lördag 12 september 2009

Ett beslut

Lördag 12 september 2009 kl.04.50. Vad ledsen jag blir när s.k. kristna ska försöka att ge mig tröst genom att tala om hur illa jag gjort för att drabbas av sjukdom. Att i samma andetag tala om vad jag ska göra är tycker jag lite förmätet. Dessutom att inte våga sätta ut sitt namn är oförlåtligt. Jag vill inte se något mer av denna propaganda på  min sida.      Den här dagen börjar som dom andra gjort tidigare men jag tog så illa vid mig av den anonyme prelaten att jag tappat intresset att delge några av nattens och morgonens händelser. Är man en riktig medmänniska så bör man inte lägga sten på börda och allra helst om man säger sig vara kristen. Nu får vi alla försöka fånga dagen efter bästa förmåga till dess att prelater av olika skolor slutar att predika vad som är bäst för mig det vill jag avgöra själv.       "PS. Fondkontot slutade i går på 4700:- efter den senaste gåvan på 250:- DS"  Jag hittade knappen för att ta bort den störste anonyme prelaten. Dagen har börjat på minst sagt konstigt sätt.Värken bryr sig inte om om det regnar eller är sol.Har sluppit katetern i dag.Men värken flyter omkring i snart hela kroppen.Det är tur att man får ta morfinet när det är som värst.När man låter känslorna ta överhanden då blir det lite trassel på linjen. Det ska jag försöka låta bli i fortsättningen. Nu klockan 06.30 låter jag det som varit vara. Carpe diem och tack för att ni finns.

36 kommentarer:

  1. håller med dig helt korrekt!bra skrivet!!!

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta
    Sände dig ett mail igår o jag hoppas du fick det. Bry dig inte om dessa människor som tror dom är gudfader själv, många sk kristna är lite egna personer Hoppas din dag blir hyfsat bra. Kram från Barbro i Göteborg

    SvaraRadera
  3. Göd morgon Gösta...Just nu så finns inga ord för sådan ohyra...Tänker läsa Östersunds Länstidning nu..Har Du gjort de?????
    Kram Ulla..

    SvaraRadera
  4. Tja vad ska man säga, har inte hunnit läsa inlägget men förstår nog ungefär hur det låt. Vissa är så rädda att möta sig själva att det måste lägga ut sin ångest på andra. Tragiskt.... men det säger mer om deras liv än något annat. låt det ligga där det ligger, hos skrivaren.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Svar till Ulla.Jag har läst och det var ju korrekt men dom kunde ha tagit en annan bild.Tack för att du påpekade det.Hälsningar Gösta. Jag kan ju tipsa dom andra vad du menar. Gå in på Länstidningen Östersund/Berg så finns ett litet reportage om mig.Bedöm bilden själva.Ha,Ha,Ha Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  6. Va då annan bild?..Fanns de ännu bättre...Jag blir glad när jag ser den...Nu har Du även gett oss en bild av prostatacancern..De va på tiden.Kram Ulla .

    SvaraRadera
  7. Usch och fy för sådana människor som skuldbelägger sjuka människor.
    Det gör mig verkligen upprörd, menar sådana personer att även småbarn som blir svårt sjuka har gjort något fel?

    Nu vill jag svära men jag gör det inte.

    Hoppas du får en bra dag.

    /Annelie

    SvaraRadera
  8. DIN dagbok ska väl ändå vara din självklart.Synd att det läggs ner energi på icke önskvärda kommentarer.Förstår inte hur de tänker. Nu blir jag ARG.Hoppas du fortsätter skriva,mina tankar går till dig.Trevligt att se ditt kort och läsa repotaget i Länstidningen.Önskar dig en såbra dag som möjligt.Vi hörs imorgon KRAM. Märta

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Jag blev mycket illa berörd när jag läste kommentaren från den "troende". Undrar om han fattar vilken sorg han ställer till med. Tyvärr verkar dom gå genom livet som eliten av människor, men glöm dem låt dom inte förstöra för dig. Du har ju så många som vill följa dig på vägen och som inte anser att sjukdom är ett straff.
    Bra att du fick en lite bättre morgon idag. Det är strålande väder här i Söderhamn och jag hoppas att du oxå har fint väder.
    Nu har jag en bild som är uppdaterad. Jag var in på LT och läste reportaget och jag måste säga att jag trodde att du skulle vara mer märkt av sjukdomen. Fast jag vet ju inte hur du såg ut tidigare. Jag log tillbaka mot dig. Hoppas att du får en dräglig dag idag. Carpe diem
    Kramar Ninni

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta . Jag reagerade också på kommentaren från han i Småland som skrev vad jag tyckte ett så fräckt kommentar om skuld.Jag har tidigare skrivit om JV som tränger sig på folk i sina svåra situationer.Jag har varit i dispyt med nämnda människor på våran gata där dom trängt på hos en dam vars man nyligen avlidit.En stor bukett rosor till dig som orkar mota bort dessa människor från Din blogg Sköt om dig Gösta Hälsningar Nisse.

