söndag 18 oktober 2009

Smärtförändring

Söndag 18 oktober 2009 kl.04.35     Bästa dagbok. Nätterna har blivit lungnare nu när medicindoseringen har blivit mer rättdoserad.Det har ju tagit en del tid för det har inte gått att höja doseringarna så fort det gäller i första hand depådoserna. Jag började den första depådoseringen med 30mg vilken sedan har höjts gradvis så den är nu 130mg morgon och kväll. Extratilläggen av morfin under dagen startade med 10mg upp till 7ggr/dag. Nu är den dosen höjd till 20mg 5-6ggr/dag beroende på smärtgenomslagen. Ibland kan det bli mer. Genom hormonbehandlingen har det skett förändringar i kroppen. Jag har blivit tjockare för hormonerna tar bort musklerna vilka sedan ersätts med fett. Genom att musklerna avtar har jag kroknat något. Igår kväll märkte jag en förändring i benen från knäna och neråt. Dom har blivit mer lika ett par golfbyxor. Det beror på att lymfvägarna har strypts så flödet har minskat. Huden har därför hårdnat och blivit mer läderartad. Den kliar och det blir rivsår.Det är några förändringar som behandlingen ger. Carpe diem  Ps.Vi som kräver att prostatacancerprov tas på alla män i sverige-nu Ds.       Stiftelsens konto förändras inte mycket under helgen men kontona är kvar: från Swedbank 81471 441020922   och  från  annan  bank 81471 0441020922  Tack på förhand.

7 kommentarer:

  1. god morgon gösta. du är alltid uppe tidigt.
    det fungerarar bra med morfinet när du höjer och lägger till. hoppas det får vara kvar vid dessa doser ett tag nu.trist med den biverkningen vid hormonbehandlingen. men det det är ju inget annat att göra.
    det har redan kommit 10 st till den sida som jag
    skrev och lade upp på facebook efter göstas godkännande!
    "vi kräver att prostatacancer prov tas på alla män i sverige nu". där går det att göra inlägg debattera.det går även att annonsera på facebook oxå.skall försöka ta reda på kostnaderna i dag och funkar det med min ekonomi så skall jag betala för en månad och kolla om det ger något.
    då ses den sidan av 1,3 miljoner svenskar på facebook.
    hoppas det kommer in många på DENNA bloggen i dag och läser och sen betalar in en liten 50-lapp.
    facebook: vi kräver att prostatacancerprov tas på alla män i sverige-nu.
    där hoppas vi få med fler medlammar i dag.
    ha en bra dag gösta och att alla ni andra oxå får det BRA.
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta,

    Morfin är bra för dem med smärta. För en gångs skull är knark bra. Hoppas att du med morfinets hjälp känner fler och bättre stunder.

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Oh, vad skönt att nätterna är lugnare nu igen. Och det är klart, det tar väl lite tid innan medicineringen är rätt justerad. Dom här hudproblemen du fått, finns det inte någon mjukgörande, klådstillande salva som du kan få för det? Förstår att det är biverkningar av medicinen, men kanske ändå är värt att kolla om det finns något du kan få när du ska in nu för droppbehandlingen till veckan.
    Hoppas dagen varit bra för dej och att den kommande natten blir dräglig också!
    Varma hälsningar från Småländskan

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Jättebra att nätterna har blivit bättre. Jag hoppas att du får sova någon timme mer nu.
    Det är svårt att läsa om dina plågor och inte kunna hjälpa dig personligen.
    Det här med biverkningarna i huden. Går det inte att få någon salva eller gel att smörja in huden med? Du får undersöka det vid nästa kontakt. Det är aldrig roligt med biverkningar, men man måste ibland välja mellan pest och kolera.
    Jag hoppas att din kommande natt blir lika bra och önskar dig en god natt.
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  5. hej tråkigt med klåda och svullnaben be att få lymf masage det kan hjälpa mot svullnaden

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta,

    här är länken till namninsamlingen för att män ska ha samma rättigheter med prostatacancerprov som kvinnor med mammografi. Hoppas många skriver på. Vi skickar listan till hälsominister Maria Larsson.
    http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3865
    Ha de så bra du kan
    Ramona

    SvaraRadera
  7. snyggt jobbat ramona. .
    då är det två saker gösta bör lägga upp permanent på sin blogg.
    detta och den sidan som finns på facebook.
    nu får du ta på arbetskläderna gösta!
    sov gott.
    j@nne

    SvaraRadera