lördag 17 oktober 2009

Information

Lördag 17 oktober 2009 kl.04.35     Ja du dagbok i dag blir det inte lätt. Natten har varit lugn utan alltför stora värkavbrott och det känns bra. Nu till vad Ulla frågade om . Finns det någon sanning om det där med vykorten? Här kommer svaret. Sammanlagt cirka tusen makthavare kommer när månaden är över att ha fått fem vykort vardera med krav från prostatacancerförbundet, berättar Lars-Erik Grahn. Kraven som förbundet ställer är: Information om val av behandlingar,landstingen ska erbjuda PSA-prov till de män som så önskar, Alla med prostatacancer ska informeras om rätten till en oberoende andra bedömning av sin sjukdom, Att problemen med väntetider följs upp, Lika vård oavsett bostadsort. Den målgrupp som var särskilt utvald under prostatacancermånaden var riksdagsledamöter och landstingsledamöter c:a tusen pers. Du hade inte fel Ulla tack för att du frågade. Kostnad och sådant vet jag ej. Carpe diem     PS: under gårdagen flöt det in ytterliggare 200:- så nu är stiftelsen uppe i 8700:- Tack alla givare och stöttare.DS.         PS. Lars-Erik Grahn är PR-ansvarig och vice ordförande i Prostatacancerförbundet.DS.

9 kommentarer:

  1. Hej Gösta!
    Vad härligt att du haft en lugn natt.
    Vad fantastiskt med vykorten. Kanske blir det en annan fart på undersökningarna och PSA-proven. Tänk vad du med din blogg har dragit igång!!!! Fantastiskt!!!!
    Jag hoppas att din dag blir bra och att du blir förskonad från värk idag när det nu har börjat så bra. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta..Gläds med Dig att natten har varit lugn.
    Men jag blir alldeles matt när jag läser och får bekräftat de jag hört om vykorten.
    Orden liksom stockar sig i en stor klump..
    Har någon hört att det blivit något resultat av denna idiotiska satsning???????????
    Kostnaden de kan väl var och en själv förstå som skickat ett kort eller brev.
    Min fråga är nu...VAR FÅR JAG TAG PÅ MAILADRESSEN TILL DENNA LARS-ERIK GRAHN?????
    Jag hoppas att alla som tycker som jag skickar en förfrågan till han..hur och vad blev resultatet av en sån otroligt dyr upplysning till pamparna som jag antar medlemmarnas pengar gått till...
    Vart är vi på väg...Kram Ulla..
    Ps Priset på blå bandet är 25 kr eller hur? Tänker uppmana alla runt mig att sätta in dom pengarna till Göstas Fond istället för då vet vi vad pengarna går till Ds

    SvaraRadera
  3. Svar till Ulla: Mailadressen till Lars-Erik Grahn är.tulipan@swipnet.se Det finns en annan fråga som jag tar upp senare vad det gäller svar på frågor gällande blå bandet och prostatadagen. Hälsningar Gösta.

    SvaraRadera
  4. Nu är jag mogen att tala om vad jag menade i förra kommentaren.Janne hade ställt frågor till Ivan Bill om blå bandet och förbundets aktiviteter under prostatamånaden.Till svar fick han saker som rörde mig och inte frågorna.Han talade om att lokalföreningen förmedlat en kontakt med en kurator och att den fungerade bra. Jag har inte sett,hört eller varit i kontakt med någon kurator och undrar när kommer det att ske. Jag tycker det är dålig stil att inte svara på frågorna utan ta upp något helt annat som inte rörde ämnet.Mina kontakter med personer som kan vara till hjälp i min situation sköter jag utan inblandning.Jag blir besviken på att man kan göra såhär.

