torsdag 15 oktober 2009

I Rosa och Blått

Torsdag 15 oktober 2009 kl.04.40     Kära dagbok man ska aldrig skryta med att något är bra. Natten började bra och jag trodde att det skulle bli lika bra som föregående natt. Men inte heller. Efter ett par timmar gick höfterna igång och började värka så det var inte klokt. Har aldrig tidigare känt en sådan värk. Efter en timmes vankande och intag av medicin gick värken ner och jag kunde slumra till litegrann. Jag tror att jag är vaken nu i alla fall.Något som jag tänker på nu i Rosa bandet tider är.Varför är det så svårt att få Blå bandet att synas lika stort? Är det samma sak med blå bandet som med prostatacancern ingen vill prata om det? Det kanske är hemligt? I broscyren om sjukdomen står det om blå bandet:" säljes på apotek och av lokalföreningarna ". Var är dom då ? Det är många frågor som dyker upp speciellt nu när det är sådant pådrag med rosa bandet. Är det någon i maktställning som kan svara på det eller det kanske inte går för då får andra reda på att" jag "läser bloggen. Jag tror att det är åtskilliga medlemmar i olika föreningar som undrar samma sak.Det kan ju inte vara bara friska och icke drabbade bland dessa 1200-1500 som läser bloggen utan att det finns någon med svar. Carpe diem    PS: Stiftelsen fick tillskott i går med 200:- och har nu i kassan 7500:-. Tack för gåvorna DS.

25 kommentarer:

  1. Hej Gösta! Tråkigt att du inte har fått så mycket sömn i natt och att du har haft så ont.Jag har inte sett något om det blå bandet och har inte sett någon som bär det.Bara det rosa bandet.Jag ska fråga på apoteket i morgon om dom säljer det blå bandet.Hoppas att din dag blir så bra som möjligt.Samt att du kan vila något under dagen efter provtagningen.
    Jag har också sovit dåligt men jag har inte haft värk. Men det är mer min torrhosta som irriterar.Lycka till nu i dag. Kram Doris

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta, tråkigt att du haft sån värk. Är det verkligen så många som kollar på din blogg och så kan dom inte sätta in nån krona till din fond, Istället för att köpa onödiga saker o en massa godis o chips sätt in den slanten till Göstas Fond det går ju till en bra sak. Igår när jag va i stan så fråga jag just om varför det är sånt pådrag med det Rosa Bandet och inte det Blå bandet, Dom trodde det berodde på att det Rosa funnits så många år o det Blå är så nytt, men dom hoppades givetvis att det blå bandet kommer igång o blir lika stort som med det Rosa. Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  3. Morr´n Gösta!
    Då var det dags för en svår natt igen. Jag hoppas att det är en enstaka natt och att det blir bättre kommande nätter.
    Jag har funderat på det där om blå och rosa bandet. Vem är det som håller i att det uppmärksammans så? Dom är ju bättre på att göra rosa bandet synligare. Det är ju synd att inte det blå bandet blir lika synligt.
    Det är idag du ska på provtagning. Blir det på vårdcentralen? Hoppas att det går bra.
    Nu är ordningen återställd med en fungerande skärm igen.
    Jag önskar dig en dag med så lite smärtor som möjligt och kanske någon stunds vila. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta.Att Du inte kan få slippa denna fruktansvärda värk..Ang de blå bandet..helt vansinnigt att de överhuvudtagit blev en efterapning av de rosa bandet...vilken stolle kom på de??????????? Vilken förutom de som "VÅGAR" och har sjukdomen prostatacancer vill som karl bära ett fjolligt ljusblått band ...Har frågat många och kommentaren är mestadels ...Byt symbol...Men nu är de som de är och alla Ni smygläsare av dagboken som jobbar i prostatacancerföreningarna se till att "De Blåbandet" blir mer synligt ..Ni har ju reklampengar för att få ut budskapet ..sitter just nu och tittar på Steffo i morgonprogrammet på Tv 4 ..varför har han inget band på sig??? Malou och massor av andra kvinnliga programledare har "Rosa Bandet" nästan alltid på sig..Vad väntar Ni på...skicka iväg banden..Men de verkar vara som i de mesta när de gäller den sjukdomen..sticka huvudet i sanden och tro att nån annan gör något..Och här är kallt idag så nu frös dom väl fast i natt..
    Kvinnor är driftigare måste jag säga...i den ort jag bor har vi ett mycket välbesökt kondis..deras insats för "rosa bandet" i oktober är ett sött rosa bröst med bandet och allt gjort i marsipan och 5 kr går direkt till bröstcancerföreningen...Behöver jag berätta att kondiset drivs av en kvinna???
    Nu var de väl nån kanske som satte morgonkaffet i halsen .."hur kan man göra något dyligt" men se de bryr jag mej inte mycke i ..fundera istället på vad kan man ta till och få igång synbarheten av "DE BLÅ BANDET"...Sluta vara så "pryda" hitta på nåt bra istället..snart är de jul och de säljs massor av ljus ..där kanske de kunde vara passande..För de viktiga är att budskapet kommer ut ...eller hur Gösta????????????????
    Stor kram Ulla ...

