fredag 2 oktober 2009

Ånger

Fredag 2 oktober 2009 kl.04.30    Kära dagbok i dag vill jag inte känna den oförmåga jag kände när jag vaknade.Allt som jag företagit mig verkar bara bli något som ingen ska kunna få ta del av. Natten har varit full av olika scenarier.Hur kommer det att se ut när jag gått ur tiden? Kommer jag att möta någon av dom sjuka som hunnit få en guldkant? Troligen inte för den gick inte att fullfölja för stiftelsen nådde aldrig den nivån så några guldbesök gick inte att genomföra.Det finns ändå ett hopp att den kan fortsätta byggas upp även fast jag inte är med vid den tiden. Tänk att jag har kommit dithän så jag tvivlar på vad jag försökt att göra. Det är säkert många som drar en suck av lättnad. Nu kanske det blir slut på tiggeriet. Men jag ville verkligen att några skulle kunna få uppleva en guldkant i livet i alla fall en gång medan jag levde. Jag tror i alla fall att det kommer några att få i framtiden.Så är det när man blir någorlunda smärtfri man börjar tänka på saker som kanske gör lika ont fast då i själen i stället. Carpe diem

14 kommentarer:

  1. Morrn Gösta!Jag hoppas stiftelsen växer så du kan ekonomoskt ge en guldkant , med dina goda och kloka ord har med all säkerhet många fått en guldkant på ett annat sätt."Tiggeri" ( själv skulle jag kalla det en omtänksam insamling )i ett gott syfte är bara ett styrkebevis av den som utför det.Önskar dig en så bra dag det bara går.Vi hörs imorgon.KRAM: Märta

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Du har tydligen haft en jobbig natt igen. Vadan denna pessimism? Jag känner inte igen dig. Varför tror du, helt plötsligt, att du inte ska kunna genomföra din dröm? Har det hänt något eller är det dina drömmar eller kanske funderingar i natt som är orsak till denna ändring. Än är det väl inte slut. Inte tänker du väl avsluta projektet? "Tiggeriet", som du skriver, har ju haft en god tanke bakom. Något tiggeri har jag då inte uppfattat det som.
    Har du haft eller har du känning av mer biverkningar sedan i går? En fråga.
    Gösta, du får inte tappa sugen nu.
    Jag hoppas att du får en så bra dag som möjligt!!!! Carpe diem
    Många många mjuka kramar till dig. Ninni

    SvaraRadera
  3. Tiggeri??? Inte då, du gör en bra grej. Jag hoppas verkligen att folk hörsammar din stiftelse och sätter in pengar. Ha en bra dag Kramar Marita

    SvaraRadera
  4. Godmorgon Gösta!
    Håller med "föregående talare".
    Jag hoppas att stiftelsen fortsätter att växa...och att du från din "utkiksplats kan se när någon annan får ta del av någon form av guldkant,och att du kan känna dig stolt över tanken på att det var DU som startade stiftelsen.(Jag kommer i alla fall att sätta av en slant då och då till den).
    Tanken med den här stiftelsen är ju att ge ensamma och sjuka människor en dag eller en stund med guldkant...då och då,har jag uppfattat det rätt?
    Din önskan att göra det för en specifik utvald grupp(ensamma och sjuka och utan bot)...men har du tänkt på att "missförstå mig rätt"...Att genom att du låter oss andra, som kanske inte tillhör den här gruppen följa och läsa din dagbok...gör du ju oxå något väldigt fint och bra för.
    Du skapar debatt med dina inlägg...får människor att känna sig tacksamma för varje dag man får vara frisk...får människor att känna att man ska vara mer rädd om varandra.
    Du kanske har fått många att stanna upp och inte springa genom livet...att FÅNGA DAGEN!
    Så på nåt sätt har du gett många "guldkant"...låter kanske konstigt, men om någon får mig att inse hur viktigt det är att Fånga dagen...så lär jag mig ju att njuta mer av livet och det blir ju en guldkant.
    Jag har funderat på när dagen kommer då dina ord inte finns där på skärmen...hur ens tankar kommer att gå då...orkade han inte skriva i dag?
    Ville han kanske inte?
    Eller har den ofrånkomliga döden infunnit sig?
    Det återstår att se vad som händer...om det plötsligt aldrig mer kommer några ord från dig...så kommer vi som följer din dagbok att förstå.
    Och varje människa som följt din bok...har du lämnat spår hos..fina spår!
    Du har lämnat tid till eftertanke i mångt och mycket.
    Nu ska inte det här bli nåt avsked, för jag hoppas att jag möter dina ord när jag slår på datorn ännu ett tag...
    Det var bara lite funderingar jag haft sista dagarna.
    Som om inte det vore nog med din fysiska smärta...så börjar nu själen skrika!Jag lider verkligen med dig....att veta att du inte har någon du kan gråta ut hos...överlämna dig till och bara få känna dig liten en stund.
    Du har det verkligen inte lätt...
    Och jag kan bara skicka min värme och omtanke genom Cybervärlden....och det gör jag nuuuuuuuu.
    Ha det så bra det bara går i dag...trycker din hand/Eva

