torsdag 15 juli 2010

Vårdförtroende

Torsdag 15 juli 2010. Nu är det bestämt att det blir ingen annan krage för att den kommer att ta bort muskelstyrkan i nacken. Nekandet och orsak kommer från ortopeden i stan. Således har patienten inget att säga till om. Föresten vad skulle det ha för betydelse i denna situation? Det spelar liksom ingen roll. Det är frusterande att behöva känna denna maktlöshet mot läkare som har svårt att se till vilken nytta en ny krage skulle ha. Tappar mer och mer förtroendet till en vård som går efter regler som skapas för varje tillfälle beroende på vad för klass patienten tillhör. Det är inte vård på lika villkor i dag. Ska försöka få en krage tillverkad på annat håll för att få lindring i nacken. Natten har varit lugn och händelselös. Carpe diem   Klockan är 04.12

11 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Bra att natten varit lugn, men jag håller med dig: det är infernaliskt, att patienten själv inte kan få bestämma! Det är absolut inte vård på lika villkor, Gösta! Jag har både hört och sett flera exempel på det! Det finns ju kiropraktorer, kanske de kan tipsa dig eller rent av hjälpa dig med en halskrage, som du SJÄLV får välja! I den situation du är i Gösta, borde ALLT göras för att underlätta och framförallt: lyssna till dig! Ja du läser nog nu, att jag är riktigt arg!
    Trots detta, önskar jag dig en bra dag, du är stark och du ger inte upp! Jag önskar jag kunde hjälpa dig.
    Många kramar från Västerås-Christina! Carpe diem!

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta.Ja idag måste man vara frisk för att vara sjuk.Hoppas någon i din närhet kan hjälpa dig att få den halskrage du vill ha.För de som orkar bråka och stå på sig,får sin vilja igenom.Önskar att det skall lösa sig till det bästa för dig.Hälsningar o kram Kristina .Carpie Diem

    SvaraRadera
  3. God förmiddag Gösta...Christina skriver att hon är riktigt arg....Jag är riktigt ledsen och FÖRBANNAD...Ledsen för jag läser och förstår Din uppgivenhet hur Du behandlas av de som käppar i hjulet för en bättre livskvalitet...
    FÖRBANNAD för denna prestige som råder inom sjukvården..dom jobbar mot varann och tar inte lärdom om varandras kunskap i olika frågor..
    Jag kände som jag ramlade tillbaks till förra sommaren då jag fick lägga all energi på att försöka få läkare m m så de dagar som var kvar skulle bli något så när drägliga för den jag var livlina till..Jag glömmer aldrig då jag bad att han skulle få något att sova på eftersom oron och ångest kom på natten...Svaret blev från läkaren...Är Du medveten om att sådana tabletter är beroendeframkallande...Jag trodde jag hörde fel och aldrig någonsin har jag varit så nära att "KLIPPA" till en annan idivid...
    Som tur var så kom de in en "gammal" sjuksköterska i semestertider som satte fart på rullningen av hjälpmedel och sånt kunde vara till hjälp för den sjuke...De var en person som inte satt i knät på läkarna och dom andra....Hon tänkte på den sjuke och oss andra runt om..De var då jag fick vetskap om alla hjälpmedel som finns att låna..Alldeles för sent men jag minns så väl hur den sjuke blev lugn och kände att han var värd att få de så bra som de bara gick att få ha de...
    Ja Du Gösta fy fan hur otroligt orättvist vi blir behandlade beroende på i vilken "klass" vi lever i...
    Energin från Dina anhöriga ska dom få lägga på Dig...inte att lägga energin på att behöva slåss för våra förbannade rättigheter...
    Stor varm kram Ulla
    Ps Det blev många svordomar idag...men när man är så här arg då får man ta till dom...Ds

    SvaraRadera
  4. Sven Lindh i Mora här.
    Det står ju inskrivet att patienten har rätt att bestämma sin vård tillsammans med läkren och att det till sist är patienten som bestämmer. Detta vet inte alla patienter om och därför blir det så här. Det gäller att stå på sig och helt enkelt säga ATT DETTA BESTÄMMER JAG. KÄNNER JAG ATT JAG BEHÖVER EN KRAGE SÅ S K A JAG HA EN KRAGE. Men är man sjuk så orkar man ofta inte ställa sig upp och hävda sin rätt och det verkar nästan som om sjukivården utnyttjar denna vetskap. För hur ofta har någon av Er fått höra vilka rättigheter ni har att bestämma medicinering och vård. Aldrig eller ytterst sällan.