    SvaraRadera
  5. Hoppas det är fler än jag som fick en spark i ändan av tipset med att sätta in 50kr på ditt konto.Har funderat på det länge, visste inte vilket namn jag skulle skriva, men testade och det fungerade.
    Är novis när de gäller dator.
    Varma kramar
    Harriet

    SvaraRadera
  6. Svar till Ninni: Proverna tas på vårdcentralen.Till Ulla:Det kanske skulle bytas ut symbol till en kluven blå valnöt eller till en blå droppe. Likheten med det rosa bandet kan göra att många män inte har blå bandet.Det var någon som sa att det var för mycket kvinligt i det blå.Det var väl den rosettliknande formen. Hälsningar Gösta.PS.Det har kommit in ytterliggare 300:- till stiftelsen som nu har 7800:- Tack,tack goda givare.Ds.

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Jobbigt att du inte kan sova på grund av värk..
    Själv kan jag inte sova på nätterna på grund av otroliga svettningar(klimakterit)..och jag vet hur livskvaliten drabbas av sömnlösa nätter...
    I går var jag på Lindex och köpte mig en kjol.
    Då jag skulle betala frågade expediten om jag ville köpa det rosa bandet som stod framme på bänken i en ask...kostade 25 kronor.
    Då frågade jag efter de blå banden och svaret var att dom inte hade dom...då jag redan har köpt ett rosa band, blev mitt svar nej tack och så lämnade jag butiken...
    Här i Huddinge ser det ut att bli en fin höstdag.
    Hoppas du får en bra dag...trycker din hand/Eva

    SvaraRadera
  8. det där med att det blåa bandet är för likt det ros, köper jag till en viss del! jag tror att det vore fler som använde det om det var en droppe, som du säger.
    själv har jag svårt för att bära något över huvud taget, jag köper och sedan hamnar det i en låda.. och i den lådan ligger både ett blått och ett rosa.
    jag tror även att de som ska marknadsföra det blå bandet måste ta ett krafttag! för som värden är i dag, ingen reklam, ingen köper!

    SvaraRadera
  9. hej gösta o alla andra!

    varför ska det överhuvudtaget behövas fjädrar, rosetter, nålar, droppar (som jag förresten tror är en redan befintlig symbol=rent vatten?) för att vi ska kunna bidra med en slant?!?!?! alla dessa galor som tävlar om vårt medlidande av olika slag.

    om alla tar för vana att spara en peng till valfritt behjärtansvärt ändamål (givetvis efter förmåga) och sätta in månadsvis förslagsvis i samband med att man betalar "vanliga" räkningar,så skulle olika organisationer få en kontinuerlig skjuts.

    Själv prenumererar jag på en postkodlott och dom stöder ju många olika så jag hoppas och tror att min månadspeng gör nytta för både rosa och blå band.

    Håller tummarna för att din behandling gör god nytta och lite biverkning Gösta!

    Varm kram
    Carina

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta! Jag har frågat hos alla var detblå bandet är.Svaret blir kanske hos någon förening.Jag ledsnade och gjorde ett eget blåband av en bit sidenband.Skänkte en gåva till Göstas stiftelse.Nu får jag frågor var jag fått tag i blå bandet.Då säger jag som det är och hänvisar ev gåvor för bortglömda sjuka i prostatacanser till din stiftelse.Vet att det fanns att köpa för några år sen, jag tappade mina band.Önskar dig lugna dagar och nätter.Vi hörs imorgon.KRAM Märta.

