tisdag 23 mars 2010

Möten

Tisdag 23 mars 2010 kl.04.23 Natten har gått och jag har sovit bra. Vad roligt att se bevis på att det inte är för sent att ta upp brutna kontakter med barn och föräldrar. Det vore trevligt om vi kunde få fler till samma agerande. Jag kan inte släppa tanken på hur det kunde ha varit om jag inte fått den möjligheten som jag fick. Det finns säkert många andra som kan få samma möjlighet. Den sjukdom som jag har och många med mig kan ibland vara orsak till att kontakter bryts. Men det går att bygga upp dessa igen när vi vågar prata om det och inte håller det för oss själva. Det har visat sig genom många mail att flera relationer fått ny fart för att man har börjat prata med varann och verkligen vågat nämna sjukdomen vid namn. Alla andra orsaker går också att ta upp för då ser man att det kanske var lite förhastat att bryta upp från familjen. Oftast är det barnen som får dra det tunga lasset fast det inte är deras fel men dom får den känslan och ingen talar om för dom att det inte är deras fel. Om det kunde bli så att fler försökte leta reda på de sina innan dörren stängs så skulle mycket i samhället se annorlunda ut. Carpe diem

6 kommentarer:

  1. Morrn Gösta och tack för dina kloka ord! Du har så rätt, mycket skulle förändras i samhället och bland människor och vi pratade mer med varandra!
    Jag har inte mycket att tillägga, du har fått fram allt som är viktigt, Gösta!
    Här har vi snöblandat regn och inte skönt alls, men det tar på snön i alla fall.
    Hoppas att du får ha en skön dag och tills i morgon:
    varma kramar och carpe diem!
    Christina, Västerås

    SvaraRadera
  2. vill bara instämma med christina ha en bra dag o må gott många kramar o tankar Helena

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Ser att du har haft en bra natt. Hoppas att det fortsätter så. Kanske är det omställningen av medicinen som gör det, i så fall är det väl bara tacka och ta emot.
    Idag får det bli en kort kommentar, men jag önskar dig en bra dag.
    Skickar många många kramar till dig.
    Carpe diem
    Ninni

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta,jag har alltid tyckt att du e så klok i dina uttalande o tankar,du e en klippa.Kanske e de för du e Jämtlänning,jag e själv från Mattmar.Nu retar jag kanske en del,men mitt uttalande får tas på skämt.Ha de så bra de går.Hälsningar Helge från Upplands Väsby Carpe diem.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta ! Jag har skrivit tidigare att du är en god och fin person och jag står fast vid det.
    Ha nu en bra dag ! Här regnar det, skönt för nu försvinner snön och vi kan hoppas på en vår.
    Vi är nog många som ser fram i mot våren.
    Kram och hälsning Doris

    SvaraRadera
  6. Tack Gösta för fina och kloka ord! Hoppas du sover gott nu, då timman är ganska sen! Hoppas också du haft en så bra du bara kan! Småländska Iris skickar varma tankar och kramar!

    SvaraRadera