söndag 22 november 2009

Armbrytning

Söndag 22 november 2009 kl.04.20   Dagboken jag har sovit 4,5 timme i natt och det var ju bra. När jag skulle kliva upp högg det till i armarna och handlederna så mycket att jag skrek allt vad jag kunde. Det gjorde så ont så jag trodde att allt var brutet. Försiktigt tog jag mig ur sängen men det var jobbigt för att varje gång jag försökte ta i med armarna ilade det till av en smärta som var ofattbar. Till slut tog jag mig till köket och satte mig på soffan och försökte röra på armarna lite. Det tog lite tid men det släppte så småningom. Jag blev rädd och tänkte på hur det kunde ha gått till? Jag måste ha legat på något konstigt vis så armarna hamnat under kroppen. Tack vare att jag har så hög dosering av morfinet så kände jag troligen inte att jag låg så illa. Jag måste nog tänka mig för hur jag lägger mig på kvällen för att slippa samma obehag fler gånger. Jag undrar hur det skulle ha varit om jag verkligen hade brutit armarna? Det hade nog varit början till slutet och det va ju inte precis vad jag tänkt mig men jag kan ju inte vara säker på någonting heller för vad som helst kan ju ske. En sådan här morgon vill jag definitivt inte ha fler gånger. Jag får väl se om jag klarar dagen utan några större olyckor. Carpe diem

16 kommentarer:

  1. Gomorn Gösta!
    Önskar dig en bra dag. Du är fantastisk!!!

    kram/lena

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta, Tack för ett helt underbart samtal vi hade igår klockan gick så fort så jag hängde inte med över 1.5 nästan 2 timmar, hoppas jag inte trötta ut dig för mycket,Du vet va jag sa om min Grannes arm så va försiktig. Nu undrar ni nog va vi prata om så länge jo det skall jag tala om, Allt mellan himmel o jord, man mår bäst av att prata om allt utom sin sjukdom o det tyckte du med Gösta, så ni som skriver till Gösta försök att prata om nått annat än upprepning av vad han skriver, han mår bäst av detta, Jag skriver (Kommenterar) inte så mkt här numera pga det står ju samma varje dag. Gösta sa även att det är mellan 1000-2000 personer som går in o tittar på hans dagbok varje dag, varför skriver ni inte på namnlistan då, ni sitter ju vid datorn, skriv in adressen som står uppe i högra hörnet så skriver ni in erat namn i rutan på sidan ni kan ju va anonyma oxå, kvinnor män gammal ung, kom igen nu. Tänk om alla dessa satte in 10,20,30,40,50kr då skulle ju stiftelsen komma igång, kontonr står i högra hörnet under stiftelsen, själv har jag satt in en hög summa, Gösta vet, Men alla bäckar små blir en stor å.
    Jag sa till Gösta att det går så trögt ibland det kan bero på att ni känner ju inte honom utan det är ju bara nån som sitter o skriver något om sin sjukdom, jag kände det så oxå i början, men när jag fick se inslaget i TV om honom då vände det, nu vet jag att det är en genom god människa som fått sin Dom o inte kan göra nått åt detta, för er som inte varit härinne på några dagar, kolla gårdagens dagbok där finns en länk till tidningen om Göstas sista Jul.

    Vill passa på nu o skriva till den som skrev så J...a korkat på Facebook till en kvinna ang Gösta, du måste va helt lost i huvet.

    Nästa vecka skall jag försöka få tag i Ja vem. Gösta vet.
    Idag är det ett skitväder i Göteborg

    Återkommer en annan dag,
    Ta det vackert nu Gösta. Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Då vi inte ska prata om det du skriver så vill jag bara önska dig en bättre dag än hur det var när du vaknade i morse. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!

