fredag 16 oktober 2009

Fortsatt kamp

Fredag 16 oktober 2009 kl.04.45      Höfterna har värkt i natt också men lite mer måttligt. Det verkar som att metastaserna börjat på att röra på sig igen. Provtagningen i går var snabbt avklarad den var lätt. Provet avslöjar om det är någon risk att ge droppet. För övrigt när det gäller gårdagen verkar det som banden kan väcka olika känslor. Prostatacancer tar sig olika vägar. En del stannar på plats och kan åtgärdas med olika behandlingar andra sprider sig och behandlingsformerna  får ett utgångsläge där inget går att göra. I de fall där behandlingarna är utsiktslösa gäller bara smärtlindring så långt det bara går och den sjuke har bara slutmålet att vänta på. Att fördriva tiden i den väntan är jobbig och inte något man önskar sin värsta fiende. Men att vara i den situationen och få ett sådant stöd som har visats mig under dessa månader går inte att beskriva i ord.Det går lättare att möta en ny dag med vetskapen att dom finns där ute i dag också. Janne hade i sitt sista inlägg i går adresser som det går att skriva till för dom som vill. Tack för allt stöd och för alla gåvor till stiftelsen som i går med ytterliggare 800:- gick upp till 8300:-. Carpe diem        PS. Resultaten kommer ett dygn efter för bankerna redovisar inte i samma takt som gåvorna sätts in. DS.

18 kommentarer:

  1. god morgon min vän.
    det låter som du haft en rätt hyfsad natt i
    förhållande till föregående.
    hoppas det kan hålla i sej och att du kan få fortsätta med droppet.
    jag har funderat i natt på att starta en grupp
    på facebook om din kamp och om den framtida kampen för att få genomfört psa-prover för alla
    män från en viss ålder och upp i den gyllene
    ålderdomen. tror vi skulle kunna bli en ganska ansenlig skara och även kunna nå politiker på facebook. då både du och jag är med där så vet vi ju att det rör sej ganska bra i detta forum. det finns ett engelskt upprop som samlat en bra bit över 100.000 deltagare. det borde inte vara en omöjlighet om alla satsar lite tid för att få igång detta. vad tror du om detta gösta?
    om det är någon av läsarna här och nu som är med på facebook som skicka en signal till mej.
    sök på jan hylen.
    jag skulle oxå vilja hänvisa precis som gösta gjorde till det sista inlägget i går.
    jag hittade 3 av 4 adresser till pojkarna som ulla efterlyste.
    hoppas du får en bra helg gösta och ni andra oxå.
    hälsningar
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  2. Skönt att du inte har haft det alltför illa inatt. Kram på dej Gösta. Ewa

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta.
    Ett tag sen jag skrev något inlägg här, men har följt dig varje dag. Hoppas att du får en så bra dag som möjligt. Angående Jannes förslag om att starta en grupp på facebook tycker jag är jättebra. När jag utmanade de som läser din blogg att lägga en slant till din fond, satte jag in en länk på facebook och vädjade till mina vänner att bidraga med en liten slant, jag vet inte vilket dom gjorde men alla försök att samla in pengar är värda att prövas. Många varma kramar från Marita

