tisdag 1 september 2009

Den lugna morgonen

Tisdag 1 september 2009 kl.05.25. Vilken känsla att få vakna med så lite smärta. När man gör vad man har tillåtelse till  att göra. Genom att förstärka doseringen utöver ordination blev det betydligt mindre smärta. Att alltid följa det som föreskrivs och inte göra mer än så fast man har tillåtelse kan förändra mycket. Nu blev natten lugnare. Jag tog det där extra som jag fick göra. Tidigare har jag följt det som ordinerats till punkt och pricka. Jag har inte vågat att utnyttja det där extra som var tillåtet. Hur långt ska saker och ting få gå innan man tar det där extra som är tillåtet? Jo man styrs på något vis av överheten  som bestämt exakt vad du får och inte. Tänker man efter så är det nog så på fler saker. Man har en extra rättighet men man tar inte vara på den.Hädanefter kommer jag att använda den möjligheten att ta det där extra. Det gör ju ingenting i mitt fall för det är ändå bara en väg och den kan och ska jag i fortsättningen använda mig av.Carpe diem                   Det har blivit tillskott i fonden med 100:- så nu är grundplåten uppe i 900:-. Den som vill skänka något till den har dessa konton att använda. Från Swedbank till Swedbank 81471 441020922     Från annan bank 81471 0441020922 tack på förhand.   Fondens tänkta verksamhet finns i gårdagens kommentarer.

7 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta! Va skönt att du har det lugnare med värken.Det är klart att du ska ta det lilla extra så DINA dagar och nätter blir uthärdliga.Här kommer en liten ordvy igen; lingonen i skogen lyser röda , björnmossan är så mjuk , timmerbilens V8a motor mullrar i uppförsbacken , fåglarna äter rönnbär , vassen i sjön viker sig för vinden , barnen leker i sandlådan , nyheterna på radion hörs och klockan visar snart jobbdags. Hoppas du får en solskensdag på alla sätt idag.Ha det bra.Vi hörs imorgon.KRAM Märta

    SvaraRadera
  2. Du kan ta det där extra.
    Det skadar inte när man har så svåra smärtor som du har. Huvudsaken är att du blir smärtfri för då orkar din kropp med att göra annat och koncentrera dig på det om är viktigt-kul-stimulerande för dig.

    Jag tänker på dig trots att jag inte känner dig.

    Kram
    /A

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Tänk så bra att du kunde tona ner smärtan. Det är klart att du måste ta den styrka som hjälper dig. Håller med dig, man följer doceringen slaviskt, men nu vet du ju hur du ska göra.
    Har det hänt något trevligt hemma hos dig eller är du ensam hela dagarna? Finns det inte några som går hem och hälsar på, typ Väntjänsten, där du bor? Dom går ju för att förgylla dagen en smula.
    Önskar dig en bra dag. Carpe diem
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Hej Ninni! Jag är i stort sett ensam hela dagarna.Här finns vad jag vet ingen väntjänst.Men jag är rätt van vid att vara ensam sedan min fästmö dog.Du ska ha tack för att du tänker på mig.Det förgyller dagen också.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!Vad glad jag blir när du har mindre ont,svårt det där förstår jag,att avgöra när du ska ta mer,många tror att dom som har cancer får så mycket smärtlindrig så dom inte har ont,men vet att det inte är så,hoppas du inte är rädd nu att ta mer än ordinerat,kram kicki

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Följer din blogg nästan dagligen. Hoppas dagen varit OK för dig! Du eftersöker män som vågar prata om prostatabesvären mm. Min far fick prostatacancer rätt tidigt, vid 55 år. Han fick hormonsprutor först och sen blev det operation. Tyvärr var den rätt elak och hade spridit sig. Han åt även massa andra mediciner för hjärtat när han dog så exakt dödsorsak vet vi inte. Min företagsläkare har hjälpt mig några gånger med PSA prov och är ok så här långt men en oro finns.. Det var ett bra program i P4, Radio Jönköping 17/8. Klicka på "Pettersson & co" scrolla ner till "sex&samlevnad" och gå in och lyssna. Efter ca 5 min börjar de prata om prostatabesvär. Det kan kanske hjälpa någon som läser din blogg. Känner med dig Gösta. Hoppas att du kan få några goa ljusa stunder de närmaste dagarna. Allt gott från en gammal vän (hoppas ok att kalla mig det trots alla år) Stefan, S:ö (Din fond och tankarna med den är jättebra!)

    SvaraRadera
  7. Tack Stefan.Du får kalla dig min vän.Det är några år sedan men det gör ingen skillnad. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera