onsdag 19 maj 2010

Minnet

Onsdag 19 maj 2010 kl.04.23 Natten har varit lugn och inga störningar förutom drömmarna. Det finns saker man vill glömma men som har en förmåga att hänga kvar hur mycket som helst. Ju mer man anstränger sig för att glömma ju mer håller det sig fast. Otrevligheter har en viss förmåga att bita sig fast hårdare än det som är trevligt. Att försöka hitta vägar för glömska verkar helt omöjligt. Det kan ju bero på att det inte ska falla i glömska från det undermedvetna för det är viktigt i våra liv att just det minnet finns kvar för behov längre fram i tiden. Våra sinnen och våra hjärnor fungerar på sådana sätt så vi inte ska förstå allting som sker. Mycket sker omedvetet och vi har ingen aning om hur vissa minnnen kan dyka upp när vi bäst behöver dom. Vi är en form av datorer fast vi har inte insett det ännu. Carpe diem

3 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta
    Va ledig i natt därför skriver jag så tidigt,idag är det ett underbart väder ute, o varmare skall det bli här idag, skulle ringt dig men jag är så engagerad i ett fall där 2 unga pojkar mördade en ung grabb oprovocerat med kniv kände att nått måste göras. Kommer att höra av mig när det är lite lugnare här.
    Hoppas du får en fin dag Carpe diem
    Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  2. Morrn på dig Gösta! Glad att höra att du har haft en lugn nat - bortsett från drömmarna. Ja du, vi är födda med "inbyggda" datorer, våra hjärnor vilar aldrig. Jag drömmer varje natt, men för det mesta minns man inte drömmen. Jag tror, att även tråkiga minnen, såväl som de trevliga har en viss betydelse, som vi inte riktigt kan förstå. Tänk om mkan kunde få bestämma vilka drömmar man skulle ha!
    Jag hoppas, att du får en fin dag, Gösta. Försök koppla av, njut av de fina blommor du och Marianne planterat, hoppas du får litet sol och värme med.
    Jag skickar med många varma kramar med ett carpe diem från Christina i västerås.

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta! Det här med drömmar är förunderligt. Likaså är det med våra hjärnor. Dom är på sitt sätt vår egen dator, där minnen har lagrats och fortsätter att lagras. Ibland blir det tvärstopp i minneskommunikationen och ibland kommunicerar hjärncellerna frenetiskt och vi kan ha svårt att sortera ut vad som sägs oss från det mänskliga datorminnet. Men allt som oftast kommer rätt minne fram i rätt situation och där är den mänskliga hjärnan enorm och oersättlig. Hoppas din dag varit bra, att du kunnat gå ut och titta till dina penséer lite och önskar dig en god kväll och en god natts sömn.
    Varma kramar och tankar till dig från Iris

    SvaraRadera