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!

    Vidriga människor kommer alltid, att finnas.Tydligen tror dessa människor, att dom är "gud fader" själva.Alla kan vi bli sjuka,oavsett om vi är kristna eller inte.

    Jag tror, att hos dessa människor "fattas det något där uppe" Lägg detta åt sidan, fortsätt med dagboken. Bra, att du lyckades få bort"skiten"

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta!

    Jag som många andra såg artikeln om dig i LT idag..
    Måste säga att det är otroligt starkt gjort av dig att skriva om hur du känner och hur du mår.

    Jag är själv uppvuxen i en kristen familj och finner det otroligt märkligt att en sk "kristen" lägger skulden på dig. Att du gjort något för att få cancer.. Riktigt korkat tänkt faktiskt!!
    Jag hoppas iaf att alla positiva uppmuntringar du får här till slut överväger den puckade människans inlägg..

    Ha en så bra dag du kan ha idag! Hälsningar
    från Daniella.. i Östersund..

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta. Jag har bara ett ord att skriva om han från småland IDIOT. Hur kan han med. Ja är så glad över att få läsa din dagbok. Den ger så mycket till oss människor som gnäller över det lilla. Hoppas du får en bra dag. Kramar Marita

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta!det finns alltid onda människor,men bry dej inte,såna är inte värd att lägga energi på,tycker det var ett så bra repotage i LT.Hoppas du får en någorlunda skaplig dag.kram/kicki

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta!
    Du måste helt bortse från såna människor o deras elaka kommentarer. De har tyvärr inte mer vett i skallen. Ta bort dem bara o fokusera på de kommentarer som du mår bra av att läsa.
    Kram

    SvaraRadera
  16. Gösta min vän!
    Vi erfar ju allihop stort sett samma sak.Vi föds. Vi lever och vi dör. Dessa tre moment gäller oss alla. De gestaltar sig olika för oss.Särskilt det mittersta. Livet. Man talar ibland om livets resa. Det något i det som förtjänar eftertanke.En resa har ett mål.Vilket är målet för min resa? Din resa? Är målet samma för oss. Du och jag. Det finns en resplan. Valet är vårt. Ditt val. Mitt val. Vi kan omöjligen välja åt varandra, men vi kan berätta för varandra om våra resmål och om förväntningar inför ankomsten.Vi kan även välja att slå dövörat till. Fritt val. Vi behöver en resplan att följa så att vi inte far vilse. Allt gott önskar jag dig Gösta inför resan.Men det vet du ju förresten. Men ändå! Skolärarn

    SvaraRadera
  17. Bor själv i Smålands Jerusalem, men fy sjutton för alla som försöker pracka på andra sin tro. Läser varje dag om dej Gösta, hoppas att du trots allt får lite smärtlindning av morfinet.
    Stor bamsekram till dej!Maggan från Jkpg

    SvaraRadera
  18. Hallojsan Gösta :)
    Har precis läst om dig i LT och vips var jag inne & googlade på dig.

    Har nu suttit & plöjt igenom din blogg.

    Vart lite sorgsen när du skriver att en kristen har kommenterat din tankar m.m
    Ibland är det fördelar att blogga & ibland nackdelar , men i det stora hela är det så SKIT när nån ska komma & göra ner en annan människa .

    Jag tycker att du är oerhört stark som orkar ta dig igenom detta .
    Man värderar livet på ett annat sätt såna här gånger.

    Krossar mitt hjärta att man jobbat i hela sitt liv & sen när man ska gå i pension & må gott så blir det så här för dig.

    Många VARMA HÖSTKRAMAR till dig från mig Gösta
    Camilla i Östersund

    Ab Imo Pectore = Av hela mitt hjärta

    SvaraRadera
  19. Hej Gösta!Hann aldrig läsa bloggen som gjorde dig Så ledsen men en stilla undran,skulle denna person vilja bli behandlad likadant??Nej jag tror inte det.Försök se Livet positivt och njut av varje sekund.Jag är bara nyfiken på hur det är på andra sidan,för det kan man ju inte blunda för att vi kommer dit någon gång antingen vi vill eller inte.Är jag beredd då??
    Önskar jag kunde säga något som gjorde dig lugn och glad men jag tänker på dig varje dag och hoppas du har en någorlunda smärtfri dag just nu. kram Anna

    SvaraRadera
  20. Hej Gösta,

    Ja du milde dessa "synden är din egen" blablabla...

