper mer än Du tror..
    Det är så fint & skönt att se hur otroligt många fina vänner Du fått här på nätet,det finns så många varma fina människor..
    Ta hand om Dig riktigt ordentligt nu..

    Carpe Diem

    Vänligen Anette E

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!

    Tack för att du finns även idag!Tur att du kunde få snabb hjälp och att du slapp sjukhusturen.Nu får vi hoppas att hjärtat tar det lila lugna igen.Du är verkligen en kämpe som därefter tar dig till hälsocentralen för en tuff behandling.Önskar dig en god fortsättning på dagen samt en skön sömn utan smärtor i natt.
    Riktigt varm kram fr.Inga i Skåne.

    SvaraRadera
  10. Jag skickar många många kramar till dig o alla som skriver i din dagbok. Lilian

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!

    Skönt, att det inte var en infarkt. Vila mycket och ta hand om dig. Finns ingen anledning att lägga kraft på dessa "olyckliga människor"som inte vill göra annat än att ställa till med besvär.

    Vi, som har följt dig under lång tid Gösta vet att du är en riktig kämpe. Skulle fler människor ha ett lika stort hjärta som du är jag tvärsäker på att världen skulle se annorlunda ut.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  12. DU som är feg och inte vågar tala om vem du är kan väl avstå att gå in på denna blogg, eftersom du mår så dåligt.
    Vänliga hälsningar från Inge i Wermland

    SvaraRadera
  13. Hej alla som läser Pappas blogg!
    Idag ingen uppdatering.
    Pappa åkte igår kväll in på Östersunds sjukhus för behandling av ännu en kärlkrampsattack. Har varit i kontakt med sjukhuset nu på morgonen,läget är stabilt. Vet förhoppningsvis mer under dagen. Återkommer i så fall här, med mer information. // Marianne

    SvaraRadera
  14. Tack snälla Marianne för att du skrev om detta! Jag blev mycket orolig, när han inte skrev i morse! Tack för att du finns!
    Hälsa upp till Gösta från mig!
    Jag kommer att ha dagboken öppen hela dagen för att läsa vad som händer! Är orolig!
    Kram på dig!
    Christina i Västerås

    SvaraRadera
  15. Tack Marianne blev orolig när jag inte såg att han skrivit idag, hälsa pappa att vi tänker på honom. Sänder en stor varm kram
    Sen till den anonyme som inte vågar skriva vem han är Detta är Göstas blogg o han får gnälla hur mycket han vill, om du inte klarar av att läsa hur han mår så låt bli att läsa då.
    Charlotta beklagar verkligen din förlust av din make. en varm kram till dig.
    Anette E en kram till dig med.
    Carpe Diem Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  16. tack marianne som låter oss läsare veta hur pappa mår.jag skriver inte så ofta men läser varje dag,men nu måste jag skriva när jag läser anonyms inlägg.HUR kan man vara bitter han måste ha ett uselt liv och vem vet han kanske förtjärnar det,eftersom han skriver som han gör.varför i hela världen går han in på en sån här blogg.kanske inte alla hästarna är hemma.hälsa pappa att vi saknar honom mycket och att han får hjälp med kärlkrampen kram till er båda från ett soligt östersund liselotte

    SvaraRadera
  17. Tack Marianne.
    Blev så orolig när det inte stod nått idag.
    Hälsa Gösta vi tänker på honom
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  18. Tack,jag blev oxå orolig när de inte fanns nåt inlägg.Kämpa Gösta. Hälsningar Helge i Upplands Väsby

    SvaraRadera
  19. Tack Marianne för att vi fick veta att Gösta åkt in på sjukhuset! Hälsa honom att vi alla tänker på honom. Skickar genom etern en stor varm kram och tanke till honom och hoppas han får bra hjälp för sin kärlkramp! Kram till dig också Marianne som ger oss info om din pappa! Från Småländskan Iris

    SvaraRadera
  20. Hej Gösta, stress är aldrig bra, men dessvärre kan man inte alltid fly undan och det är då man får foten i kläm. Skönt att du fick hjälp.
    Kram
    Ramona

    SvaraRadera
  21. Tack Marianne för ditt besked om Gösta.
    Kan tala om att jag känner både glådje och lycka att far och dotter fick återförenas Hoppas av hela mitt hjärta att ni skall få längre tid med varandra.Hälsa honom att vi tänker på honom.Varm kram till er båda fr.Skåne Inga.

    SvaraRadera
  22. Tack Marianne!

    STYRKEKRAMAR till pappa Gösta och dig.

    Ingalil

    SvaraRadera
  23. Hej på er alla bloggläsare igen! Skriver en kommentar här på gårdagen. Ifall ni inte kommer via första sidan. Jag har nu uppdaterat dagboken för idag, lördag. Äntligen hört pappsens röst i telefonen. Det kändes mycket bra att höra honom själv och inte bara få andrahands information. Det är inte så lätt när man inte bor nästgårds.

    SvaraRadera
  24. Så söt du är Marianne.Så lik pappa. Kram Maggan.

    SvaraRadera
  25. Hej Gösta..
    Hoppas Du mår lite bättre nu,det gjorde ont i mig när jag läste att Du åkt in..
    Sänder styrkekramar till Dig..
    Jag förlorade min älskade Mamma i cancer den 2/3,så det känns jättetungt...därför tycker jag att det är så skönt att kunna gå in här & läsa allt fint som skrivs till Dig,det värmer & tröstar en liten vilsen själ som jag..
    Varmt tack..!
    Vill även framföra ett varmt tack till Barbro i Göteborg för hälsningen,det var oväntat men mycke glädjande..

    Vänligen
    Anette E

    SvaraRadera