torsdag 3 september 2009

Minnen

Torsdag 3 september 2009 kl.05.25 Visst är det märkligt.När något som man vet om livets förlopp kommer närmare och det inte finns någon väg ut.Då upptäcker man vilka minnen man bär på och hur lätt det är att få dom liksom upp till ytan.Plötsligt minns man alla platser man bott på och vilka kamrater och kompisar man hade. Man börjar att försöka leta efter dom som var en närmast. Man upptäcker också att många har fått gått igenom stora svårigheter ibland mer än det går att föreställa sig. Men det finns också dom som man önskade att man inte kom ihåg. Alltihop blir som en resa man just påbörjat. Tankar som,varför gjorde jag så? Hur har det gått för henne eller honom dom som man inte hittar.Det är många minnen att ta hand om och som verkligen behöver återupplivas. Kanske det inte är försent att försöka få ett annat slut på vänskapen än det blev den där sista gången man sågs. Finns det en möjlighet att få säga förlåt till de människor som blivit sårade på grund av vad man gjorde vid det där sista mötet? Jag hoppas innerligt att ju mer minnen som dyker upp och där det finns en möjlighet att be om förlåtelse och ge förlåtelse. Att jag tar till vara dom tillfällena.Carpe diem.                    Gårdagens fondgåvor slutade på 900:-  fonden har nu 1800:- Tack till givarna.

8 kommentarer:

  1. Hej Gösta!
    Det är kul med minnen, hoppas du får många glädjestunder med dina minnen. Roligt att det kommit in mer pengar till fonden. Hoppas du får en bra dag.
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  2. God förmiddag Gösta..Idag skriver Du om något som får många av oss till eftertanke..Om vi vågar att rannsaka oss själva så har vi alla någon gång gjort något medvetet eller omedvetet och vi "skulle" ha sagt de lilla ordet förlåt efteråt.Men alla kan inte uttala de ordet tyvärr.Ibland får man läsa mellan raderna och att en handling från deras sida kan vara ett förlåt..Och när man kommer en bit upp i åren så har man samlat på sig många minnen..och precis som Du skriver ..En del människor vill man minnas för evigt och en del önskar man att man aldrig mött.De är mycke vi samlar i vår ryggsäck genom livet..de gäller att göra den så lätt de går..slänga ur dom tunga stenarna och spara dom lätta och vackra..
    Idag skiner solen här och de är en härlig höstlukt ute..jag har förmånen att bo i närheten av Carl von Linnés Hammarby och tänker åka dit idag och bara strosa runt där..Har Du varit där någon gång Gösta ?
    Stor kram Ulla

    SvaraRadera
  3. Hej Ulla! Tyvär så har jag inte haft den förmånen att få besöka det stället.Men du kan gå för mig också.Få se om det där långsökningssystemet fungerar.Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Det är väl så att man vill göra upp med det förflutna. En del minnen har tagit så stor plats att det går inte att glömma dom, hur gärna man än vill. Det är väl erfarenheter som gör att man är den man är idag.
    Här är det en strålande dag. Jag hoppas att du också kan njuta lite av dagen. Jag önskar dig en så bra dag som möjligt. Carpe diem
    Kramar från Ninni

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!Minnen är nog ett av det bästa man kan ha både platser , tankar och framförallt olika människor.Visst gör vi alla dumma och konstiga saker, det är tur att vi kommer ihåg både fina och mindre bra minnen.Tror då att man kan be om förlåtelse för något dumt man tror sig ha gjort eller sagt och så blir det ett fint minne för de flesta godtar ursäkten.Hoppas din värk håller sig på en låg nivå. Vi hörs imorgon KRAM Märta

    SvaraRadera
  6. Tack Gösta! Att du orkar att ge oss alla ett ansikte på denna fruktanvärda sjukdom. Jag följde min brors sjukdom under 3-års tid, han liksom du hade så svåra smärtor,men han fick en mycket bra medicin så sista tiden var ganska bra trots allt.
    Jag hoppas du har en bra medicin,som hjälper dig mot smärtorna och att du också kan njuta lite av livet trots allt det svåra som du går igenom.
    Tack ännu en gång för din dagbok, alla behöver få en påminnelse att livet är ganska skört. Lever själv men en man som är njurtransplanterad,han har fått 2 operationer, vi är så tacksamma att han fick en andra chans, vår herre hade inte kallat hem honom.
    Tack Gösta och försök att fånga en bra dag Kram Lillan

    SvaraRadera
  7. Gösta du berör ! Vad du går igenom nu är mycket svårt men trots detta orkar du tänka på andra ! Det skulle finas "guldbaggar" STORA TV GALOR för sådana fina stora mäniskor som du .Jag vill så gärna att du skall veta att du är mycket värdefull! Ljus och Kärlek vill jag ge dig .

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta du utstrålar en sån otrolig värme trots din sjukdom jag beundrar dig.Du måste vara väldigt stark, det känns att du har en stark livsvilja det är bra. tänker mycket på dig och din situation

    SvaraRadera