torsdag 29 oktober 2009

Lite historia

Torsdag 29 oktober 2009 kl.04.55 Kära dagbok i natt har det varit ovanligt stilla.Det har bara värkt lite i höfterna och så den återkommande störtfloden av svett så nästan hela sängen är blöt.Således en rätt så bra natt. I dag ska jag tillsammans med länstidningens reporter besöka min fästmös grav för att tända ljus och få ge henne en särskild stund.Sedan kommer vi nog att diskutera och utbyta tankar om cancern för min fästmö dog också i cancer.Vi kommer nog att prata om dom olika cancerformerna vilka likheter och olikheter dom har och hur den farit fram med oss.Jag tycker det är bra att få diskutera detta och att en del kommer i tryck.Det går inte nog att ta upp denna sjukdoms olika ansikten.Alla former behöver belysas egentligen för dom har olika verkan i våra kroppar.För alla drabbade,vilken form det än gäller,är den ett gissel.Vi har olika lidande och olika behandlingar men vi har en sak gemensamt vi vill inte ha den.Det finns i varje form ett personligt livsöde och lidande och alla skulle uppmärksammas.Det är inte konstigt att cancern har ett så dåligt rykte.Innan alla behandlinsformer fanns var det ett stort antal som fick avlida.Men genom nya rön går forskningen framåt och fler blir botade. Carpe diem

10 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta!
    Hoppas du får en bra dag idag när du får besöka din fästmös grav.

    Vänliga hälsningar Billan

    SvaraRadera
  2. God Morgon Gösta!
    Hoppas din dag blir en fin dag när du får besöka din fästmös grav!
    Idag läste jag din dagbok tidigt, vaknade av värk och kan inte somna om!
    Kram från Inger.

    SvaraRadera
  3. Godmorgon Gösta, Va snäll reporten är som tar dig till din fästmös grav, Jag hade ju skrivit till Göteborgs posten att dom skulle ta upp detta med Prostatacancer det tog lite tid innan det kom i tidningen, Försökte hitta den på nätet men lyckades inte, Kanske reporten du skall träffa kan hitta den, för jag kan inte skriva ner allt här. den va inne i går.
    Lite Fakta om Prostatacancer
    ca 9 000 fall varje år i Sverige
    2 500 avlider i den
    Den vanligaste cancersjukdomen
    Idag lever ca 70 000 män som har eller har haft sjukdomen
    Glöm inte att skriva under namninsamlingen
    www.namninsamlingen.se/index.php?nid=3865
    Ha en bra dag Gösta tänker på dig.
    Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Vad skönt att höra att du haft en skaplig natt. Tänk att du måste ha dessa svettningar också. Du får kanske lov att äta östrogentabletter för att slippa dem. Nej, jag bara skojar.
    Vilken bra kontakt du har fått med journalisten. Väldigt omtänksamt av honom att ta dig med till graven. Om det kommer fler skriverier så får du väl tala om det.
    Jag hoppas att ni får en trevlig dag och att du får må så bra som möjligt. Carpe diem
    Nini

    SvaraRadera
  5. God morgon Gösta!
    Äntligen.Det var skönt att höra att din natt har varit någorlunda fri från smärtor.Hoppas att svettningarna"bara"var en biverkning av droppet,det hade du väl också en omgång efter första behandlingen.
    Det gläder mig att du får komma ut idag,här i Skåne är det underbart höstväder,hoppas att solen skiner hos dig också.
    Önskar dig en bra dag.
    Varm kram Inga.

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!

    Gläds med dig, att du skall besöka din fästmös grav. Ta tid på dig, och upplev en fin stund.Vi besöker också kyrkogården varje år den här tiden,det är så vackert med alla dessa ljus och lycktor

    Skönt, att du har haft en "någorlunda bra natt.


    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  7. En notis från mig: Veckans artikel kommer i morgon i Länstidningen Östersund/Berg. Journalisten är kvinnlig.

    SvaraRadera
  8. Vad fint, att ni ska dit och tända ljus.
    Hur länge sedan är det hon gick bort?

    SvaraRadera
  9. En stor värmande kram till dig Gösta!
    Idag skickade jag namninsamlingslistan för första gången till allas vår Hälso-minister Maria Larsson.

    Listan innehåller 269 namnunderskrifter. Borde varit 269 000 tusen. Var är alla som vill och orkar engarera sig? De borde skriva till alla sina kontakter och skriva på!

    Här är adressen för er som vill se och skriva på!

    http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3865

    Kopiera och klistra in den i din webbläsare.

    Skriv under!

    Hoppas att du drömmer ljuva och fina drömmar inatt.
    Kram
    Ramona

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Blev så glad i morse när jag läste att natten varit ovanligt stilla med bara lite värk. Svettningen du haft hade du väl efter förra droppbehandlingen också, eller minns jag helt fel?
    Vad trevligt av den här kvinnliga reportern att följa med dej till din fästmös grav och tända ljus! Hoppas du fick en fin stund där.
    Såg också att det kommer en artikel från dagen i Länstidningen i morgon, ska leta upp den och läsa! Du är, som jag sagt tidigare, fantastisk med att dela med dej. Jag är säker på att det hjälper och stärker många andra i samma situation som din! Den hjälper och stärker även mig, och många med mig, även att vi vad vi vet i alla fall inte lider av någon cancersjukdom, men har andra typer av sjukdomar och livsöden.
    Hoppas som sagt du fick en fin stund vid din fästmös grav, att din dag i övrigt har varit så bra den bara kan bli och självklart så hoppas jag att du får ytterligare en lugn natt!
    Vi läses i morgon. Varma kramar och tankar till dej från Småländskan.

    SvaraRadera