söndag 4 oktober 2009

Aldrig fri

Söndag 4 oktober 2009 kl.04.20     Kära dagbok ännu en natt som varit  rätt så lugn. Men det är ju så att lättar det på den ena kanten så dyker det upp någonting på annat håll. Det är ju bara så att det finns "folk" till allt. När jag tror att nu blir det lite bättre så dyker en liten ful nuna upp och vädrar sina åsikter. "Du ska inte tro att det blir något av det här." Det är märkligt hur en del kan bara sitta och leta efter något du sagt eller gjort för att vid lämpligt tillfälle trycka ner det i halsen på en.Sådana gånger frågar jag mig "vad har du förlorat för att bli så bitter så du missunnar att jag får lite lindring i tillvaron?" Det är den enda frågan jag kommer på att ställa.Nu försöker jag skaka av mig sådana här situationer men det finns ändå en liten tagg kvar som gör sig påmind emellanåt.Tänk om jag inte kunde skaka av mig sådana personer då skulle jag bli knäckt.Men än så länge orkar jag stå emot. Men det kommer väl en dag när kraften är helt borta och inga skydd finns kvar som kan hjälpa. Då hoppas jag att fulingarna har  fått gått före. Men då står dom väl på andra sidan och väntar på att få hugga till igen.Carpe diem         PS: Stiftelsen finns fortfarande kvar och är öppen för gåvor stora som små. Kontonr.från Swedbank 81471 441020922 och annan bank 81471 0441020922. DS.Tack för gåvorna.

21 kommentarer:

  1. God morgon Gösta..Du skriver att de varit en lugn natt ...jag hoppas utan värk och svettningar...
    Sen skriver Du om de "fula nunorna" som Du tror kommer att stå nånstans och ta emot Dig...
    Nej Gösta de tror inte jag...
    Du med Din godhet och omtanke om andra kommer att så småningom kliva iland på en strand där endast vänlighet råder...
    "Dom fula nunorna" dom kommer att brinna upp någonstans..var...de vet jag inte och bryr mig inte heller om de..
    De är min naiva tro att så blir de nån gång..och kom ihåg att de har ingen inblandning av nån högre makt eller vad de nu heter..Dom som tror på nåt sånt göre sig ej besvär att kommentera mina skriva ord till Dig..Stor kram till Dig från mig ..Ulla..

    SvaraRadera
  2. God morgon!Bra att du har haft en lugn ntt.Det gläder oss alla ,åtminstonde vi som är begåvade med normala empatiska känslor.Bra att du plockar bort dessa inlägg,de hör inte hemma i din dagbok.
    Hoppas att dagen blir bra för dig.
    Här har stormen dragit in med full kraft,hösten har gjort sitt intåg även i Skåne.
    Varm kram från Inga.
    Ps.Passar på att sända mina tankar och varma kramar till Ulla Ds.

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Det är ju fantastiskt att du haft några nätter som varit relativt lugna. Du behöver det.
    Vad är det som händer runt omkring dig? Dessa "fula nunor" som du skriver om, finns dom här på bloggen eller dyker dom upp i dina tankar? Jag kan inte fatta att det ska vara någon som medvetet gör din tillvaro till ett elände. Är det till oss du ställer frågan eller är det en undran i allmänhet. Jag kan inte tänka mig att det är någon som är så tanklös. Det är inte lätt att skaka av sig saker som dyker upp och som man upplever djupt orättvist. Jag håller med Ulla i sin kommenterar om den saken.
    Jag hoppas att du får en dag som är fri från allt elände, och då menar jag ALLT inte bara värken. Carpe diem
    Många många mjuka kramar Ninni

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!

    De "fula nunorna" kommer alltid, att finnas. Inget, att bry sig om. Dessa fula nunor tror jag har stora problem med sig själva. Därför försöker, de ta ut det på andra människor.

    Bra, att du stoppar dessa, har absolut ingen rättighet att få finnas på din blogg.