    SvaraRadera
  5. God morgon Gösta..Skönt att läsa att "kroppen" mår lite bättre idag..
    De är inte konstigt att själen mår dåligt..
    Vi är tusentals människor som GRATIS får läsa och lära av Din dagbok varje dag...
    Nu är de ALLAS vår skyldighet att betala tillbaks något för all den kunskap vi fått.
    I form av ett litet eller stort bidrag till Din fond så att Du hinner få se ett resultat.
    Vi är en liten "skara" som följer Dig med kommentarer varje dag och jag är säker på att alla vi har gjort vad vi kan.
    Jag trodde att de var bara prostatacancerdrabbade som stack huvudet i sanden...men nu förstår jag att de finns många många fler huvuden nerstuckna i sanden..och nu kommer kylan och risken för att dom fryser fast där är stor...
    Snälla Gösta skriv kontonumret varje dag i dagboken..Och "glöm" ordet tiggeri..de passar inte in här...
    Tänker på Dig vad jag än är....kram Ulla.

    SvaraRadera
  6. God morgon Gösta. Förstår inte dig nu inte är det väl nån tiggeri det är bara en god gärning som du försöker ge andra ett bättre liv än vad du själv inte har tror att natten varit svår eller hur önskar dig en bättre dag många kära kramar till dig vännen CARPE DIEM.Sonja.

    SvaraRadera
  7. Svar.En liten redovisning:Stiftelsen innehar idag 6600:-. Efter att vissa avgifter till Länsstyrelsen är gjorda återstår 2550:-.Utgifterna är: Registreringsavgift 600:- Tillsynsavgift 450:- revisor 3000:-/år. Det kan finnas orsak till viss pessimism.Gösta

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!

    Hoppas verkligen, att stiftelsen kommer att växa. Du bedriver inte alls "tiggeri" skulle snarare kalla det för medmänsklighet.

    Om alla människor skulle ha lite av den"godhet" du har så skulle världen bli mycket lättare, att leva i.

    Tänker på dig!

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta !Ha en bra dag bättre än din natt varit
    så du kan njuta lite av dagen.Jag tycker inte att det är något tiggeri.Du vill göra en god gärning för att glädja någon annan person som är drabbad
    av sjukdom.Hoppas att det kommer in mer pengar till fonden.Kram från Doris

    SvaraRadera
  10. Att dra sitt strå till stacken heter det. Det finns många stackar att dra strån till.Du har grundlagt en stacke Gösta.Strå läggs till strå och plötsligt finns där en resurs att ta till. Hur det kommer att se ut i slutändan kan vi aldrig veta.Att Röda Korset skulle komma att betyda så mycket insåg nog knappast Henry Dunant när han satte igång. Tack Gösta, tack Gunnar Eriksson.(Hoppets Stjärna) Tack alla ni som engagerar er för Värdens Barn,tack alla ni som nu jobbar för att lindra och hjälpa i jordbävningskatastrofområdena.Än en gång Gösta; tack! Skollärarn

    SvaraRadera
  11. HejGösta!Det är inte alls nåt tiggeri,tvärtom jag tycker det är jättestarkt av dej att starta denna fond,den behövs verkligen det finns så många ensamma cancersjuka,jag tror absolut att den kommer att växa.Hoppas du får ha en bra natt,eller så bra det går.Många kramar/kicki

    SvaraRadera
  12. Gösta! Har funderat mycket på dej idag efter att som vanligt ha börjat min dag med att läsa ditt inlägg. Kände inte riktigt igen dej i dina ord och har funderat mycket på vad som ev har hänt eller tillstött. Men inte 17 är det någon som tycker du tigger till din fond! Tvärt om, Gösta, så gör du en stor insats för framtiden för att kunna ge "lite guldkant" till människor som kan komma att behöva det! Det har skrivits så många fina ord och tankar här ovan, och jag ställer mig bakom allt detta.
    Jag hoppas din dag varit någorlunda smärtfri och dräglig och att det inte dykt upp några fler biverkningar efter droppbehandlingen.
    Hoppas du för några timmars god sömn också sedan i natt och mina tankar finns med dej.
    Kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  13. Skickar famnen full av varma kramar,,,hoppas att du kan sova inatt,,,tänker på dig,,kramar från Marita

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta!

    Förstår din frustration över att inte stiftelsen har växt mer.Det är en fin gest från din sida (ej tiggeri)till glädje för ensamma svårt sjuka.
    Hoppas att du får sova lite bättre i natt.
    Fick uppfattningen att du inte haft så svåra smärtor föregående natt hoppas i så fall att det håller sig så i natt också.
    Många kramar fr.skåneInga.

    SvaraRadera