    SvaraRadera
  5. Ulla här igen...Ett förtydligande ang mitt Ps..
    för att ingen ska missförstå vad jag skrev att dom runt mig istället för att leta efter de blå bandet som vi ändå inte hittar ska sätta in 25 kr på Göstas fond ..är min personliga åsikt..och låt inte någon skugga falla över de blå bandet till Er som har möjligheten att kunna köpa de...bägge insamlingarna behövs....
    Var och en på sitt vis...
    Har jag varit tydlig nog nu ???? Ulla

    SvaraRadera
  6. Här kommer ett besked som är bra.Ordförande i lokalföreningen har ringt och bett om ursäkt för hur det kunde bli så fel.Han påtog sig att detta skett. Det finns fortfarande hopp om människan.Hälsningar Gösta.Ps.Tack Ulla för ditt förtydligandeDs.

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Skönt att natten varit lugn! Hoppas du slipper allt för mycket värk under dagen idag också. Än är det ju långt kvar till kvällen men jag hoppas nästkommande natt blir lika lugn, så du får sova lite.
    Väldig aktivitet nu på din blogg och det tycker jag är bra. Och det som "gladde" mig mest (förstå mitt uttryck rätt) var att ordföranden ringt och bett om ursäkt för att det blev så fel. Blev lite brydd när jag läste vad du skrivit innan ang info som lämnats till J@nnne om dej och vad dom gjort för dej. Så gör man bara inte! Ordf borde istället svarat på de allmänna frågorna ang förbundets aktiviteter. Skönt att du ändå fick en ursäkt! Och jag är övertygad om att du själv fixar dina kontakter om och när du behöver hjälp utan inblandning!
    Ha det så gott du kan Gösta, hoppas du känner att du finns med i tanken!
    Många varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  8. god middag min vän.
    blir varm varje gång jag läser att du mår bra.
    att kropper värker går ju inte att göra något åt.
    men att du har humöret intakt.
    det är ju hemskt vad kan röra ihop sej ibland.
    tänker på detta med p-cancerförbundet.men det är skönt det går att ordna upp.vi skall försöka samarbeta med alla trots att det kanske gnisslar ibland.är bara målsättningär den samma så blir vi starkare tillsammans.sen skall ingen behöva att schavottera som det kunde blivit med gösta.
    tänker ibland: det är inte konstigt det är krig i världen när inte vi som är några tusen inte kan förstå varandra och hålla oss sams!
    har i natt satt samman ett upprop på facebook
    om det vi disskuterar här.för dom som inte har facebook så är detta inte så kul.men detta är ju en väg att bredda våra möjligheter att nå ut till omvärlden.men det är inget fel på att ringa
    och skriva brev och mejla heller!
    jag ber alla som läser detta att gå in på:
    VI KRÄVER ATT PROSTATACANCERPROV TAS PÅ ALLA MÄN-NU på facebook och där skicka detta vidare till alla ni känner och andra som politiker tidningar
    rosa bandet osv...där går även att göra inlägg och föra en debatt och informera. men för mej är det dock göstas dagbok som alltid är det viktigaste.
    hoppas detta skall bli ett bra sätt att bredda våra möjligheter att nå ut till alla i hela vårt avlånga land.
    nu är det bara vår egen fantasi som sätter stopp för möjligheterna att nå ut.
    tycker förövrigt att det är trevligt att fler och fler av de som är här och läser på göstas blogg betalar in en 50-lapp till den fond som är rygraden i hela denna verksamhet.
    trevlig helg gösta.
    jag tänker på dej
    kram
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta ! Glad att din natt varit bra.Utan för mycket värk. Du behöver all vila du kan få.Varje gång jag läser din blogg och du skriver att din dag och natt varit bra känner jag stor glädje.
    Nätterna blir ännu längre när man har ont och inte kan sova.Du är en kämpe som orkar att engagerar dig i allt trots din sjukdom.Önskar dig all lycka till i ditt engagemang. Är jag inte inne på bloggen på några dagar och skriver är du inte glömd tänker på dig.ha det så gott som möjligt.Kram och hälsningar från Småland.
    Doris

    SvaraRadera