måndag 8 mars 2010

Tidtabellen

Måndag 8 mars 2010 kl.04.19  Den gångna natten har varit bra och gett mig några timmars sömn. När jag vaknat så är det nästan tomt i huvudet men några tankar har smugit sig in ändå. Jag har fått uppleva mycket glädje på senare tid och det borde hålla tankarna borta från sjukdomen men tyvär så vill den ha ett ord med. Förr när någon gått bort i byn eller närmaste grannskapet sa man "att det brukar vara tre som följs åt."Det slår an en tanke hos mig om jag blir den andre eller den tredje vilket inte är det trevligaste just nu. Jag försöker att låta bli tankar som är negativa men ibland går det inte. Det är som att jag måste prata om den eller skriva ner den för att den ska försvinna. Nu är den nedskriven men finns ändå kvar. Hoppas att det finns fler saker som talar om för mig att det var andra före i kön. Jag har inte tid just nu och biljetten är avbokad och jag har inte någon stand-bay heller. Min tid måste få finnas lite längre. Carpe diem

9 kommentarer:

  1. Hallå där Gösta! Bra, att du fått sova några timmar i natt utan något som stört dig. Att du har upplevt mycken glädje och det gör nog, att dina tankar kommer in på sjukdomen. Jag brukar själv tänka som du, när jag ser en dödsannons eller fått höra att någon man känner gått bort. Bra, att du skriver om det och försöker lämna bort dessa tankar.
    Vi är många som är med dig i dagboken och flera av oss har nog haft samma tankar.
    Men du, idag är idag och jag hoppas, att du får en skön dag och kanske kan gå ut litet.
    Här är det inte så kallt, snön har börjat smälta och man ser ljuset och hör fåglarna runt omkring.
    Idag ska jag ha mitt barnbarns lilla chihuahua, det är bra, får då kommer jag ut med.
    Ha en bra dag och jag skickar med många varma kramar och ett carpe diem!
    Christina

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta ! Att den tankern kommer för dig förstår jag och vi är säkert fler som tänker så.Särskilt när man bor på en mindre plats och känner personerna som gått bort.
    Men vi får njuta av dagen som är och ta till vara varje stund.Skönt att du sovit gott i natt.
    Jag är ganska trött vissa dagar och när jag får mer ont i ryggen kommer oron över att det är något mer på gång.Men jag får lita på provsvaren och läkare som säger att det är ok.
    Jag kan inte gå och oroar mig, för det tar också på krafterna.Så har det varit lång och kall vinter och man drar sig för att gå ut någon längre stund.Här är inte så kallt i dag så hoppas att det ska ta på snön och att trottoarerna ska bli isfria.
    Jag önskar dig en bra dag och allt gott så att du kan njuta av dagen.Kram och vänlig hälsning Doris

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta...Jag håller med Dig,Christina och Doris vad Ni skriver...De går upp och de går ner emellanåt med tankar och funderingar..Jag tror alla känner så om man vågar ta de till sig..
    Jag hoppas dagen fortsätter att vara bra..här skiner solen och de är -4 och snart börjar de droppa från taken ..Stor kram Ulla.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta,

    Kämpa, för kampen måste du ta. Förstår att tankarna virvlar runt, likt löv i höststormen. Jag läser din blogg, men skriver inte varje dag. Min mor har blivit sjuk och det tar mycket av min tid.
    Vi sänder dig varma tankar.
    Ramona

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Jag läser din dagbok varje dag;men har inte skrivet på länge,det tog emot när det blev för mycket tjafs.
    Jag tänker på dig dagligen och gläds med dig när du kan sova o vara hyfsat smärtfri.
    Är oxå glad för för din skull,att du lyckades få kontakt med din dotter.Såg i reportaget hur du strålade av lycka där ni satt tillsammans.
    Jag hoppas att ni skall få tid att riktigt kunna
    lära känna varandra.
    Vi är många som hoppas att få läsa din dagbok länge än.
    Många varma kramar från Inga i skåne.
    PS.Jättefint foto du lagt ut DS.

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Lennart Gårdinger som ibland hade Karlavagnen tidigare så som avslutning : Stå på dig för annars gör någon annan det.
    Tycker det passar alla! Ingen annan ska bestämma över våra liv än vi själva.

    Inga i Västerås

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!O Inga i Västerås,Du har alldeles rätti det du skriver i dag.Kramar till er bägge.Lilian

    SvaraRadera
  8. Go´kväll Gösta,
    jag är en jämtlänning i förskingringen och har också alltid hört att "3 följs åt", vilket har stämt många ggr, t ex när min pappa dog, vi bodden i en liten by i Jämtland, och inom loppet av 2 v dog 3 st män i ungefär samma ålder. Så jag tror inte det är en skröna. Har varit med om det flera ggr. Sen är det väl tur att vi inte vet precis när det händer, men oroar sig gör man ju.
    F ö har du så rätt i att varje dag är en gåva som vi fått för att förvalta på bästa sätt. Kan många ggr vara svårt när livet ser hopplöst ut, men man kan väl inte bara ge upp, eller...
    Hälsningar från Agnes

    SvaraRadera
  9. Bra att du inte är så gnällig.

    SvaraRadera