    SvaraRadera
  11. hej igen!

    vill bara "mildra" mitt tidigare inlägg - jag har själv bidragit med 1000:- till Göstas stiftelse och anser givetvis att stödet till prostatacancerdrabbade är m y c k e t behjärtansvärt.

    någon har förresten sagt mej att den lilla blå droppen är unicefs symbol??

    hälsningar
    carina

    SvaraRadera
  12. j@nne i höllviken15 oktober 2009 kl. 15:15

    hej gösta.
    mina reflextioner över dagens "debatt" på din blogg är att alla har rätt i allt dom skrivit.
    tycker om ullas härliga inlägg!den kvinnan skulle varit kampanjledare för p-cancerkampanjen.
    där vilar inga ledsamheter eller ideetorka. vilka frejdiga åsikter den kvinnan har!
    jag tro på din ide om en valnöt. den assosierar till en testikel. det är ju det vi pratar om.men det viktigaste nu är att vi som är här och läser mer eller mindre varje dag och av olika anledningar:
    är att du får ihop till din fond innan du har slutat vandrat omkring på denna jord.det är därför då viktigt att alla som har möjlighet och det har nästan alla att skänka 50:- till din lilla fond. vi är några stycken som skänkt mycket mer men det är inte det jag är ute efter.
    då nyfikenheten och flödet är upp till 2.000 besök per dag så är det ett tusental som besöker ditt forum. det är dom jag vill skänker sin lilla gåva till dej min vardagshjälte.
    jag glömmer aldrig din kamp för att prostatacancern skall belysas.
    hälsningar
    j@nne i höllviken
    med tårar i ögonen som väller fram......

    SvaraRadera
  13. Hej Janne....tack Du för att Du förstått syftet med mina tankar...vill bara berätta att jag tog en tur förbi kondis med dom söta bakelserna..de hade blivit succé..jag fick lov att beställa 6 st till på lördag...tänker då samtidigt fråga om dom kanske kan fixa nåt till tex december som härrör till de blå bandet och vad de syftar på ..hm hm ..om jag kunde skulle jag skicka bilden på dom söta bakelserna till Dig..riktiga läckerbitar...oj oj nu satt väl nån kanske kvällsmaten i vrångstrupen...men vad gör de...huvudsaken är att Gösta och Du förstår tanken till att de måste bli lite rulle på både de ena och de andra...Kram till Er båda.....Ulla
    ps varför gråter Du ds

    SvaraRadera
  14. hej ulla.
    jag grät av ilska över hur djä...lite makt jag har att påverka något direkt. men jag förstår ju att detta kommer att ta många år att ändra på.
    det tog ju över 20 år för kvinnornas självklara rättighet att nå fram till undersökningarna.
    jag lär inte leva då detta är avklarat med en allmän undersökning av alla män med psa-prov.
    jo, kanske jag lever om det tar mindre än 20 år.
    vill ju en lite positiv slutknorr på mitt inslag!
    hälsningar
    j@nne i höllviken

    p.s om alla som har en egen blogg länkade och skrev om göstas kamp så skulle vi få en ännu större spridning.

    www.blomsterimintradgard.blogspot.com
    är adressen till mitt försök att blogga. d.s

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta!
    Trist att du haft en dålig natt, var ju ett tag sedan nu. Hoppas den kommande natten blir bättre.
    Gick provtagningen bra idag, ja, förmodligen gjorde den det!
    Har läst samtliga inlägg här och jag säger som J@nne, alla har så rätt i det dom skriver! Jag uppmanar också alla som är inne och läser din blogg - skänk ett bidrag till Göstas fond, 50 kr är jag övertygad om att de flesta har råd med. Och om alla gör det, då ökar fondens tillgångar snabbt!
    Jag har ingen egen blogg, men ni som har länka till Göstas dagbok och informera om fonden.
    Och så till dej igen Gösta - hoppas smärtorna håller sig något så när borta så att du får sova lite i natt.
    Varma kramar och tankar till dej från Småländskan

    SvaraRadera
  16. Jag har funderat över samma sak i flera år..varför bara bröstcancer får så stort utrymme i media, när prostatacancer väl är männens motsvarighet med säkert lika många drabbade? Hade läget varit det motsatta kan man vara så säker på att många feminister hade rytit ifrån :) Ni män borde också kräva en egen gala. Det är väl iaf det minsta man kan begära..

