torsdag 1 juli 2010

En dagsbild

Torsdag 1 juli 2010. Vid en studie vid Sahlgrenska i Göteborg har det visat sig att vid en allmän PSA-test skulle hälften av de prostatacancerdrabbade ha överlevt. Detta har visat sig vid en studie av 20000 män. Det är resultat som de styrande bör ta vara på och besluta om snarast. Min droppbehandling i går var den sista för prover visar att behandlingen hade ingen verkan. Den fungerade inte som den skulle. Nu är endast hormonbehandlingen den som är kvar förutom att hålla smärtorna borta så gott det går. En ny och hårdare krage är på gång för att stödja nacken och för att hålla huvudet mer upprätt. Den ska samtidigt förhindra klämskador på nerverna till armarna för att undvika domnade fingrar och händer. Vänster lillfinger och halva ringfingret är helt borta utan känsel och det går långsamt uppåt utsidan på armen. Natten har varit lugn med mycket regn. Carpe diem       Klockan är 04.15

4 kommentarer:

  1. God morgon på dig Gösta! Bra att du har haft en lugn natt. Ja du, jag läser idag i VLT om PSA-test och hur många män skulle kunna få besked omgående. Jag hoppas verkligen att detta test blir genomfört för alla män.
    Synd att droppbehandlingen inte hade den verkan som planerats, men det är bara att acceptera faktum. Jag tycker du är fantastisk Gösta, tror inte att jag skulle varit så stark om jag varit i din situation.
    Bra, att du får en stadigare halskrage också, kanske lindras nervskadorna med då.
    Känner mig väldigt liten, vill så gärna överföra litet hjälp till dig, men hur? Du får se fram emot att din familj kommer till dig och stannar litet längre denna gång.
    Hoppas att dagen blir bra för dig och att du kan vara ute litet. Idag är det mulet här, men vi har haft varmt och 30C i flera dagar. Litet för varmt för min del.
    Skickar med många kramar och mitt carpe diem också.
    Christina, Västerås

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Vad skönt för dig att nätterna har blivit lugnare.
    Jag har för mig att du inte tyckte att behandlingen gjorde någon nytta och den känslan var ju tyvärr riktig. Jag har också hört om studien som man har gjort. Vad jag inte kan förstå är varför det ska ta sådan tid. Den här studien har ju tagit 12 år, men förhoppningsvis så sjösätter man denna test på alla män så fort som möjligt.
    Igår regnade och åskade det och idag är det helmulet, men vi ska få fint väder och jag hoppas att det når upp till dig också.
    Jättebra att du får en bättre atödkrage för dessa domningar är väldigt obehagliga. Det vet jag av egen erfarenhet.
    Hoppas att du får en mycket skön dag.
    Skickar många många mjuka kramar till dig. Carpe diem.
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta. Tittar in till dig ibland på din dagbok,och det gör lika ont om dig för varje gång. Hur orkar Du ?
    Sänder dig de innerligaste kramar som går att ge.
    Ragnhild

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Har nu läst om studien vid Sahlgrenska, hoppas det kommer ett beslut om provtagning senast till hösten!
    Sen hade jag alltså helt fel ang droppbehandlingen och dess verkan på sikt. Var ju inte något bra besked du fick där, men vi sätter naturligtvis all tro till hormonbehandlingen du får. Och så att du får din andra lite kraftigare krage.
    Hoppas nu ni får lite bättre väder när Marianne och hennes man kommer till dig, så att ni kan vara ute lite och få njuta av naturen och naturligtvis också få njuta och umgås med varandra!
    Ha det så gott du bara kan nu och jag skickar många varma kramar till dig. Hälsningar från Iris

    SvaraRadera