    Enligt mitt synsätt har den/det som kallas Gud av vissa, tagit en evighetslång semester. Jag har inte något emot att vissa är troende men det jag skriker i falcett emot är när dessa personer kväker ur sig sina påståenden som om de vore sanna!

    Skit i dem Gösta. Du är så enormt stark som personlighet och som jag ser det, är många troende en enda grupp av vilsesprungna får och det är därför de behöver en herde som ska hålla dem i fållan.

    Ha de!
    Ramona

    SvaraRadera
  21. God morgong Gösta jag blir väldigt ledsen när jag hör att människor säger nått sånt särsilt när dom säger dom är kristna men försök att slå det ifrån dej skickar med en bamse kram till dej
    Tina Örebro

    SvaraRadera
  22. Hej Gösta!
    Det är första gången jag är inne på din blogg. Läste om dig i tidningen i morse och
    blev lite nyfiken, och så läser jag om att du skulle ha gort något dumt för att bli så sjuk.
    Det var det dummaste jag hört. Jag är själv kristen och det stämmer inte alls med min bibel. Jag har själv fått höra detta pga att jag har reumatism, jag blev förvånad och arg. För jag vet att det inte stämmer. Så bry dig inte om såna mäniskor, de använder det lilla förstånd de fått och då blir det inte bättre. Vad gäller din canser så tycker jag du låter väldigt stark, trots att det är så jobbigt. De flesta av mina nära har gått bort i canser så jag förstår lite av vad du går igenom. helt kan man nog inte förstå om man inte själv har eller har haft det.
    Såg bilden du lagt ut, vilken mysig liten stuga, jag älskar gamla hus och gamla saker.
    Önskar ibland att vi hade ett jättestort gammalt hus med högt i tak och gamla antika möbler, trägolv och trasmattoroch kakelugnar att elda i. Tycker det är så mysigt. Vet vad det bästa är? Jo, att det inte kostar något att drömma. Bra va?!
    Nu ska jag fortsätta rensa trattkanatreller, vi plockade 30 liter i går, jättekul men Fy så tråkigt det är att rensa dem. Fniss.. Må så gott du kan nu, och var rädd om dig. Vänliga hälsningar Eivor K.

    SvaraRadera
  23. Hej Gösta..Jag hann läsa det galningen skrev och de var nog de grövsta jag läst.
    Var och en har rätt att vara lycklig i sin tro..men för helsike håll de för sig själv.
    Har man rätt att säga att någon slår dövörat till för att den går sin egna väg?
    Och på tal om resplan..vilka har gått vilse?
    Ha en så bra dag Du kan Gösta och hoppas ingen kommer till Dig som gått vilse. Som Nisse skriver ..dom är livsfarliga..Tack för mig Bella.

    SvaraRadera
  24. Hej. Bor själv lite utanför Stockholm, är sjuksköterska som läser kurs om döendet och patientvårdande och fick genom en studiekamrat reda på att din blogg fanns.

    Läst mycket av bloggen och tackar för att du delar med dig av din vardag och dina tankar! Bra sätt att öppna upp ögonen också för en väldigt vanlig cancerform.

    Själv har jag en farafra med prostatacancer, vet dock ej exakt hur hans prognos ser ut. Men då han är 88år har läkarna valt bort operativbehandling utan han får hormonkapselinjektion var 3mån, har jag för mig det är. Än är han inte mer påverkad än lite trägningar och urinläckage, och jag hoppas för hans egen del och själviskt också att han får gå bort av "ålder" och slipper metastaser och allt som du ginomlider..

    Hoppas du får en fin helg.
    Mvh//Emilia

    SvaraRadera
  25. Hej Gösta!
    Upptäckte din blogg i dag. Vill bara berätta att jag fick min diagnos "prostatacancer" i juli mån. -04, det var en aggresiv variant och läkaren föreslog operation efter en vecka, jag accepterade naturligtvis. Jag lever idag och det mesta fungerar som det skall, huvudsaken är att cancern är borta. Jag talade öppet om min sjukdom och det resulterade i att några företagare ordnade med PSA test för sina anställda.

