onsdag 14 april 2010

Förlåtelsens tid

Onsdag 14 april 2010 kl.04.19  I går skrev jag om tid. Jag tänker hålla mig där lite i dag också. Att ta tag i något innan det runnit förbi för mycket tid är rätt så viktigt. Så i går tog jag mig tid och mod till att ringa upp min dotters mor. Jag fick en pratstund med henne och vi kom fram till att vi inte skulle vara för arga på varann utan försöka bete oss som vuxna. Hon hade varit lite skeptisk till att Marianne hade kontakt med mig men sedan insett att hon var vuxen nog till sitt beslut. Vi kom överens om att fortsätta hålla kontakten med varandra och inte låta det som varit bli ett hinder i fortsättningen. Det kommer att få växa fram i sin egna takt vad som kommer att ske men det viktiga var att ta itu med detta medans det finns tid till att göra något som är bra för alla parter. Det gäller att ta vara på all tid man kan få för att försöka förlåta och se en framtid utan att göra varandra illa. Carpe diem                Ps. Natten har varit lugn utan störningar. Ds

6 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Jag förstår, att det känns bra att du kontaktade din dotters mor och fick ett samtal med henne. Så mycket har genom åren legat och grott och kanske blivit ouppklarat. Du har så rätt, man skall försöka reda upp saker som man tidigare lagt åt sidan och då mår man bättre själv med. Tiden, som man i vanliga fall inte ägnar en tanke, är viktig nu och man måste ta vara på den. Vi blir ju alla äldre och jag själv tänker ofta på det och inser nu, att tiden går alltför fort.
    Du skriver inget om hur natten varit, så jag hoppas, att den har varit lugn.
    Idag ska jag ha hand om mitt barnbarns lilla hund och det gillar jag. Får anledning till några långa promenader då.
    Ha en bra dag, Gösta, många kramar och carpe diem!
    Christina, Västerås

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta..Så sant de Du skriver..Ibland får vi tid för eftertanke..och den bör vi ta när vi får chansen..Alla får inte de tyvärr..
    Vad har jag gjort,vad kunde jag gjort och vad kan jag göra nu när jag står här med vetskapen om att timglaset rinner ut för någon nära eller någon i bekantskapskretsen..
    Stor kram till Dig och med önskan om en bra dag...Ulla

    SvaraRadera
  3. God morgon!
    Kan bara säga...DU är bara för "bra" för att vara sann!
    Vilken styrka! Din dotter kommer att må MYCKET bra av detta!
    Kramar till dig!

    Mari

    SvaraRadera
  4. Jag har alltid sagt,att du e en klippa Göran,du e så stark,trotts din sjukdom,och orkar ta tag i de som varje människa kanske oxå borde göra.Ha de bra.Carpe diem. Hälsningar från ett vårfint Upplands Väsby. Helge

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Kan inget annat än instämma med föregående"talare" Vilken styrka du har Gösta, skulle flera människor vara som du skulle världen se väldigt annorlunda ut.

    Ha det så bra!

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  6. Hallå Gösta. Kan det vara så att "man har inte så mycket att förlora" på att göra upp och ta såna kontakter som du nu gjort och gör...alltså när man är i din situation?
    Jag menar att när ens dagar är räknade i små siffror har man kanske lättare att ta itu med sånt? Vore fint att höra din åsikt om detta. Jag har ju som du vet en kronisk hudsjukdom som gör att jag numera aldrig känner mig frisk och det har gjort att jag tänker mer på att livet är kort och slutet kan komma precis när som helst, oavsett sjukdom eller ej.
    En fråga: Mariannes mamma - när hade du kontakt med henne sist? Eftersom du skrev att du inte firat Mariannes födelsedag tidigare, undrar man lite om hennes mor...

    Tack för ditt märkligt behagliga lugn, Gösta.
    Det smittar av sig på mej.

    Stor kram skickar vännen Anders

    SvaraRadera