    Medmänsklighet, kommer alltid att vara den största ledstjärnan.

    Hoppas din dag kommer, att vara befriad från de värsta smärtorna.

    Som sagt "lägg nunorna" på sophögen.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  5. Svar: Dessa fula nunor finns här.Men det kommer inte i kommentarerna utan i e-posten. Så länge dom håller sig där då kan jag stävja dom.

    SvaraRadera
  6. Godmorgon Gösta, Dessa fula nunor som du skriver om, Att dom är dom så fega så dom ger sig på en sjuk människa, då är dom inte mkt till människa, Kan säga till alla nu att jag skrivit till Lotta Brome, p4extra@sr.se Erik Blix försökte med deras adress o det funka inte, skrev till samma adress som lotta Brome, men skrev Erik Blix då, Angående Stiftelsen. Skall sända till våran lokalradio oxå, för detta gäller ju hela landet, Googla fram namnen o gör samma sak ju mer som skriver till dom ju snabbare kommer det in pengar och den kommer igång. Ha en sån fin dag du kan Gösta. Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  7. Godmorgon !
    Säger som de flesta andra som redan hunnit komenterat ditt inlägg...
    Det finns många människor som inte lärt sig vad empati är, och med det följer oxå ondhet..avundsjuka och missundsamhet.
    Du ska se att du blir varmt emottagen av empatiska och goda själar när du lämnar oss.
    Som någon skrev innan "dom onda" hamnar på annat ställe.
    Ha det så bra i dag Gösta!
    En liten fråga...huset som är på bilden, är det ditt?...kramar din hand/Eva

    SvaraRadera
  8. Godmorgon Gösta
    Jag fattar inte folk som kan vara så hjärlösa och vräka ur sig en massa elaka saker Men skönt att du har haft en bra natt och att du har humöret uppe och orkar skriva Ha de nu så bra det går Tänker på dig Kram Anki

    SvaraRadera
  9. Svar till Eva m.fl. Huset på bilden var min mormors fäbodvall som jag och min bror tillbringade våra sommarlov på.Vallen är inte längre i släktens ägo men den är fortfarande i bruk.Den ligger i Härjedalen.Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Blir glad när jag läser att du haft ännu en rätt så lugn natt! Hoppas dagen får fortsätta så. Onda människor finns det tyvärr överallt, men dom är bara beklagansvärda! Skönt att du kan stävja dom och hålla dom ifrån dej! Du och den empati och medmänsklighet du visar är en ledstjärna som alla människor borde leva efter! Du är en god förebild som vi alltid kommer att minnas. Nu, med allas förenade krafter, hoppas vi på att din fond växer sig stark till glädje för många andra!
    Kram från Småländskan

    SvaraRadera
  11. Hej GÖsta! Mitt bland oss som tycker att du är en FANTASTISK människa finns tydligen "fula nunor". Förstår inte hur man kan skriva på det sättet.Tänker inte ta reda på det heller för det intresserar mig inte men tar upp det för jag tycker inte man sårar folk.Det är ju för mycket som det är. Jag tycker du är en sådan empatisk och "mjuk" människa. Hoppas vi som verkligen tänker på sig och vill försöka förstå segrar i dina tankar över dessa illvilliga. Vi hörs imorgon KRAM Märta

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta! Jag beundrar dig enormt för att du kan bekämpa dessa "fula nunor" som du kallar dem. Men känns så fel att du med din sjukdom som tar all ork och kraft dessutom ska kämpa med dumma människor, för det är ju det de är!
    Jag hejar på dig och skickar en stor tröstekram.
    Inger, nu i Dalarna.

