lördag 5 september 2009

Lite fortsatt lycka

Lördag 5 september 2009  kl.05.00 I går tänkte jag på lycka och dagen innan på minnen. När man för dessa två saker tillsamman får man minnen som visar några av de lyckligaste stunder man haft i livet. Man minns hur lycklig man var när man mötte sin första kärlek hur allt var möjligt. Den kärleken var på vad man idag skulle kalla högstadiet. Sedan blev det fler förälskelser ända fram till den första fasta förälskelsen som inte varade så länge. Men även om den inte varade så länge så var det en tid av lycka. Den andra förälskelsen var ju lika full av lycka kanske lite mer. Den sista förälskelsen var också en tid fylld med lycka. Men tyvär varar inte lyckan för evigt. Alla mina förälskelser finns inte längre. Men minnena finns kvar och har börjat ge mig lite av den lyckokänsla som finns. För när man låter de goda minnena få komma fram då kommer även lyckokänslan fram. Att förena minnena med den lycka jag känner känns väldigt bra. Det gör att livet känns lite lättare fast man vet utgången. Den sista biten blir inte så svår.Carpe diem           "PS. Vad trevligt det blev när de olika landsdelarna kom fram det blev lite som att vara bekant med någon. Mycket tack för vad ni gör och vad ni gjort DS"

7 kommentarer:

  1. Morrn Gösta! Ja som jag skrev igår att minnen och lycka är ungefär lika.Väver man samman dom ger det hopp som i sin tur kan få en att må riktigt bra om än för en liten stund så är det kanske lycka.Det är mycket trevligt att du fortsätter skriva din dagbok och vill delge oss dina tankar och delar av ditt liv.Jag är tämligen säker på att alla som följer dig i dagboken tycker det.Hoppas du får en bra dag.KRAM Märta

    SvaraRadera
  2. Som ni märker så har jag rätt tomt i mitt huvud i dag.Det är så många saker som ska fungera och just nu kan jag ingenting göra.Jag är näst intill alldeles slut.Vet ej någonting snart. Jag hoppas att det går att få något ur det hela i alla fall. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta.
    Min morgon ser ut så här först en promenad med hunden, sen till datorn för att läsa hur du har det. Har följt din blogg ända sedan jag hörde dig i Karlavagnen och greps av din styrka.
    Jämtstårsch i förskingringen (Stockholmstrakten)

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Den här förmiddagen har varit skön. Kaffe på säng och sedan Melodikrysset. Jag missar ogärna det programmet. Intressant att höra hur mycket man minns. Även det programmet kan ge lycka. Många av de skivor som Eldeman spelar förflyttar mig tillbaka till ungdomen och dom roligaste och lyckligaste stunderna då. Det är ju tur att man har goda minnen i alla fall.
    Jag hoppas att du får ha dessa lyckliga minnen kvar som kanske gör att du inte känner av den värsta smärtan hela tiden. Har du någon hobby som du kan utöva under dina "bra" stunder? Om inte annat så kanske du tycker om att läsa en god bok o lösa korsord. Det tycker jag är ett bra tidsfördriv. Tankarna får en annan riktning under de stunderna.
    Hoppas att din dag blir ganska bra i alla fall. Carpe diem
    Kramar Ninni

    SvaraRadera
  5. Hej Ninni! Jag har en hobby som kan ta hur mycket tid som helst och det är släktforskning. Timmarna bara rusar iväg. Däremellan kan något korsord få slinka emellan så dom gamla tiderna får vila.Roligt att du frågar. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!När min systerdotter var 10 år frågade hon mig: Inga - har du varit kär någon gång - hur kändes det? Höll mig samman o förklarade lite. Kom inte ihåg vad jag sa nu men hon blev nöjd.
    Lycka känner jag bara i små korta ögonblick numera! De små stunderna försöker jag ta tillvara!! /Inga

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta. Har inte hunnit vara inne tidigare idag. Som Ninni skrev så gillar inte jag heller o missa Melodikrysset. (Skulle man missa det så kan man ju som tur är lyssna på datorn) Men melodikrysset och kaffe på lördagarna har blivit en positiv vana för mig o min man. Efter att melodikrysset var klart, började jag att storstäda badet. måste passa på när arbestlusten pockar på :) I morgon ska min man lägga nytt golv i hallen så vi fick åka till Nässjö för att handla lite grejer. Nu har vi nyss ätit god mat. Min man tittar på hockey nu. Vet inte om dessa uppgifter är av intresse, men kände för att skriva det.
    Varje gång jag går in för att läsa din dagbok så känner jag en värme strömma genom mig. Du är en helt unik människa. Dina ord värmer in i själen. Det måste vara skönt för att vara lycklig o tänka på gamla minnen.
    Di tackar oss läsare för vad vi gjort o vad vi gör......Det är nog vi som ska tacka dig för att vi får följa din sista del av livet här på jorden (jag tror ju att man fortsätter någon annan stans sen) Iallafall känner jag mig ärad.
    Hoppas att du mår lika bra i morgon när jag kommer in för att läsa.

    Många kramizar från Birgitte

    SvaraRadera