onsdag 23 september 2009

Att se sig själv

Onsdag 23 september 2009 kl.04.30  Vilken känsla att vakna utan dessa enorma smärtor som var tidigare.Det finns ju smärtor kvar men inte i så hög grad som förut. Det är i alla fall en skön känsla.Någon kommer som vanligt att undra om jag försovit mig?Det har jag inte jag sover bara lite bättre.I går var det lite spännande. Hur skulle det va och se sig själv i tv? När jag såg de första bilderna undrade jag vad det var för gubbe som gick in hos mig? Ser jag verkligen ut så där? Ja det var lite konstigt att se sig själv på det viset. I övrigt tycker jag att det väsentligaste kom fram vad det gäller prostatacancerns framfart.Det var också lite konstigt att av nästan 40 minuters inspelning kunna korta ned tiden till knappa 2 minuter.Men det var lite spännande i alla fall.Den här dagen blir nog inte så olik dom andra.Kolla hur många kommentarer det blir  och titta efter hur många som besöker sidan det som inte märks i kommentarerna. Det är ju mellan 1500 och 2000 varje dag som läser dagboken så det finns intresse att följa det som sker.Jag får hoppas att något nytt kommer ut av allt ståhejet. Carpe diem.       PS. Stiftelsen står fortfarande öppen för den som vill ge en gåva. Kontonummren är: Från Swedbank 81471 441020922  och från annan bank 81471 0441020922 DS. Tack för gåvorna.

20 kommentarer:

  1. Morrn Gösta!
    Tittade på inslaget från TV4 Östersund i natt. Jag började kl 22 och fick inte kontakt förrän strax efter 24. Det måste ha varit överbelastning på nätet. Vad roligt att se hur du har det. Jag har trott att du bott i en lägenhet, men du bor ju väldigt bra. Du kan ju gå ut och sätta dig om du vill. Det var otroligt roligt att se dig. För den som inte har känt dig förut så såg du pigg ut. Det var ett bra reportage som verkligen förmedlade din situation. Hoppas att det följer något bra av detta. Ditt foto på den här bloggen gör dig inte rättvisa. Skönt att du tänker fortsätta så länge fingrar och hjärna vill vara med.
    Bra att den medicineringen ger bättre resultat. Jag förstår att det måste vara en skön känsla att inte ha den fruktansvärda smärta som du hade förut på natten.
    Hoppas att denna dag blir riktigt bra för dig, kanske med fler kontakter.
    Ha en så dräglig dag som möjligt. Carpe diem

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Det ska vara att den nya medicineringen ger bättre resultat. Hade tydligen för bråttom. Tänkte fortare än jag skrev.
    Många kramar Ninni

    SvaraRadera
  3. Hej, jag är ny läsare.
    Tyckte det va ett intressant inslag på tvn, fortsätt kämpa för det du tror på =)
    Ha en bra dag!
    Ronja...

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta! Va skönt för dig att medicinen hjälper dig till att ha mindre ont.Såg inslaget på TV igår.Det är bra att prostatacancern framfart belyses av en som har sjukdomen.Du är fantastisk som delar med dig av kloka ord i massor och ditt liv. Vi hörs imorgon KRAM! Märta

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Hörde dig på Karlavagnen.Har sedan dess tittat in hos dig.
    Varje morrgon när jag sätter på dator´n så tänker jag,undrar hur Gösta mår idag.
    Ha det så bra du kan.
    Lena

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Jag såg oxå pogramet i går det var bra...men som du skriver av 40 minuter blev det bara ett par...det var synd!
    Det känns bra att höra att du acepterat att du ska dö, för tänk om du även måste kämpa med dödsångest oxå...det är ju nog med det som är.
    Vad bra att du fått en läkare som verkligen engagerar sig dig.
    Som uppenbarligen ser dig som en behövande medmänniska.
    Och som oxå insåg att det fanns ett behov att se över dina mediciner...som resulterade i att du nu mår "lite bättre".
    Vi är många som följer dig i din kamp...
    Du har ständigt någon som är vid din sida...inte fysiskt dock...men i tanken finns det alltid någon närvarande hos dig.
    Det förstår man när man läser alla komentarer du får.
    Här i Stockholm skiner solen genom gulnande löv...vackert!
    Hoppas du ändå kan njuta av att se träden ta på sig höstskruden...man kan ta in en bit av hösten oxå...varje år ligger ett gulnat löv på mitt köksbord...trycker din hand!/Eva

