tisdag 15 september 2009

Stiftelse/Fond uppgifter

Tisdag 15 september 2009 kl.04.40  Problemnätterna fortsätter och det blir dåligt med sammanhängande sömn.Det är korta intervaller mellan intagen av morfin. Jag håller hellre korta intervaller och klarar mig från överdosering än att ta för mycket och somnar in för evigt.Nu kommer säkert någon att undra om det inte finns andra sätt att få smärtlindring på? Det är den enda lindringen som finns för mig.Spridningen i skelettet är för stor för strålning och cellgift tar inte på min typ av cancer.Det gäller bara att kunna passa intervallerna. En annan sak som har blivit aktuell är fonden. Den ska nu registreras hos Länsstyrelsen för att det ska vara ett tillståndsbevis med för fortsatt verksamhet. Insamling kan nu ske utan att registreringen har genomförts det ska ske inom 6 månader.Nu är det ofentliga namnet:     Göstas stiftelse/fond. Stiftelsen/ Fonden ska verka för att ge glömda och övergivna canceroffer en möjlighet att få uppleva en liten guldkant i livet.Den ska också ta till vara ensamma cancerpatienter på sjukhus och andra vårdinrättningar som inte får besök eller är utan anhöriga.Vidare ska den också kunna göra korta insatser där det är behov av hjälp. Arbetet kommer i huvdsak att genomföras av volontärer. Och den ska verka i hela landet. Stiftelsen/Fonden ska arbeta på ideell bas inga anställda med lön. Det kommer att märkas om det fungerar i annat fall får det omprövas.Min tanke med denna stiftelse är att ingen ska ha fördel på något sätt utan det är för dom det är avsett för. Jag hoppas att stödet finns kvar för nu behövs det verkligen.Tackar för det stöd som visats hitills och för den support som givits. Grundplåten nåddes nu i går genom 450:- gåvan så grundplåten kom upp i 5150:-  Nu gäller fortsättningen. Kontonummren är: från Swedbank 81471 441020922 från annan bank 81471 0441020922.Tack på förhand och Carpe diem

21 kommentarer:

  1. Go morgon Gösta.'

    Du vet väl om att du är värdefull
    att du är viktig här och nu
    att du är älskad för din egen skuld
    för ingen annan är som du.
    kramiz Birgitte

    SvaraRadera
  2. Gomorrn Gösta! Va roligt att du fått starta DIN fond.Kommer att tänka på den och skänka dit i fortsättningen.Ska sprida budskapet och hur du har ordnat så andra ska slippa lida allt för mycket i sin ensamhet.Du är fantastisk som kämpat så för detta.Önskar dig en så bra dag det bara går. KRAM . Märta

    SvaraRadera
  3. Godmorgon Gösta!
    Vad jobbigt att dina nätter har blivit så fyllda med problem. Kan inte fatta, men du verkar så stark ändå. Grattis till att fonden börjar ta form. Det skulle ju egentligen vara du som skulle ha tillgång till en sådan fond, men det är ju därför du har skapat den, för att du vet vad som saknas för svårt sjuka.
    Jag hoppas att du får en dag då du kan känna dig nöjd och förhoppningsvis ganska bra. Hur nu det ska gå till.
    Kramar Ninni

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta!
    Det var glädjande att se din fond har kommit i gång.Skall hjälpa till att fylla på framöver.

    Tråkigt bara att dina nätter ska vara så svåra att du inte kan få ro.Du ska veta att vi är många som behöver få höra att man kan vara så tacksam för att man får vakna till en ny dag trots svåra smärtor.Du är en sann hjälpare.
    Önskar dig en bra dag.
    Stor kraaaam.Inga

    SvaraRadera
  5. Gösta!
    Grattis till fonden!
    Du om någon vet hur viktigt det är att ha någon som "bryr sig" när man är svårt sjuk.
    Vi alla måste känna oss "behövda". Känna att någon frågar efter mig som person.
    Att inte bara vara ett nummer i ett register.
    Gösta - genom din insats finns en förhoppning om att livet kan förändras för sjuka och ensamma runt om i vårt avlånga land.
    Att friska personer kommer till insikt att medmänsklighet är en bristvara.
    Att det finns någon som kan känna empati och ge en sjuk och/eller ensam människa en liten guldkant i tillvaron.
    Gösta - du har alla bra egenskaper, medmänsklighet och empati.
    Önskar att "Göstas fond/stiftelse" växer sig stark, enligt din önskan.
    En Wermlänning kommer att dra sitt "strå till stacken".