    SvaraRadera
  26. Hej Gösta
    Jag beundrar dig och din styrka mitt i din sjukdom.
    Jag skulle vilja hjälpa dig, men hur kan jag?
    Många kramar
    Astrid i Öjebyn

    SvaraRadera
  27. Ja du Gösta Såna prelater klarar vi oss utan. Domska hålla såna ord för sej själva. Skulle önska att jag kunde hålla din hand i svåra stunder. Kram Ewa

    SvaraRadera
  28. Hej Gösta har läst om dig och tycker att du är en mycket modig man som orkar dela dina tankar med oss har själv haft en nära anhörig somm gått bort på grund av samma sjukdom som du har han var bara 50 år men vad spelar åldern nån roll när man trappas av en så svår sjukdom du Gösta bry dej inte om vad den där mannen skrev du är värdefull önskar dig en allt gott och hoppas att din smärta är bättre nu många kära kramar fr en ensam kvinna.

    SvaraRadera
  29. hej!
    jag hittade din sida idag på lt...jag tycker du e strak som kan skriva om hur ditt liv är å hur dina dagar/nätter är.
    när jag hittade din sida så tänkte jag på hur det va när jag satt med min morbror å hur han förändrade sig innan han somnade in...han hade cancer oxå men i magen å lungerna.
    önksat att man kunde hjälpa dig!
    ta hand om dig....kramar i massor till dig!!

    SvaraRadera
  30. Hej Gösta! Tack för att du orkar dela med dig av din vardag och dina tankar om din cancer. Jag fick din adress till bloggen av en kurskamrat. Jag är undersköterska och jobbar i hemtjänsten, läser en kurs i palliativ vård och omsorg. Så jag kommer nu att följa din blogg. Styrke kramar till dig! Kram ULrika

    SvaraRadera
  31. Gösta! den s.k troende! Fy! rensa bort ho´nom/henne ur beteckningen troende. Jag vill säga s.k troende: En troende människa en verklig kristen uttryckr sig inte så! Gud straffar ingen med sjukdom!Gud är kärlek och vill ingen människa ont! Födelse-död däremellan finns det både sorg och smärta och glädje! så vi tar ett carpe diem!

    SvaraRadera
  32. Hej Igen! Jag har inte läst bloggen som smålänningen skrivit. Kallar han sig kristen.
    Då vill jag inte sälla mig till den skaran.
    Om man drabbas av sjukdom skulle det vara ett straff eller för man gjort något illa.
    Gösta ( på ren svenska) Skit I de människor som tror att dom är den allsmäktige själv.Det är synd om dessa personer.Fortsätt din blogg så länge du orkar och kan.Solskens hälsningar från Doris

    SvaraRadera
  33. Hej Gösta!
    Vet ju inte om du sover lite nu, men jag hoppas du gör det! Själv ska jag sova lite nu, efter att ha tittat lite på TV under kvällen.
    Hoppas du haft en någorlunda bra dag idag. Läste artikeln i Länstidningen, den var jättebra ju! Och fin bild!
    Jag bor i Småland, men har/har haft en del anknytningar till Jämtland genom livet. Strömsund var den mesta fasta punkten under jättemånga år med såväl svärföräldrar som fastigheter. Sista fastigheten såldes för några år sedan. Men vi har också haft anknytning till Bergs kommun, Hackås närmare bestämt. Tyvärr så finns inte dessa anknytningar kvar längre. Men en mycket vacker bygd runt Storsjön. Utsikten från Hackås ner över Storsjön och upp över Oviksfjällen. Det finns inte något vackrare att se tror jag. Svenstavik har vi ju också, som du förstår, besökt ett antal gånger och även stiftat bekantskap med sjukvården där när våra barnbarn behövs sjukvårdshjälp av olika anledningar. En sjukvård som vi i alla fall inte på något sätt haft något att klaga på, varken från sjuksköterskor eller läkare.
    Nu ser jag fram mot morgondagens blogg från Dej och hoppas du vaknar något så när smärtfri!
    Kram och god natt! //Gunvi

    SvaraRadera
  34. Hej Gösta,
    tycker att kortet blev bra på dig! Det ser ut som att du "fångat dagen"...

    Lägger upp en länk för om man vill kika in på artikeln i tidningen
    http://ltz.se/nyheter/berg/1.1348915
    Kram Mia

    SvaraRadera
  35. Jag har nyss läst din blogg för först gången...lite ledsen på mig själv för att jag inte gjort det innan och vetat att det varit så illa
    =( Du ska veta att du alltid finns i mitt <3 Hoppas att du har sovit gott under natten och att du kommer upp ordentligt. Du kan räkna med ett besök senare idag.
    Massor med Stora Bamsekramar // Malin

    SvaraRadera
  36. God natt du modiga man!!
    Kramen!

    SvaraRadera