söndag 20 september 2009

Samtal

Söndag 20 september 2009 kl.04.30     Kära dagbok.Igår höll jag på att såra många människor men som tur va så upptäckte jag det i tid och ändrade inlägget. Förhoppningsvis hann inte så många läsa det första. Ja du dagboken det är bara vi två här nu. Och tur är väl det så andra inte behöver se och uppleva allt som sker. Jag har inte sovit mycket utan svettats som den värsta fontän.Kudde och delar av täcket blev ju som disktrasor.Och det är ju inte roligt att sova i blötan och dessutom blir det nästan iskallt när man inte har det inpå kroppen. Inte nog med det så sätter värken igång upp i alltihop. Då kommer en massa tankar och dom går tillbaka till vad en del skrivit att allt beror på det dåliga liv jag levt. Så där håller det på.Det ena ger det andra och till slut är det bara en enda rundgång. Men nu ser du dagboken att jag nyttjar dig en stund.Du får väl opponera dig om det blir för dystert.Tänk om jag kunde komma på ett sätt där vi finge skrika ut allt elände och all smärta som många bär på. Vilken lättnad det skulle vara om det gick att genomföra en sån sak och man skulle få se bara glada anleten runt ikring sig. Nää du boken nu börjar det gå mot dag.Tror du vi får uppleva något att glädjas över idag? Eller ska vi blunda och låtsas som ingenting? Vi får väl se.Carpe diem

20 kommentarer:

  1. God morgon Gösta!
    Vad jobbigt för dig att du haft en så svår natt. Du borde få sova så du har lite krafter till dagen efter. Du får inte tro att det är något straff du fått för att du blivit sjuk. Låt inte dessa personer få förstöra den tid du har kvar. Detta har ju varit på tapeten förut och vi var många som reagerade mot dessa inlägg.
    Har inte morfinet hjälpt dig i natt? Det är med sorg i hjärtat som jag läser vad du skrivit idag. Orkar du vara uppe eller får du ligga och ta igen dig idag? Hur går det med din släktforskning?
    Hoppas att dagen blir mycket bättre än den börjat. Carpe diem
    Varma kramar Ninni

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta! Jag måste säga att jag beundrar dej väldigt. Att kunna skriva om denna svåra stund i livet. Tänker väldigt mycket på dej, och tycker du är otroligt stark. Visst måste man få åka ner i en dal ibland, men du verkar komma upp igen. Jag tror att dom som han läsa ditt första inlägg igår, vet hur du har det, och alla som varit med och levt sitt liv, vet att har man ont i kropp och själ, går det ut ibland över fel saker. Du insåg ju ditt misstag och det är oxå stort i mina ögon. Det är svårt att hitta njutning i dessa dagar förstår jag. Men titta ut och njut av dom underbara höst färgerna. Många kramar/Ulrika.

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Stå på dig annars gör någon annan det! Vi bär alla på våra livsbördor. /Inga

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta
    Ha en så bra dag du bara kan
    Kramar Marita

    SvaraRadera
  5. Sänder en stärkande internet-kram! Hoppas den når fram.

    SvaraRadera
  6. God morgon Gösta.Angående sinnesförvirrade människors kommentarer om straff för hur vi levt vårat liv plocka upp det om Du sopat de under mattan och släng eller bränn de för evigt.
    Där har vi alla lärt oss något viktigt..vad ett fel eller skrivit ord kan förstöra för lång tid framåt.
    De har ju kommenterats många gånger på bloggen hur vi inte ska bemöta varann ..nu tänker jag ställa frågan hur ska man bemöta varann för att inte göra fel när man tex hälsar på en som ligger på Hospice ?? Vi har efter 14 dagar nu kommit till de stadiet att vi de första minuterna när man går in för att hälsa på inte vet hur vi eller vad vi ska säga.
    Den vanliga frasen "Hur mår Du" den fastnar i halsen när man ser en totalt utslagen kropp..
    De kanske är någon nu som tycker att de är en mycket konstig fråga..men de här har blivit en svår och hög tröskel för oss i den sjukes närhet att komma över och veta hur man ska göra för att inte såra den sjuke och vi kan väl inte vara dom enda i denna värld som upplever eller upplevt detta.Hur har andra gjort?
    Höstsolen skiner här nere på slätten idag ska försöka ta till mig dess strålar och få lite energi för att åka till Hospice senare och stå lika förvirrad utanför dörren igen och inte veta vad jag ska säga.. Men se fram emot kvällen och prata i telefon med den bästa av livsmentor som finns ..vilken tur att jag har en sådan..
    Tänk på de alla bloggare att finns de någon som sitter där ensam och sjuk eller bara ensam ..slå en signal..de kan bli de bästa den dagen att någon hörde av sig..
    Du är med mig var jag än är..kram Ulla

