fredag 30 april 2010

Eldens rening

Fredag 30 april 2010 kl.04.29  Natten har varit lugn. I kväll kommer det att brinna på många håll för att hälsa våren. Många kommer att samlas för att beskåda hur elden förtär allt gammalt som samlats i dessa högar av föremål som inte används och även ris och annat skräp. Allt ska bort för att ge plats åt något nytt. Det skulle nog vara behövligt att göra på samma sätt med kroppen och det som finns inuti av gammalt skräp. Tänk om det vore så enkelt att bara göra på det viset för att börja på något nytt. Bränna bort sjukdom och annat elände som samlats i kroppen under många år. Att få börja en ny dag helt ren från allt. Vilken känsla det skulle vara att av ren lättnad följa kalvarnas ystra språng ut i vårens friskhet och njuta av det nya. Funnes den möjligheten skulle jag inte tveka inför att göra det. Valet skulle vara lätt. Carpe diem

3 kommentarer:

  1. Ha en trevlig valborg önskar Helena

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig Gösta!
    Det hade varit bra om det varit lika lätt att rensa kroppen från allt skräp som att göra sig av med materialistiskt bråte. En dröm vore att det bara räckte med en sköljning med källvatten och sen var allt nytt, friskt och smärtfritt.
    Tyvärr är det inte så och allt för många människor lider både fysiskt och psykiskt. Jag vill inge dig hoppet om att det kommer att kännas lättare ju närmare sommaren vi kommer.
    Många varma tankar från Git

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta,

    Ja, tänk vad underbart om man kunde rena kroppen med eld! Men vi kan dessvärre inte ens rena världen eller byn om hörnet med majbrasan.

    Jag önskar dig en så bra Valborgsmässafton som du kan ha.
    Kram
    Ramona

    SvaraRadera