    SvaraRadera
  13. hej gösta och ni andra som finns här.
    känns nästan som en familj.
    det är ju förskräckligt att det finns så gemena människor på denna jord.
    jag hade för några år sedan "uppvaktning" av jehovas vittne som kom varje vecka.
    jag var nyopererad och hade en livskris.
    usch och fy så mycket energi det tog från mej.
    till en början orkade och vågade jag inte be dom sluta.
    men till slut blev jag rasande och bar ut en liten dam från min tomt och hotade med polisanmälan. sen fick jag vara ifred.
    jag tycker vi skall fokusera på det positiva istället och hjälpa gösta med att som jag skrev igår föra ut budskapet om prostatacancer och fondens betydelse. har funderat hela, nåja halva natten på var jag skall maila och ringa.
    är det någon som har fler ställen än de som jag noterade igår?
    ha det bra gösta och hoppas biverkningar och smärtorna håller sig lugna nu.
    hälsningar
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta. Jag blir så glad att läsa att din natt varit lugn men jag blir väldigt arg att läsa om dessa dumma människor som får gå på denna jord men jag tror att de kommer att få det hett om öronen... Jag hoppas att din fond kommer att växa varje dag. Hoppas du får ha en bra dag många kramar från Helen

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta!
    Vet knappt vad jag ska säga om de här "fula nunorna". Man undrar ibland varför vissa människor blir så där? Vad har de upplevt som gör dem så elaka o avundsjuka? Men det är tur man inte har svar på de frågorna för då vore väl risken stor att man skulle kunna bete sig likadant.
    Styrkekramar

    SvaraRadera
  16. Hallå Gösta !Vad är det för fula nunor som dyker upp?Är det Är det på bloggen eller människor du möter i din omgivning.För många av oss människor är det lättare att ta till sig det negativa än att ta till sig det positiva Särskilt om man är sjuk eller ledsen. Man har inte samma ork. Men Gösta skakar av dig alla dessa fula nunor.Ta till dig allt det goda. Vi övriga vill allt ditt bästa.
    Dom fula nunorna mår väldigt dåligt och har lätt för att sårar sina medmänniskor.Det är som en njutning för dom. kram Doris

    SvaraRadera
  17. Förstår mig inte heller på folk som går omkring hela dagarna och liksom verkar ha ett behov av att sprida massa negativ energi. Måste f.ö vara himla tråkigt för dem att leva så och ha den inställningen till andra. Låt dem inte smitta dig bara! Jag hoppas istället vi andra som kommenterar här hjälper till att väga upp för ovannämnda rötägg ;-)
    Heja Gösta! säger jag

    SvaraRadera
  18. Skickar lite mera positiva tankar här! :-)

    SvaraRadera
  19. Go´kväll Gösta, hoppas Du haft en fin dag och likaså får en lugn natt.
    Försök att inte bry Dig om dessa bittra människor, dom tar för mycket energi av oss. Förstår inte varför vissa envisas med att göra livet surt för andra. Dom unnar ingen annan något bra..
    Du vet att vi är många som bryr sig om Dig, att vi vill Ditt bästa och att Du har det så bra det går.
    Nattkramar från Anna
    P:S Huset på bilden är underbart.DS

    SvaraRadera
  20. Goder afton !!!!
    Vad många kommentarer om nunorna !!!! Strunt i dom......de är inte större än så !!! Inte värda att lägga någon som helst energi på. Gösta......du om någon bör lägga din energi på dig själv men tänk..........du har så mycket över till oss andra. Tack, tack, tack.......
    I dag har det varit "änglarnas dag". Vet du Gösta.....jag är övertygad om att änglar finns. Hos dig finns de överallt. De finns över din säng....på ditt nattygsbord.....intill din dator.....i köket........över----överallt. De bär dig dit du måste gå och dit vi alla måste gå.
    Må så gott du kan och sov så gott du kan!!!
    Kram från Ewa i Skåne

    SvaraRadera
  21. Ja du Gösta Det finns ju folk till allt. Hoppas att du kan ignorera dessa fula nunor o slänga dom över axeln. Ta vara på de ljusa glimtarna om du orkar. Håller på dej! Kram Ewa

    SvaraRadera