    SvaraRadera
  4. Morrn´n Gösta!
    Jag är spänd varje morgon på hur du har det, innan jag kommit in på din logg. Den här natten har väl inte varit värst, men inte heller den bästa. Hoppas att du fått sova lite ändå.
    Idag är det en regnig dag här i Söderhamn med en temperatur på 6,5 grad.
    Det vore ju jättebra om rätten till PSA-provet spred sig ännu mer. Det är väl inte alla drabbade som läser din blogg. Jag tänkte i går på att det var de blindas dag, världens barn och rosa bandet, Det är väldigt många engagemang som far runt. Konstigt att inte prostataföreningen har tagit efter. Det skulle ju kanske gå bättre om dom agerade också eftersom dom ju har alla "verktyg". Kanske vet vilka knappar man ska trycka på.
    Nu önskar jag dig en så bra dag som möjligt. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  5. God morgon Gösta,ser att du haft en hyfsad natt
    det har varit mycket snack om blåbandet och igår gav Ulla en snyting till föreningarna som jag måste försvara ,vi försöker komma ut så mycket som möjligt i våran förening.Jag själv har stått utanför Coop och Systemet i Skutskär och sålt nålar samt delat ut brochyrer om prostatcancer sen så har vi nu i höst infokvällar med 2 onkologer och en urolog/forskare som föreläsare med gratis inträde.Adress till dom kan man hitta på vår hemsida.www.prostataf-gavleborg.se
    Våran förening är bara tre år men som jag tycker väldigt aktiv men det finns säkert flera som är aktiva runt om i landet däremot tycker jag nog att riksföreningen borde ha varit mer aktiv 15 september som var prostatacancer,ns dag
    Hälsningar Nisse

    SvaraRadera
  6. hej igen. har idag tillskrivit prostataförbundets ordförande ivan bill
    ivanbill@telia.com för att få några klargörande
    från dom på förbundet om deras sätt att hantera
    kampanjen förra månaden och även dessa blå band
    som åker upp och ner i denna blogg. hoppas att ivan bill skall ta tillfället i akt och informera mej om dessa frågor som jag inte har någon kunskap om. ni andra kan ju passa på och mejla frågor till honom som han kan besvara här.
    jag är klart intresserad att bli medlem i förbundet.det är ju enda chansen att få full mängd av all information.
    jag hoppas oxå att alla som besöker denna blogg
    sätter in en 50-lapp på göstas fond. gå även in och tryck och kolla på de annonser som finns på denna sida. det ger några små små slantar till gösta som han kan stoppa in i fonden. många bäckar små......
    vänligaste hälsningar
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta

    Jag funderar på att skapa en namninsamling för att män ska ha rättigheten att få en test. Varför inte något liknande som finns för kvinnor och mammografi?

    Ha det så bra du kan.
    Ramona

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta, jag får be om ursäkt om jag sårade dig på nåt vis, men du skriver ju själv i ditt inlägg att: "Jag har påpekat från början att det är dags att ta fram sjukdomen i ljuset och inte bara kalla det för besvär där nere". Det är detta uttalande som jag inte kan förstå, att det är dags att lyfta fram sjukdomen, men, prostatacancer har väl funnits i alla tider??! Vem har mörkat detta mnar du? Jag är 55 år och har då aldrig hört nån som sagt "ont där nere" när några av mina bekanta fått diagnosen prostatacancer. Detta bir kanske rörigt, men jag förstår fortfarande inte varför ni tror att sjukdomen ALDRIG LYFTS FRAM.
    Hälsn. Ingemar i Göteborg

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Skönt att natten har varit hyfsad.
    Härligt med alla tillskott i fonden. :)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Svar till Ingemar: Vid flera tillfällen har det framkommit att det är närapå tabu att nämna prostatacancer vid namn och i stället säger man att det är problem där nere.Detta har bekräftats även från sjukvårdens sida.Du kan ju vara glad för att det är mer öppet på din sida. Men generellt så är det mycket besvärande att prata om sjukdomen vid dess rätta namn.Hälsningar Gösta.

    SvaraRadera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  12. hej igen. fick precis adressen av hasse aro.
    den är så här hasse.aro@strix.se
    undrar om det är några läsare som skänkt en 50-lapp till göstas fond i dag?
    tycker att ingemar i göteborg har ett attitydproblem!det går att uttrycka sej på många sätt. men det ingemar använder föder ingen gemenskap och respekt.
    hälsningar j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta!

