tisdag 11 maj 2010

Med och motgång

Tisdag 11 maj 2010 kl.04.22 Hur skulle livet framstå om det bara finns medgångar? Troligen skulle det bli trist. På något vis måste det finnas ett visst mått av motgångar också som balanserar det hela. Det ska vara ett mått av lika delar för att det ska bli harmoni i hela livscykeln. Tack vare att det varierar av olika delar blir det intressant att ta upp vardagen för att se vilken del som får övertaget den dagen. Har man tur kan det bli lika delar av varje men oftast upplever man att det är motgången som vinner. Antingen var det fel lag som vann eller så var det fel nummer på lotten. Ibland kan det hända att medgången vinner och då är all motgång som bortblåst. För det är lätt att glömma. Hoppas att den här dagen får en jämn blandning av båda delarna så det blir lite av spänning i livet. Carpe diem           Ps. Natten har varit lugn. Ds

7 kommentarer:

  1. Kloka ord Gösta. Hoppas medgångarna tar överhanden.

    Gert Ivar

    SvaraRadera
  2. Morrn Gösta! Glad att läsa, att din natt har varit lugn och att du kan se fram mot dagen med tillförsikt. Du skriver så många kloka ord, Gösta. Du om någon, vet vad det vill säga med mot- och medgångar och all vi som läser din dagbok får nog en tankeställare. Jag är så glad, att du och Marianne har fått kontakt och tillsammans kan ni få många härliga stunder.
    Själv känner jag mig hoppfull nu inför framtiden, men det kunde ha gått riktigt illa för några veckor sedan - min tid var inte ute ännu.
    Hoppas din dag blir ljus och bra och här får du många varma kramar och ett carpe diem!
    Christina, Västerås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Önskar er båda en skön dag tillsammans.Njut av dagarna tillsammans.

    Kramar och hälsningar Doris

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Hoppas dagen varit så bra den bara kan och att det idag varit övervägande medgång. Men i stort håller jag med dig, en lagom blandning av med- och motgångar är nog det bästa. Utan lite motgångar kan man inte uppskatta medgångarna!
    Njut av den tid ni får tillsammans vid det här "Marianne-besöket"!
    Varma kramar och tankar till er båda från Iris!

    SvaraRadera
  5. Tänker på Er och hoppas Ni har det bra!
    Kramar från Elisabeth, en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta
    Vad skönt att du låter piggare. Har inte varit inne på din sida på länge.Har själv lite motigt just nu p.g.av uppsägningar och min hälsa är inte den bästa så det kommer inte att bli lätt att få nytt jobb. Ja alla har sina problem mer eller mindre. Jag beundrar dig för din livsvilja med den kommer man långt och kunna se dt lilla i livet att det också är viktigt
    Kram på DIG
    Hulda

    SvaraRadera
  7. God kväll Gösta och Marianne!

    Mina tankar finns hos Er

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera