fredag 5 mars 2010

Frihet

Fredag 5 mars 2010 kl.04.22  Att dygnen går fort är ju bra ibland men samtidigt kunde de vara lite långsamma så det blev lite sömn också. Natten har varit lugn och inget särskilt har hänt. Det kanske kommer överraskningar som jag inte vet något om. Skulle jag veta vore det ingen överraskning. Det blev nog något konstigt med dom meningarna.Att få ha en fredad plats och ett fredat område fritt från allt vad intriger och möjliga påhopp är nog ett önsketänkande. Det verkar pyra på många platser och jag kan inte förstå varför det är så svårt i dagens samhälle att låta människor ha rätt till sin frihet. Hur kommer det att se ut om vi låter alla huliganer och bråkmakare härja fritt? Vårt land blir till en stor kokande kittel av elände. Det vore en god gärning om alla började ta till vara på varandras stora kunnande om att bry sig och att hjälpas åt i vardagen. Vi borde kunna vara så öppna mot varandra utan att behöva titta snett på varandras olikheter. Det är olikheterna som skapar äventyret i livet. Carpe diem        Ps. Under gårdagen inkom 500:- i gåvor till stiftelsen så saldot steg till 7700:-  Tack för gåvorna.Ds

2 kommentarer:

  1. God morgon Gösta ! I dag skriver jag inte så mycket eftersom att det är någon som tycker att vissa saker inte hör hemma här. Men du ska veta att tankarna är hos dig och önskar dig en bra dag.
    Kram och vänlig hälsning Doris

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Skönt, att du har haft en lugn natt, även om natten gått för fort.
    Ja du jag håller med dig om vad som händer runt omkring oss. Alla människor är unika, alla har många fina kunskaper som borde kunna utnyttjas. Att titta snett på varandra och ställa till besvärligheter, det är så onödigt. Fast det har nog alltid varit så till viss del, men tänk om alla kunde uppskatta varandra för dem de är! Önsketänkande!
    Det är till stor del därför man blir så glad att "träffa" en sådan person som dig Gösta. Jag hoppas nu att din dag förflyter lugnt, kanske kan du vara ute litet om det är sol.
    Här är det kallt, men vi får sol.
    Jag skickar med soliga bamsekramar till dig.
    Carpe diem1
    Christina, Västerås

    SvaraRadera