    SvaraRadera
  7. VÅGA BRÅKA

    Hej! Jag miste min mor i somras alldeles för tidigt eftersom Östersunds sjukhus (avd 107s)läkare struntade i att behandla henne. Jag har nu samlat in ca 11000:- till direkt hjälp för patienter. Det lustiga är att när min Mor började som Lions President samla in pengar till bl.a. cancer forskningen åkte hon själv på sjukdomen. Jag är pessimistisk till gåvor till typ Cancerfonden när pengarna troligen hamnar i läkares fickor och det är den kåren jag håller som ansvarig till den internationellt set dåliga vården Sverige har och dessutom hinner patienten dö pga. basvården och inte pga. brist på forskning. I Fredags dog min kompis Mor och hon felbehandlades också. Men turen i oturen är att ena sonen är cancer forskare i Uppsala så nu är han på krigsstigen rättsligt. Nu är det säkert några av er som tycker att jag tar i och att svensk sjukvård är ganska ok. Nej det gör jag inte. Själv åker jag till Brasilien i November för att söka vård där det är bättre. Om jag får vara efterklok och ge dej Gösta och andra några tips för att bli frisk el leva längre med kvalitet. Din offentliga blogg hjälper om du inte håller läkare anonyma. På www.doktorsguiden.se kan du betygsätta eller se vilka läkare du ska undvika. Var inte rädd att säga nej /ifrågasätta/ obekväm och bli förbannad mot din läkare. Men det viktigaste tipset är att söka andra informations kanaler (Google) för att hitta din diagnos/behandlings alternativ och kunskap som du så väl behöver för att kunna föra en jämlik dialog med din vårdgivare. Efter 6 år av sjukdomar har jag bara fått vård efter att varit påläst ,bråkat och dokumenterat skriftligt mina krämpor och behandlings krav och krävt att min text ska in i min journal. På min Mors begravning erbjöd 80 gäster sin hjälp och jag sa ”Bli politiker och reparera detta land från 15 års misskötsel och jag lär nog bli politiken också mitt eget parti. Gösta! Om du inte redan har arvingar så utse någon, låt inte staten få det, för då blir du inte ihågkommen och inget tack får du.
    Kör hårt Gösta!

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta! Gläder mig åt att läsa att din doktor har hjälpt dig till en drägligare tillvaro med rätt medicinering.
    Lyckades efter många timmar vid datorn,få fram reportaget från igår,det var bra,men som du sa´kort.
    Roligt att se en bild av dig och ditt hem.Bilden av dig var jättebra.Den som inte känner dig innan du blev sjuk,har svårt att se på dig hur sjuk du är.(förstå mig rätt).
    Ditt glada skratt o ljusa leende är beundransvärt samt att du orkar engagera dig.
    Förstår att du ibland har mörka stunder,men du reser dig igen,det är KÄMPAGLÖD.
    Kram Inga

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!

    Det gläder mig att du sover bättre och att du har mindre ont. Jag tittade nyss på reportaget om dig. Du var jättebra och vilket fint hus du bor i! Det var verkligen roligt att få se dig också. Ha det gott och hoppas smärtorna håller sig borta.

    Kram

    Gunilla A

    SvaraRadera
  10. Gösta! Jag glädjs med dig att det finns läkare med empati! Skulle gärna vilja se reportaget från Östersuns vet du hur man gör för att se det på datorn så här i efterhand? Carpe Diem!

    SvaraRadera
  11. Hejsan Gösta!
    Vad härligt att dina smärtor är hanterbara just nu.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta!Jag håller bara med,vad glad jag blir att du fått en ny läkare,så du får mer smärtlindring,vilket ska väl vara självklart men vet det fungerar inte så.tyckte repotaget var jättebra och vad fint du bor,hoppas du får sova bättre ha de så gott kram/kicki

    SvaraRadera
  13. Svar till anonym hur du ska hitta titta i gårdagens dagbok så får du svaret.Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta, brukar göra ett besök på din blogg efter jobbet för att se hur du haft det.

    SvaraRadera
  15. Kramar från Småländskan!

    SvaraRadera
  16. Här kommer en stor bamsekram från tanten i Luleå... Har nyss sett dig på Lokala nyheterna Östersund här på TV4 Play och tycker du är otrolig när man ser att du har skrattet kvar. Kramar om dig o hoppas du får en bra natt
    Hm vad jag än skriver känns futtigt men jag menar väl/Kram från Laila

    SvaraRadera
  17. Kramar från Yvonne i skåne.

    SvaraRadera
  18. Hejsan Gösta!
    Vi tittar på din blogg varje dag och följer din livssituation. Det är det första vi gör på morgonen innan kaffet.
    Trevligt att se dig på TV4 Östersund på webben.
    Mycket fint inslag. Skönt för dig att du har fått ordning på din medicinering och kan kanske må lite bättre.
    Ulla-Britt och Bengt-Rune i Mellbystrand

    SvaraRadera
  19. Hej Gösta. Det värmer hela mitt hjärta att du nu har mindre smärta och får sova bättre. Såg inslaget och det var bra. Kram Helen

    SvaraRadera
  20. Hej Gösta! Här är en till som går in och följer
    dig och din kamp varje dag. Du är en fantastisk människa som orkar kämpa, men fortsätt med det.
    Var inne på Webben och tittade på ditt repotag
    så nu har jag varit hemma och hälsat på dig det var trevligt. Något som förvånar mig är att det är så lite karlar som bloggar med dig.
    Vi kvinnor kanske vågar mer. Ha det nu så bra och
    hoppas du får en bra natt.
    Häar Lisbeth i skogen.

    SvaraRadera