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Lycka till med fonden! Det är underbart att du i din situation tänker på andra i samma situation! Hoppas du kan hålla dig så smärtfri det bara går!
    Kramar från Inger.

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Hoppas din fortsatta dag blir någorlunda.
    Jag kan inte känna det du känner,men jag tror att jag kan förstå.
    Jag har nära anhöriga som jag följt i deras kamp.
    Carpe Diem
    Kram/B

    SvaraRadera
  8. Bengt-Ove Pettersson15 september 2009 kl. 12:14

    Grattis till startmålet med Göstas fond. Hoppas att det nu flyter in några slantar från oss som bloggar din sida.Hälsningar från Blekinge

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Vad underbart det låter med din fond.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Gösta

    Verkligen starkt av dig att starta en fond och jag hoppas verkligen att den kommer att kunna hjälpa de personer som du beskriver att den är till för och att de skall få "lite guldkant" för det måste till för att orka kämpa som du gör.
    GRATTIS!

    SvaraRadera
  11. Gösta
    Är ny här på din blogg som du kanske märker och läste om "Beslutet" där någon påstår att hon/han är kristen och tydligen skrivit att du fått straff genom din cancer för du inte är troende eller något ditåt och jag vill berätta för dig att det fick jag också och det var redan 1972 då min man dog men den gången kom det på posten och då var det mest riktat till min 15 månaders son att han hans mist sin pappa för "vi inte var troende"......fruktansvärt men vår präst påstod att det alltid har funnits sådana människor och tydlingen finns de även i dag.
    Skaka det bara av dig men visst förstår jag hur du mådde när du fick läsa det.

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta ! Jag sänder en solig hälsning till dig.
    i dag är jag trött. Men tankarna är hos dig.
    Lycka till med fonden hoppas att det ska komma in mer pengar.Vi hörs,hoppas att du kan njuta lite av dagen,trots din svåra värk.Kram Doris

    SvaraRadera
  13. Hej igen Gösta!
    Måste genom din dagbok hälsa till Doris och önska henne en god bättring. Ni har det "tufft" båda två var och en på sitt sätt och jag önskar att det skall gå bra för er båda. Saknar Doris när hon inte dagligen är med oss.
    Vänliga hälsningar från Wermlänningen

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta Skulle önska att du kunde få sova gott på nätterna. Det är alltid värre att vara vaken på natten med smärta. Ha det så bra du kan Kram Ewa

    SvaraRadera
  15. kramar från Yvonne i skåne.

    SvaraRadera
  16. Hej vet hur det kan vara på nätterna min man hade värk och jag fick pumpa i honom morfin + stesolid dag som natt det var en kamp men när han gick bort kändes det skönt att jag hade vårdat honom hemma ända till slutet hoppas att du har någon som du kan ha hos dej det skulle inte vara rätt att behöva gå igenom detta ensam många kramar Åsa

    SvaraRadera
  17. Gokväll Gösta!jag vill ochså gratulera dig till fonden,otroligt starkt av dej att du orkar,många kramar/kicki

    SvaraRadera
  18. Varma kramar till dig,jag önskar att du får en lugnare natt än föregående.Inga

    SvaraRadera
  19. Godkväll Gösta!

    Jag vill också gratulera dig, till fonden, att du har styrkan att genomföra detta.

    Hoppas, att denna natt kommer att bli bättre än föregående.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  20. Tänker ofta på dig Gösta. sen vill ja Gratulera dig, till fonden ja med, (som alla andra).. Va rädd om er alla där ute!!!!! KRAMAR Evis..

    SvaraRadera
  21. Hej Gösta!
    Hörde dig på Karlavagnen för ett tag sen...och kände att jag greps av ditt öde.
    Det kom liksom nära mig på nåt sätt, då min far dog av prostatacanser för 12 år sedan.
    Även om jag aldrig någonsin kan förstå vad du går igenom, så kan jag ändå känna din sorg.
    Jag hoppas för din skull att du känner dig redo att släppa taget när det är så dags...och att du kan känna dig stolt över din hedervärda fond...att du kan känna ro och harmoni när du går över till andra sidan.
    Min man och jag satte in en liten slant på fonden i dag...trycker din hand!/Eva

    SvaraRadera