    Hoppas att du får en smärtfri natt som kommer. Här på ostkusten regnar det, jag antar att det kommer snö hos dig. Jag skrev till cancerfonden och frågade om deras pengar enbart var till forskning, hänvisade till din stiftlelse. Jag har inte fått något svar ännu. Jag ska göra som Janne, skriva till Aschberg m fl, det var ju min tanke från början också. Jag ska sätt in en slant till, för visst kan man avvara ett par hundralappar då och då. Ha det så bra du kan.
    Många kramar

    Gunilla A

    SvaraRadera
  14. God eftermiddag Gösta...Hoppas att dagen idag som börjar lida mot sitt slut har varit dräglig.Och till Dig Nisse ..skulle ha skrivit att "snytningen" inte var ämnad till Dig..jag vet att Du är en eldsjäl för de blå bandet..
    Men jag står fullt och fast kvar vid min snytning vad de gäller alla dom som inte gör något för prostatacancern i andra föreningar.
    Hörde någonstans att föreningen skickat kort till regeringsgubbarna och gummorna i september när de var prostatacancers dag för att uppmärkasamma den...Stämmer de ??? vad kostade de då ???De kanske även Du Gösta kan svara på om de stämmer...Och på tal om att inte våga säga att man har prostatacancer så träffade jag idag en gammal granne på vårdcentralen vid labbet som verkligen var präglad av sjukdomen..Han hade fått problem där nere sa han...jag frågade rakt ut om de var prostatacancer..svaret blev ja men tyst tyst prata inte om de...
    Från idag så har Du en till som följer Dig på bloggen Gösta ...
    Så kan de va 2009 de är otroligt...
    Kram Ulla ...och en kram till Dig Nisse oxå..
    J@nne jag var in på Din blogg igår...fantastiskt vackra bilder de behövs att se på när allt känns så himla nattasvart emellanåt...Tusen tack och kram....

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta!
    Det var ju skönt att värken inte var alltför besvär i natt, även om den fanns där.
    Skönt att provtagningen gick bra. Jag blir också så glad när jag hör och ser att det kommer inte lite pengar till din fond. Har själv fört över en hundring nu i eftermiddag, som jag sa igår i min kommentar.
    Nu har vi ju också fått lite bra mailadresser och tackar J@nne för det, så i helgen ska jag också skicka iväg lite mail till dessa.
    Hoppas du haft en någorlunda bra dag idag, Gösta. Här har ömsom snöat och ömsom regnat, och det är kallt och otrevligt på utsidan. Får försöka hålla värmen uppe på insidan istället.
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta ! Gott att natten varit ganska bra för dig.Samt att provtagningen gick bra hoppas att det ska gå bra med droppet också.I dag var jag på vårdcentralen för prov samtidigt frågade jag på apoteket om det blå bandet det rosa bandet var framme.Det fanns det blå men dom säljer inte så mycket av det.Jag har sett många män som bär det rosa bandet.Varför inte det blå?Jag har flera bekanta som har prostatabesvär vi har talat öppet om det.Men det är väl så när man är nära bekant är det kanske lättare.Jag har uppmanat bekanta att sätta in på fonden,men har dom inte varit inne och tagit del av bloggen är det kanske lite svårare.Jag tycker att det är bra ide som Janne skriv er att alla som är inne på bloggen bidrar med 50:-Jag kommer åter att sätta in en summa vid något tillfälle.När man inte röker eller äter godis chips m.m Kan man avstå en slant till fonden.Man ska kunna göra det ändå.Jag tycker att det var en sådan fin tanke av dig att starta upp fonden. Ha det så gott och kram. Doris

    SvaraRadera
  17. Måste bara fråga Ingemar i Göteborg har Du läst Göstas dagbok från början. Så dumma kommentarer som du kommer med så tror jag inte de.Tala är silver och tiga är guld.
    Skärpning /Bella.

    SvaraRadera
  18. Gokväll Gösta, jag tackar för svaret jag fick av dig, nu förstår jag..Det är så trist när man inte kan nämna saker vid dess rätta namn.
    Ber än en gång om ursäkt för att jag sårade dig, det var inte illa ment.
    Hälsning från ett regnigt Göteborg

    SvaraRadera