    SvaraRadera
  7. God Förmiddag Gösta!
    Hoppas du får någon ordning på smärtlindringen så att din dag blir något så när uthärdlig! Har sovit otroligt dåligt några nätter nu pga värk och tänkt så intensivt på dig!
    Jag vet något så när vad du går igenom, eftersom jag levde väldigt nära min pappa innan han gick bort i denna djävulska sjukdom, det var tufft!
    Bry dig inte om dumma människor!!! Vi är många som bryr oss om dig!
    Kram från Inger.

    SvaraRadera
  8. Ulla här igen..de skulle stå .. vad ett fel sagt ord eller fel skrivet ord kan förstöra för lång tid framåt..ursäkta men min hjärna börjar bli trött känns de som...

    SvaraRadera
  9. Godmorgon det är din morgontrötta syrra som vaknat till, Jag tror du är en klippa för många som har det svårt och tungt där ute. Det är bra att du håller humöret uppe. Vi hörs snart kram syrran

    SvaraRadera
  10. Jag tycker att du är modig och stark som kan dela med dig av allt det svåra. Har själv alltid skrivit av mig när det har varit jobbigt i livet. Många kramar till dig från mig / Carina

    SvaraRadera
  11. God Morgon!!Denna finna söndag hoppas du får en bra dag trots en dålig natt.Önskar dig lindring må du tro min vän.Kram Sanna
    Omnia vincir amor-
    Kärleken övervinner allt.

    Hoppas det hjälper dig idag Kramar

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta. Hoppas du får en bättre dag än den dåliga natt du haft. Jag hoppas att skrivandet kan hjälpa dig. För mig har det hjälpt när det varit extra tungt här i livet. Försök att inte bry dig om dumma människor, men det kan vara svårt, särkilt när man inte mår bra. Många kramar Helen

    SvaraRadera
  13. Hej Igen ! Hoppas att din dag blir bättre än den svåra natt du gått igenom önskar dig en god dag
    Gösta ta inte till dig det dumma människor skriver.
    Jag har också råkat ut för personer som klampar in och säger sårande saker personer som kallar sig kristna
    Bl a en kristen som uttalade sig sårande och otroligt dumt när min son på ett år gick bort den taggen sitter där än.
    solskens hälsningar Doris

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta!

    Inte ångra det liv man levt, bara de saker man missade. Ingen är ofelbar och om det hade varit så är det inget kul. Vi är alla människor med fel och brister det är tjusningen och fascinationen med mänskligheten. Jag hoppas att du tar dig igenom många fler dagar och att de också blir bättre än den här!

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta! Förstår att du hade en jobbig natt. Men jag hoppas innerligt att din dag idag varit dräglig och att du inte haft alltför mycket smärtor! Jag beundrar dig för att du orkar dela med dej! Och vi är många som tänker på dej varje dag.
    Kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta!
    Du får INTE lyssna på dem som säger att du drabbats pga ett eventuellt dåligt levene. De som säger det känner dig ju inte ens o vet ju inget om ditt tidigare liv. Cancer drabbar slumpvis det är jag helt övertygad om då de som levt en renlevnadsliv kan drabbas.
    Kram

    SvaraRadera
  17. Kramar från Yvonne i skåne.

    SvaraRadera
  18. Gösta

    Läste du inte min kommentar där jag beskrev att min familj fått likanden brev som du fått att det är en bestraffning och jag måste bara säga till dig att du skall INTE ALLS TA VID DIG DESSA HEMSKA MAIL,,,,,,,,,,,,,,,,,,,jag vet att det är "sjuka personer" som skriver och gör sig besväret att söka upp personer som dig som är sårbar och sjuk så ignonera dessa mailen till 1000 men jag vet att de gör ont när man är sårbar som du är med din sjukdom men som sagt jag tror de mår dåligt psykiskt och då är även de sjuka och kanske hade behövt vård men ibland är det "sjuka personer" som är ONDA.................

    SvaraRadera
  19. Hej Gösta! Det är klart att det inte beror på att du kan ha levt ett dåligt liv. Då skulle många många tusen fler människor bli sjuka.
    Hoppas att du får en bättre natt inatt.
    Kram Ewa

    SvaraRadera
  20. Hej Gösta!

    Onda människor kommer alltid, att finnas.
    Inget, att bry sig om. Hoppas morgondagen blir bättre för dig.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera