lördag 3 oktober 2009

Stiftelseuppgift

SLördag 3 oktober 2009 kl.04.00     Min dagbok. Natten har varit relativt lugn. Inga större störningar bara några avbrott för smärtstillande intag för att förhindra några riktiga smärtgenomslag. Således har det gått bra denna natt och det verkar inte bli några fler biverkningar av droppet. Hoppas det får fortsätta så ett tag. Nu vill jag rikta uppmärksamheten på vad stiftelsen kan göra i sin verksamhet. Bland annat att bry sig om de cancersjuka som utan besök skulle vara rätt så ensamma.Även de som gör besöken bör få uppmärksamhet för de gör ju detta utan någon ersättning. Jag vet ett fall där det verkligen är befogat. Det gäller en man som när cancerbeskedet kom blev utan sina vänner han blev ensam. I hans närhet fanns då en person som tog som sin uppgift att ensamheten fick inte ta fotfäste.Personen i fråga gjorde kontinuerliga besök och gav av sin tid utan tanke på sig själv.Den sjuke mannens tillstånd försämrades hela tiden men den stöttande personen slutade inte med sina besök. Även när det kom så långt som till det som av många kallas slutstationen så fortsatte besöken. Besökarens telefon stod den också öppen för oförutsedda händelser.Jag tycker att ett sådant handlande utan tanke på sig själv borde få uppmärksamhet av stiftelsen. Stiftelsen ska i första hand fungera på frivillighet men ska också kunna finnas som stöd i andra lägen.Jag vill att stiftelsen skall ge denna person som givit så mycket av sin tid en uppmuntran som får användas till vad personen själv vill. Det känns rätt att göra så. Carpe diem                 Stiftelsens kontonr: Från Swedbank 81471 441020922  från annan bank 81471 0441020922   Tack på förhand

14 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta!
    Ser att du varit inne och skrivit redan...skönt att din natt var ganska ok.
    Själv har jag nyss vaknat av en dröm...drömde att jag hörde stegen av min förlamade man.
    Kände mig så lycklig....
    Rummet låg i mörker och jag lyssnade till hans andetag...och för en sekund tänkte jag att det verkligen var så, att han varit uppe och tassat,att han sedan lagt sig och ville överaska mig på morgonen...bara resa sig upp och gå...och att jag vaknat av rörelsen i sängen när han la sig igen.
    Jag var tvungen att putta på honom och fråga :Är du lam?
    En evighetssekund...så kom det sömndrucket...ja!
    Och nu sitter jag här med en dröm som lämnat sin känsla kvar...
    Ska snart försöka lägga mig och somna om!
    Hoppas det blir en fin höstdag i dag och att du kan njuta med vad du än tänker göra i dag...ha det gott!Kramar din hand/Eva

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Vad bra att du har haft en av de bättre nätterna, men visst vaknade du tidigt idag?
    Vaknade själv av värk i nacken så jag måste gå upp en stund.
    Jag blir glad när jag ser att du återigen planerar för din stiftelse. Du sätter väl själv statuterna för den. Ingen ska ju kunna utnyttja den för egen vinning.
    Jag hoppas att det inte blir fler biverkningar för då tar du väl en omgång till av droppbehnadlingen?
    Önskar dig en så bra dag som möjligt idag. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Gott att du sovit bra.Jag vaknade tidigt har drömt så mycket så man känner sig inte riktigt ok.Men kan man inte sova är det bättre att stiga upp.Sitta en stund och läsa.Jag gick in och kollade om du skrivit något men fick upp fredagen. Blev så glad nu när jag såg att du skrivit.Oron över att du inte ska orkar skriva finns där.
    Här regnar och blåser riktigt höstväder. Ha en bra dag . Kram Doris

    SvaraRadera
  4. Godmorgon Gösta!Va skönt att det inte verkar bli fler biverkningar av droppet.Visst är det konstigt när sjukdomar och sorg slår till blir många människor väldigt ensamma.Har många gånger tänkt att alla borde ju ha sett någon vän eller släkting ledsen och förtvivlad i sin ensamhet så detta borde varit utarmat sedan länge.Vet att det inte är så vi får hjälpas åt att visa att etik och moral är viktigt.Hoppas du får en bra dag.Vi hörs imorgon KRAM: Märta

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Skönt att du fått sova ganska bra. Jag tycker att det är alldeles utmärkta intentioner du har för din stiftelse. Hoppas verkligen att det blir mer pengar till den. Jag tänker på alla som ger pengar till stora organisationer, man anordnar galor mm. Själv ger jag mycket hellre pengar till detta.Dina tankar och planer borde få mycket mer uppmärksamhet så att din dröm kan gå i uppfyllelse. Men hur ska man göra?
    Hoppas att du får en bra dag.

    Kramar
    Gunilla A

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Skönt att höra att natten varit ganska så lugn. Hoppas din dag blir bra också. Här i södra delen av Sverige är det "bara" regn än så länge, men dom varnar för stormstyrkor fram på eftermiddagen, natten och morgondagen. Men det får ju bli som det blir med vädret.
    Jag hoppas också att alla som läser din dagbok drar sitt strå till stacken, dvs din fond, så att många kan få sin lilla guldkant och helst då att du får vara med och se att fonden kan glädja några.
    Varma kramar till dej från Småländskan

    SvaraRadera
  7. god middag gösta.
    det är skönt att du fattat mod igen.
    jag tror det finns möjligheter för denna fond att lyckas.
    om VI som följer dej försöker använda vår kreativitet och tänker ut olika sätt att få publicitet till göstas fond! t.ex att kontakta tidningar tv kyrkor i våra delar av landet. radioprogram som vi vet hanterar männskliga frågor som t.ex p4 extra med brome´. här tror jag bara vår fantasi sätter gränser. ska vi göra ett försöka nu allihop!!!!!!
    jag skall börja i dag. om det kommer många brev och mail till samma program så ger det ännu mer tyngd åt vår sak: att sprida ljus över prostatacancern och flagga för göstas fond.
    vad tror du gösta?
    hälsningar
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta och j@nne i höllviken, jag har oxå haft dessa tankar det måste komma ut till allmänheten om fonden, Lotta Brome tycker jag va en bra ide, där är det ju många som lyssnar, skall maila henne och även blix se vad som händer, Gör ni detsamma.
    //// p4extra@sr.se ///Lotta Brome.
    Sen finns ju
    /// sr.p4extrasondag@sr.se ///
    med Erik Blix
    Ha en så bra dag du kan Gösta.
    Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  9. bra barbro! det finns lokal-tv program. lokalradio tv 1 - 2, 4 osv.och alla manliga loger som druidbröderna lions osv.brukarföreningar i prostatafrågorna.
    skriv ring maila. om vi är många är vi starka.
    nu kör vi igång.
    hälsningar
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  10. God kväll Gösta...Skönt att Du mår någotsånär bra i den situation Du befinner Dig...
    Och så blir jag så glad när jag läser kommentarerna från bl a j@nne och barbro att hjälpa till att sprida budskapet till olika medier....Ju fler som skriver och ringer på olika sätt till dom ju bättre...Jag har mailat till massor av olika veckotidningar radiostationer fråga doktorn och bl a Lotta Bromé(hon har faktiskt svarat)dansband och många andra ställen...GÖR DE NI OXÅ TRÄGEN VINNER...Just nu har jag inte så mycke ork kvar eftersom den jag är livlina till vill få avsluta sina dagar hemma ..Och den sista önskan uppfyller vi nu ...hela familjen finns vid hans sida..Men när de är över så ska jag återuppta kampen igen för Göstas fond...Ha de bra allihop och Du Gösta om ca 30 timmar är de måndag...Stor kram Ulla

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!
    Skönt att höra att du har det något bättre,att du kan sova någotsånär.Kan det vara så att droppet kan ha bidragit till lite bättring?Skönt i alla fall att du inte fått fler biverkningar.
    Som du ser är vi många som önskar att Göstas stiftelse ska ökas på,helst med raketfart.
    Varma hälsningar och kramar Inga fr.Skåne.

    SvaraRadera
  12. Hej Igen Gösta- J@nne i Höllviken
    Skriver så datorn glöder, Har skrivit till Göteborgs Posten, Svenska kyrkan, Cancerfonden,Tycker det är fel av dom att propagera så mkt för bröstcancer men glömmer prostacancer. + till alla som jag har på min mail lista, Skam den om det inte skall hända nått nu i Fonden,Kanske inte direkt men på lite sikt. Fortsätter i morgon med andra stora tidningar. Kram Barbro Göteborg

    SvaraRadera
  13. En jätte stor kram till Dig Ulla för det du gör.

    SvaraRadera
  14. Glömde mitt Namn Ulla. Barbro Göteborg

    SvaraRadera