måndag 28 september 2009

Inför behandlingen

Måndag 28 september 2009 kl.09.10.   Vilken sen morgon. Så är det när det inte fungerar med den moderna tekniken. På onsdag börjar jag med en droppbehandling som ska stärka skelettet. Med viss tvekan tänker jag påbörja den.Det är så många biverkningar bl.a:Feber och influensaliknande symptom,värk i leder och skelett förvärras,illamående och kräkningar,trötthet, törst, långsam hjärtverksamhet, förändringar i njurfunktionen,därför regelbunden blodprovstagning, smärta och svullnad i tandköttet, domnings och tyngdkänsla i käkpartiet. Dessa biverkningar ska då ske var tredje vecka.Det botar inget utan kan kanske förstärka benstommen. Så där får läkarvetenskapen se min tvekan.Att genomlida dessa biverkningar utan att det botar kan kännas rätt så meningslöst.Jag ska i alla fall pröva första gången. Att skaffa katt låter ju som en god lösning för mig men inte för katten. Jag har en viss tid på mig.Vart ska katten eller något annat husdjur ta vägen sedan?Jag vill inte utsätta något husdjur för något sådant. I övrigt har natten varit någorlunda utan allt för stora avbrott i sömnen.Carpe diem

10 kommentarer:

  1. God morgon Gösta igen..Så skönt att bredbandet är igång igen..Och tack till Inga i Skåne för kramen den värmde och så blev jag jätteglad att någon gick tillbaks och sökte efter svar på föregående dags kommentarer..Ibland kan de vara lite snårigt hur man ska få ut ett lugnande meddelande..Kan kanske vara en väckarklocka för andra oxå.Kram till Er båda Ulla (Inga) Uppsala.

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta !Jag förstår att du ställer dig tvekande till behandlingen som ger så mycket biverkningar.Jag blir helt förtvivlad när jag läser om allt ditt lidande. Hur mycket ska du orkar med hur mycket ska du gå igenom.Skönt att natten varit något så när för dig du behöver all sömn och vila för att orka med din dag.En stor kram Doris

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Först ett tack till Ulla som informerade om problemet med det mobila bredbandet! Blev undrande först men hittade ju sedan Din info Ulla!
    Vad skönt att tekniken fungerar nu igen, Gösta, så att du kunnat skriva till oss. Skönt att natten varit någorlunda ok för dej. Och jag förstår din tvekan inför den här droppbehandlingen. Men jag tycker du gör rätt som provar, trots alla biverkningar som du fått info om. Men det är ju också så, att även om en medicin/behandling kan ge en hel del biverkningar så är det ju inte säkert att just "jag" får alla dom, det är ju lite olika från människa till människa. Som sagt, pröva och se. Hjälper det och du kan bli starkare i skelettet så är det ju bra!
    Hoppas du får en så bra dag du bara kan!
    Kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  4. God fortsättning på förmiddagen!Blev glad igen när jag fick veta att det bara var tekniken som var i olag.Skönt att du fått sova lite i natt efter flera svåra dygn.Tråkigt med alla biverkningar av medicinen,som du så väl behöver.Förstår din tvekan.När jag läste dina tankar om att ha ett husdjur,förstår jag ännu mer hur otroligt ödmjuk du är.
    Hoppas nu att du får en lugn kväll och natt.
    Kramar från Inga i Skåne.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Hjärtat hoppade till när jag gick in på din blogg i morse och det inte fanns något inlägg från dig.
    Tack Ulla att du kunde räta ut frågetecknen.

    Jaa Gösta, jag förstår din tvekan inför denna droppbehandling, men man vet ju inte vilka biverkningar du får. Det är väl inte meningen att du SKA få alla eller är det så? Ska den ske i hemmet eller ska du till sjukhuset för att få den? En fråga.
    Vad bra att nattten har varit skaplig för dig.
    Hoppas på en dräglig dag för dig med så lite värk som möjligt. Carpe diem
    Kramar Ninni

    SvaraRadera
  6. Svar till Ninni och andra undrande.Det är nog inte meningen att jag ska få alla biverkningarna. Därför ska jag pröva en gång för att se.Droppet ska jag få på vårdcentralen för jag kan ju gå ännu.Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  7. Kramar från Yvonne i skåne.

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta.
    Tekniken skrämde mig i morse då det inte fanns någonting skrivet men sen var det Ulla som skrev att det var tekniskt fel så" hjärtat återvände till sin rätta plats"
    Hälsningar Nisse.

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!Som dom flesta skrivit hjärtat slog verkligen dubbelslag i morse trodde du hade måst fara in på sjukhus.Vilken lycka när jag nu kommit hem och kan läsa dina kloka ord.Hoppas verkligen attt du "bara" får en eller två av dessa biverkningar,det låter ju hemskt.Tänker samtidigt hemskt och hemskt,man måste ju prova förhoppningsvis blir det en biverkning. Vi hörs imorgon.KRAM! Märta

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Jag hoppas att biverkningarna inte kommer bli allt för svåra då du börjar med droppbehandlingen.
    Kram

    SvaraRadera