söndag 27 september 2009

Nattsudd

Söndag 27 september 2009  kl.05.20   Du dagboken.Natten har varit en resa mellan nuet och förr. Hela kroppen är i spänning för att stå emot dessa smärtattacker som dyker upp.Sömnen blir som ett väntrum där man väntar på nästa attack.I detta väntrum vandrar så många förbi.Det är någon från de gamla tiderna och så någon enstaka från i dag. Det märkliga är att alla har en bestämd mening.Gör så här, och så kommer en lång förklaring om hur och varför,och när det är dags att hämta andan då är den första delen bortglömd. Inte konstigt att man blir förvirrad. Den här morgonen vill jag inte ha för den påminner mig om att jag ska vara beredd på att möta en ny dag med alla möjliga saker som kan hända. Det konstiga är ,det händer inget. Jag får ta och börja göra saker och ting på ett sätt som inte förväntas av mig. Då skulle det verkligen ske en hel del då hamnade jag nog på psyket. Bara för att man inte följer vad andra menar är riktigt så blir man sedd som konstig eller tokig. Nej det är dags att visa var skåpet ska stå. Carpe diem

18 kommentarer:

  1. Hej Gösta!
    Vad jobbigt för dig att nätterna har blivit så oroliga. Det är väl ingen skillnad på helg eller vardag för dig? I dag tror jag att du pratar i gåtor. Vad har hänt eftersom du säger att du ska visa var skåpet ska stå? En fråga.
    Tänk om du kunde ha ett husdjur hos dig, en katt t ex. Jag har det och hon är underbar. Känner när jag mår dåligt och då parkerar hon sig hos mig. En hand i hennes mjuka päls och jag finner ro.
    En ny dag med nya tag. Jag hoppas på en så bra dag som möjligt för dig. Carpe diem
    Många kramar Ninni

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta
    Va jobbigt du har det nu, jag håller med Ninni du pratar lite i gåtor idag men har du så ont som du har det så förstår jag dig, detta med Katt skulle verkligen göra dig gott dom känner på sig när man behöver närhet, har själv 2 st. Ha en sån bra dag du kan ha. Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  3. Svar: Väntrummet är här.Och var skåpet ska stå.Jag måste bestämma mig.Ska jag låta bli eller ska jag låta saker bara få bli något som flyter förbi?Att bara sitta och vänta på sista dagen utan att fått något gjort?Jag måste visa var skåpet ska stå.

    SvaraRadera
  4. Godmorgon Gösta...Hur va de nu då med söndagar skulle dom inte hoppas över..Om ca 15 timmar så är de en ny dag då är de måndag..Ja de här blev väl lite i gåtor oxå för en del men dom som följer Dig i Dagboksskrivning och kommentarer dom förstår nog. Fast egentligen så bryr jag mig inte så mycke i de..Du förstår och de är de viktiga för mig...Bamsekram Ulla.

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta! Lyssna på musik det är bra när ens liv är upp och nervänt. För mig har det varit bra! /Inga

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta! Jag tror att många menar så väl. Råd är bra.Men smärtan bär man själv.Kram Doris

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!Jag hoppas dagen blir mycket bättre än natten,det är ju ganska varmt ute fortfarande,här i östersund nästan 15gr.kramar/kicki

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Hoppas dagen blir bättre än natten varit! Tänker på dig!
    Här är det full fart med planering och packning inför hemresan nästa vecka till Fors, södra Dalarna. Mycket är det att få med hem, eftersom vi varit här nere i Bohuslän sedan i maj. Värken är bedrövlig....
    Kramar från Inger.

