tisdag 6 april 2010

Åter till vardagen

Tisdag 6 april 2010 kl.04.48Nu är helgen över och alla besök är avslutade och jag är åter ensam. Det har varit en helt underbar påskhelg där jag fått möjlighet att lära känna min dotter och hennes man. Det blev svårt när uppbrottet närmade sig och jag visste att det skulle kännas tomt på en gång. Men vetskapen att det inte kommer att dröja så länge innan vi möts igen gör att det tomma inte får så stor betydelse. Innan det var dags att skiljas åt så pratade vi om hur det skulle kunna bli längre fram med vården och sådana bitar. Det resultat vi kom fram till var att jag ska skriva ned alla saker jag tycker om och vilken musik och vilka dofter som jag inte vill få höra eller känna dofter av. Den viktigaste biten var att jag inte ska bli något paket och att jag ska slippa svält och uttorkning, som kan förekomma i slutet, för att få hjälp på traven. Varför vi började prata om dessa saker var det att ingen är säker om morgondagen. Vi har i alla fall börjat att se efter de olika händelser som kan komma i framtiden. Carpe diem   Ps. Natten har varit god därav den sena timmen. Ds

6 kommentarer:

  1. Gösta !
    Du är verkligen en bris av glädje. En frisk fläkt som får andra människor att inse att man ska ta till vara på livet, och sina nära och kära.
    Jag och min bror förlorade vår älskade mamma i cancer i söndags, och saknaden är enorm. Hon fick lugnt och stilla somna in på Östersunds Sjukhus, i närvaro av sina kära. Det gör så ont, men livet och allt i det går ju vidare ändå. Bussen går som vanligt, fåglarna vaknar på morgonen och bjuder på skönsång, krokusarna börjar titta upp i gräsmattan. Även om tiden stannar för en själv en stund, så rullar allt på som det gjorde innan.
    Fortsätt inspirera andra, det gör du så bra !
    Tack för att vi har äran att följa din blogg :).
    Kramar // Åsa

    SvaraRadera
  2. Hej igen Gösta ! Nu är påsken över med all god mat och gemenskap och möten med dom kära.
    Påskvädret har varit grått endast några timmar sol.
    Jag förstår att du har haft en trevlig påsk tillsammans med dina kära där ni också har kunnat tala om viktiga saker och det måste kännas skönt för dig att du har haft din dotter
    att diskuterar detta med.
    Jag har den fördelen att har mina barn och barnbarn och barnbarnsbarn nära.Nu på morgonen ska jag gå och passa mitt lilla barnbarnsbarn en liten stund.
    På eftermiddagen ska jag på SPF samkväm brukar alltid vara trevligt.
    Nu önskar jag dig en så bra dag som möjligt glad över att din påsk varit bra,tankarna har varit hos dig även om jag inte har skrivit under påskhelgen.Kram och hälsningar Doris

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta!
    Du är en källa av hopp och tröst!
    Kram till dig!
    Mari

    SvaraRadera
  4. Morrn Gösta! Jag håller med dig, det känns litet tomt när påsken är över, men du har mycket gott att minnas från denna påsk!
    Visst kan man tycka, att det är svårt att ta upp hur du vill att det skall bli senare och att diskutera det med din dotter är så bra. Du har henne att prata ut med, som kan hjälpa dig och tillsammans kan ni ta den tiden när den kommer.
    Jag hoppas dock, att det dröjer länge än och att du får ha ork att fortsätta som du gör nu, Gösta. Det är en stor ära för oss att få ta del av dina kloka ord och tankar. Det hjälper många av oss, är säker på det.
    Gläds åt varje dag, vi är alla med dig i våra tankar.
    Här får du en varm kram och carpe diem!
    Christina i Västerås

    SvaraRadera
  5. gomorron Gösta,önskar dej en bra dag och ser rean fram mot att läsa i morgon.Många tankar o kramar från Helena

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Ja, nu har dagen återgått till det vanliga. Ser att du har haft en underbar helg och det gläder mig. Carpe diem

    Skickar många många mjuka kramar till dig.
    Ninni

    SvaraRadera