    SvaraRadera
  17. Hej Gösta!
    Hoppas att provtagningen gick bra idag, kanske var du och shoppade också när du ändå var i farten.
    UNICEFS pin ser ut som ett blått hjärta med ett hål i. Vad skoj att diskussionerna har kommit igång. Tyvärr har jag ingen blogg, jag fick upp ögonen för detta forum när jag hörde dig Gösta på Karlavagnen.
    Nu önskar jag att du får en mycket bättre natt i natt.
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  18. Hej Gösta och Ni andra igen...Nu har jag tittat på 2 tv program under en timme..Achberg+ och Efterlyst... och bägge programledarna har rosa band på sig plus att gästerna hade rosa band oxå...Skandal tycker jag att man inte har sett nån haft de blå bandet..Jag tänker tjata igen till Er som sitter "på" BLÅ BANDEN i prostatacancerföreningarna...Vill Ni inte att dom ska synas ute i verkligheten ???? Sen får man tycka vad man vill om fjädrar och band och pärlor....syftet är väl att man ska synliggöra denna hemlighetsfulla sjukdom som så vidrigt många män har..men sen är de oxå upp till alla att stödja Gösta i sin kamp både mot sjukdomen och att hans önskan blir uppfylld för att kunna få se resultatet av sin stiftelse..Så de så..Ibland blir man så trött på att se hur fel personer sitter i en förening somn värstaste bromsklossar och inte uträttar någonting vettigt för dom som betalar medlemsavgifter...Usch och fy och godnatt hoppas natten blir bättre Gösta än den föregående..Kram Ulla

    SvaraRadera
  19. Jag har försökt hitta mailadresser till både Aschberg och Hasse Aro (såg honom med rosa band i TV för någon dag sedan). Men har inte hittat några. Är det någon annan som har sett mailadresser till dom eller till Gert Fylking? Dom är ju alla tre bra representanter för prostatacancer. Har kollat på prostatacancerföreningens hemsida, men det närmaste jag kommer blå bandet är att det ska kosta 20 kr och att det ska tillhandahållas av lokalföreningarna. Plus att man kan beställa från USA. För tydligen är det så att blå bandet som symbom kommer från USA från början. Så långt min efterforskning denna kväll! Får ta tag i det i morgon igen om inte någon har några andra adresser som man kan trakassera!
    God kväll! Småländskan

    SvaraRadera
  20. Go´kväll, vad jag inte kan förstå är varför en del av er tycks anse att prostatacancer är något fult och nåt som man inte ska prata högt om?! Eh??!! Ni måste väl inbilla er, eller...
    Du Gösta, verkar ju också tro det.Ni kanske är sådanan i Norrland, vad vet jag.
    F ö så tycker jag att alla som är inne på denna blogg ska sätta in 100 kr vardera till fonden, skippa vinflaskan(orna) och fredagsmyset i helgen istället .
    Till Dig Gösta vill jag säga: Hoppas du får en någorlunda natt och morgondag.
    Hälsningar från Ingemar i Göteborg

    SvaraRadera
  21. Jag tycker definitivt inte det är något fult utan något som man verkligen ska prata högt om!
    Jag tror faktiskt inte någon här på bloggen tycker det är nåt fult utan tvärt om!
    Jag uppmanade ju alla tidigare idag att sätta in 50 kr till fonden, men jag antar din utmaning och sätter in 100 kr i morgon igen (har satt in 100 kr tidigare i veckan). Hur många hänger på av Er som är inne och "koll-läser" eller vad man ska kalla det, alla skriver ju inte kommentar!
    Gösta, jag hoppas verkligen du sover gott nu!
    Kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  22. till ulla och andra som vill skicka mejl till
    aschberg: aschberg@tv8.se
    jan.scherman@tv4.se
    det går att gå in på www.rixfm.com
    och sätta markören på fylking så
    kommer man fram till hans brevlåda.
    jag skrev lite om gösta där och
    uppmuntrade honom att läsa göstas blogg.
    hasse aro var svårare, men jag skrev till
    en redaktionssekreterare och frågade om
    han hade någon mailadress på jobbet.
    nu ska jag skriva till aschberg.
    scherman är redan avklarad förra veckan
    han mailade tillbaka!
    hälsningar
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  23. Svar till Ingemar Göteborg:Vad då tro det? Jag tycker inte att det är fult.Jag har påpekat från början att det är dags att ta fram sjukdomen i ljuset och inte bara kalla det för besvär där nere.Du Ingemar bör nog läsa lite mer innan du säger för mycket.Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  24. svar till ingemar i göteborg:
    det där var inte precis trevligt eller intelligent sagt. tycker du ska be gösta om ursäkt!

    SvaraRadera
  25. Jag har ställt mig samma fråga. Varför är det så dåligt med Blå Bandet kampanjer?
    Det skulle verkligen behövas men som det ser ut så är det mest hemliga klubben som sköter det hela. TV-gala skulle väl vara nåt och kampanjer i många affärer som Rosa Bandt har. Det är ju rosa överallt så varför inte Blå Bandet?

    SvaraRadera