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta ! Din natt verkar ha varit orolig tänker spontant på dina ledord."Carpe diem" , det är inte så lätt när tankarna skenar. Hoppas dagen kan erbjuda någon liten god stund.Jag försöker med att säga att jag bryr mig om dig med ord ,hoppas du kan få någon bra tanke av det. Vi hörs imorgon KRAM! Märta

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Hoppas att dagen har blivit bättre,att smärtorna har klingat av.Önskar att jag kunde ge några tröstens ord,men vet inte var jag ska finna dem.Hoppas att du ändå får lite tröst av att vi är många som tänker på dig varje dag.Din dagbok har du givit mig mycket klokskap,mycket att fundera över.Försöker att läsa en del mellan raderna,men det behåller jag för mig själv.
    Hoppas att kvällen och natten bli lugn så du kan få den vila du behöver för att möta morgondagen.Kram Inga fr.Skåne

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta. Jag blir så ledsen att läsa att du har det så jobbigt och att smärtorna är svåra. Jag håller med Ninni att ett husdjur skulle kanske vara bra. Någon som finns där,ett sällskap. Om du orkar läsa så är det ett sätt att fly en stund, eller lyssna på en CD bok. Hoppas kvällen och natten blir bättre. Kram Helen

    SvaraRadera
  12. Kramar från Yvonne i skåne.

    SvaraRadera
  13. Hoppas dagen inte varit alltför besvärlig för dej. Vill önska dej åtminstone några timmars god sömn. Tänker på dej och undrar hur du har det just nu! Kram från Småländskan

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta!
    Skickar en tanke o hoppas du slipper alla dessa nattliga tankar som kan bli så konstiga ibland o får sova inatt.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Hejsan!Eller god kväll du är inte ensam hoppas du känner oss bloggare som ett stöd.Vi finns här ute för dig.Men kan tyvärr inte lindra dina smärtor.Men känner att du är stark.Du delar så mycket lärorikt med oss.Tack.Ha en god natt.Kram Sanna

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta,
    I går kväll klockan 23.00, cirka, fick jag reda på att din blogg existerade. Jag har ägnat söndagen till att läsa igenom så gott som hela bloggen och de flesta kommentarer.
    Du är ju otrolig som delar med dig av allt detta. Att du orkar! Och tänk så många härliga människor det finns ute i landet som stöttar dig. Det måste kännas skönt att du kan "vräka" ur dig så mycket om din eländiga sjukdom. Samtidigt ger du oss andra så mycket kunskap som det inte pratas så mycket om. Även om jag inte är varken direkt eller indirekt drabbad så får jag en stor kunskap om prostatacancer.
    Det är så innerligt tråkigt att höra att du är så ensam. Ja, vissa människor tycker om ensamhet, men i din situation behöver vi nog lite värme, beröring, tystnad tillsammans, prat och skratt mm ibland. Tänk om vi hade kunnat trycka på en knapp och vips hade vi alla vait hos dig, gett dig en kram, och sen var vi tillbaka hemma igen. Det skulle kännas så bra.
    Hade en gång en riktigt god vän som fick sluta sina dagar ungefär som du gör nu. Träffade honom en vecka innan slutet. Vi var fyra totalt och hade en riktigt trevlig kväll. Vi åt och drack lite vin. Snart orkade han inte vara med vid bordet. Då följde vi med in till sängkammaren och pratade och skrattade tillsammans. Allt efter hur mycket han orkade. Det känns så bra att få ha varit med om denna kvällen.
    Jag tycker det hade varit bra om du hade någon som kom till dig och lät tiden gå en stund. Finns det verkligen ingen frivilligorganisation eller liknande. Din fond kommer ju att hjälpa i framtiden men nu ... ?
    Ha det så bra som du kan med så lite smärta och så mycket sömn som möjligt. Ser fram emot morgonen och att få höra hur du mår.
    Många kramar från Ingrid

    SvaraRadera
  17. Till "bloggarna" Gösta hälsar att hans mobila bredband ligger nere just nu..därav inget skrivit i dagboken idag måndag den 28 september.Hälsningar Ulla.

    SvaraRadera
  18. God morgon!
    Blev så ledsen när jag öppnade dagboken.
    Hoppas att få läsa den i morgon igen,ingenting blir sig likt idag.Sänder varma tankar och kram till dig Gösta.
    Tack till dig Ulla för att du meddelade oss bloggare.Kram till dig också från Inga i Skåne.

    SvaraRadera