onsdag 14 juli 2010

Lite svalka

Onsdag 14 juli 2010. Regnet och åskan drog in och gav direkt en svalka som var skön. Tempen sjönk till mellan 12 och 15 grader och ligger fortfarande på den nivån. Det skulle vara möjligt att kunna justera temperaturen själv till den nivå man vill ha. Vilken lycka men det skulle nog orsaka många trätor mellan folk för alla vill ha olika temperaturer. I går fortsatte diskusionen om en hård krage och det verkar som att det kan bli en i alla fall. Att det är till patientens fördel verkar inte så viktigt utan det gäller prestige mellan olika vårdavdelningar som gäller. Hoppas att det anländer en ny stelare krage. Dagen ska bli av varierande molnighet och sol så det kan nog bli en lagom värme att vistas i. Natten har varit lugn. Carpe diem       Klockan är 04.15

3 kommentarer:

  1. God morgon Gösta..Skönt att natten har varit lugn för Dig...Och att temperaturen har blivit drägligare oxå hos Dig ..här har de varit minst sagt olidligt hett känns de som i evighet..ingen åska inget regn men en blåst igår som gick fram som en orkan såg det ut som i trädgården..stolar och blommor fick som ett eget liv de låg utspritt runt överallt och tak över barnpoolen hade gett sig av till skogs.
    30 - 35 grader på dagen och 25 på natten de är inte skönt ...förlåt att jag klagar men jag tänker på alla sjuka som mår så dåligt i dessa dagar..de är nog med att vara sjuk..
    Jag hoppas att Din krage kommer snart...varför får inte patienten vara den som får bestämma över sitt liv...Som Du skriver ..Prestigen mellan olika vårdinstanser är otrolig...
    Hoppas att dagen blir så dräglig som de bara går ...här är de 25 grader redan och de ser ut att inte komma en droppe regn idag heller..
    Stor kram Ulla

    SvaraRadera
  2. Morrn på dig Gösta! Idag får jag börja med att hålla med om vad Ulla skriver. Här har vi haft samma temperaturer som hon haft. Trodde det skulle bli regn och åska igår kväll, men icke!
    Ja, det är märkligt att inte patienten själv får bestämma vilken typ av krage man vill ha! Hoppas det slutligen blir en krage som du kan acceptera och som kan hjälpa sig.
    Hoppas att du får en skön dag nu när det blivit litet behagligare ute.
    Skickar med varma kramar och inte att förglömma - carpe diem!
    Christina, V-ås

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Håller med Ulla både vad gäller värme och krage. Det är väl patientens bästa som ska gälla och inte någon sjukvårdspersonals tyckande, kan jag tycka.
    Hoppas det blir en dräglig dag med lagom värme för dig, så att du kanske kan sitta ute en stund och få både svalka och frisk luft.
    Här är fortfarande fruktansvärt hett, så jag ska se om det finns någon form av svalka nånstans.
    Varma (i dubbel bemärkelse) tankar och kramar till dig från iris

    SvaraRadera