    Patientens väl och ve i första hand är det som gäller och det finns lagar om detta så HÄVDA DIN RÄTT GÖSTA ATT FÅ DENNA KRAGE.

    Då jag låg på lasarett för ett år sedan träffade jag en man som satt och grät i hallen. Han skulle åka hem sa han och skita i behndlingen för läkaren vägrade ge honom den behandling som han mådde bra av och istället sätta honom på något som han blev illamående av. Jag sa att vi skulle gå in till avdelningschefen och förklara att i detta fall är det faktiskt patienten som har rätt att välja behndling, det finns inskrivet i patientens rättigheter. Det slutade med att patienten fick som han ville och blev bra.

    Så stå på er alla "patienter".

    Nu ska jag gå till Hemus och promenera av mej lite av min ilska.

    Ha det så gott

    Vi får väl starta ett upprop så Gösta får sin krage och den stelbenta prestigen en knäck.

    Sven Lindh-tjolahopp

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Instämmer till fullo, vad som skrivits tidigare.

    BEHÖVER DU EN KRAGE SKALL DU HA DET

    Ta hjälp av din kloka dotter, så hoppas jag av hela mitt hjärta att det kommer att ordna upp sig.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta! Känner igen detta, men ge dig inte utan tjata och skäll varje dag om du orkar. Som patient har du rätt att kräva vad som känns bäst för dig.Ingen annan kan tala om vad som är bra.
    Vill du ha hjälp att skälla så hjälper jag dig gärna. Jag har varit med 3 gånger förut och fått gehör.
    Hör av dig om du vill. Kram Inga Mai

    SvaraRadera
  7. Hej! Jaa, man ska inte vara sjuk för att ha med sjukvården att göra... Jag har letat på internet och hittat ett företag som säljer stödkragar, så nu är en sådan beställd till käre pappsen. //Dotra

    SvaraRadera
  8. Hej Marianne!

    Du kloka förståndiga kvinna.

    Vore inte mer än rätt, att skicka räkningen till landstinget. Snälla, gör ett försök och håll oss underrättade.

    Ha det så bra i "sommarvärmen"

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    Hälsa pappsen

    SvaraRadera
  9. Marianne, stort tack att du finns! som du ser är vi verkligen upprörda och arga - jag har egna exempel från min mans sistar år! Gösta är glad att ha en sådan förståndig och omtänksam dotter.
    Till er båda STÅ PÅ ER!!!!!!!
    Christina, Västerås

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta! Nu har jag läst igenom en del av din dagbok. Jag är fortfarande inte så speciellt säker på vad allt du lider av, men jag är väldigt säker på att det måste vara ett levande helvete! Att vården (och det mesta av det "moderna" samhället också för den delen) ser ut som det gör gör ju inte saken bättre. Jag är Kent Filipsson, son till Rolf. Just nu skriver jag mest för att jag hörde att du ville se mina bilder. De kan du i så fal se på www.novaonline.se Där ett galleri med mina egna bilder, samt lite andra exempelbilder som jag tagit åt andra. Sidan är rätt enkel, men man kan iallafall se bilderna. Det är en ny sida på gång, men det vill sig inte riktigt med beställningsrutinerna. Hur som helst så kommer jag fortsätta följa din dagbok, och både jag och pappa kommer kommentera vidare här. Ha det så bra du kan! /Kent..

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!
    Först blev jag ledsen, sen blev jag förbannad när jag läste i morse ang din krage. Sen blir jag så glad för att du har en sån fantastisk dotter som fixat det hela så att du nu får en krage fast inte av sjukvården.
    Sjukvården borde skämmas, det är inte vården som bestämmer numera hur behandlingen ska utföras, vården kan och ska rekommendera, patienten ska bestämma! Som jag ser det har man från ditt landsting begått ett stort fel, som bestämmer över huvudet på dig, dom borde gett dig möjlighet att prova för att se om besvären blev bättre.
    Men som sagt - en underbar dotter har du! Och till dig Marianne vill jag säga - du är fantastisk du också, precis som din far.
    Ha det så gott båda två och jag hoppas kragen kommer snart och att du blir hjälpt av den Gösta!
    Varma tankar och kramar från Iris

    SvaraRadera