    Instämmer helt med Ninni. Vill önska dig en bra dag.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  5. Hej igen Gösta!
    Nu blev jag verkligen glad. Det är tråkigt när andra ska lägga sig i din blogg. Vi som vill vara med dig vet ju inte om det är sant eller inte, men jag borde förstått att det inte var din önskan.
    Tror du att du ligger helt stilla på natten? För ett tag sedan hade du ju roterat väldeliga, men du kan ju prova att ligga i en bra ställning när du ska somna.
    Här är det trist och tråkigt väder med lite regn. Vi fick ju se lite sol i går, men det var tydligen allt.
    Jag hoppas att du får må bättre under dagen. Carpe diem
    Många många kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  6. Till alla: Jag tycker att ni ska skriva precis vad ni tycker och tänker.Det är inte något som någon annan bestämmer.Ännu är det fritt vad jag vet att uttrycka sig.Vad jag mår bäst av det avgör jag själv och min läkare.Privata samtal tycker jag är privata och inget annat.Hälsningar Gösta.

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta. I dag håller jag på att baka pepparkakor. Om jag bott lite närmare så skulle jag kommit med en burk till dig. Tänker på dig. Kram Lilian

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta,

    Hua det lät inte bra med armarna. Men jag tror att det är som du skriver, du har helt enkelt somnat på ett sätt där armarna hamnat i kläm vilket är lätt hänt när du är under morfinets vingar.

    I dag har vi ett riktigt hundväder här nere på västkusten. Jag har haft lamporna tända sedan klockan nio i morse och egentligen känns det som kväll hela dagen.

    När solen skiner blir dagen alltid vacker. Till och med det fulaste, torraste brunaste ekblad som ligger i en hög på marken blir som ett vackert smycke då vintersolens bleka strålar lägger sig ovanpå.

    Kram
    Ramona

    SvaraRadera
  9. Hej Igen!Tråkigt att du fick värk i din armar men kanske berodde det på din sovställning.Jag önskar dig smärtfria dagar och nätter.Tänker mycket på dig och din sjukdom.Här regnar det och blåser i dag.I går var jag ute med mitt lilla barnbarnsbarn fyra år.
    Vi handlade lite julklappar tillsammans som han skall ge till de sina. En tradition som jag försöker hålla, har gjort samma sak med hans mor och morbror när dom var små.Sedan var jag på missionsauktion i ett litet kapell, där jag gått i söndagskola.Oxå en tradition.Inga sömnproblem den natten.Även om det här lilla barnet är snällt, blir man trött av affärsbesök.Men det är gott så länge man orkar att ha lite aktiviteter.
    Tänk om jag bodde närmare dig så skulle jag titta in för en liten pratstund med en kopp kaffe.När jag var inne för min operation hände en lustig grej.Jag har inte kunnat dricka kaffe efter operationen. Så nu är det te som gäller.
    Januari -85 opererade jag mig för gallsten då rökade jag.Men det blev ett slut på det också läkaren tog nog bort rökbegäret.Vilket bara var skönt.Även om jag inte tillhörde storrökarna.
    Ha det så gott som det går med alla dina krämpor.Du måste vara otroligt stark.Kram Doris

    SvaraRadera
  10. Hej igen Gösta!

    Va,glad jag blev för ditt inlägg.Tänke väl, att det var något som inte stämde.Bra, att du talar om vad "skåpet skall stå"

    Blev riktigt orolig när jag läste om vad som hade hänt med dina armar.Hoppas det ordnar upp sig.Jag kan också vakna ibland på nätterna, speciellt om jag ligger på den vänstra sidan, med en fruktansvärd värk. För min del vet jag att det kommer från nacken.

    Jag håller också på, att baka pepparkakor hade gärna delat med mig till dig om vi inte bodde så långt ifrån varandra.

    I dag har de sista löven blivit uppkrattade. Inte klokt vad ont, man får i kroppen efteråt.

    Ha, det nu så bra, så hörs vi senare.

    STYRKEKRAMAR
    Ingalil

    SvaraRadera
  11. funderar på det som skrivs och tycks i dag.
    jag tappar energi. och tänker att det är inte
    konstigt det är krig och trätor i världen!!
    kram på dej gösta och lev så gott du kan.
    hälsningar
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  12. Godmiddag Gösta
    Efter en jobbig arbetsvecka så satte jag mig här o tittade in på din Dagbok gick igenom förra veckans inlägg och ser att det står i regel samma sak som skribenterna skrivit.
    Sen läser jag idag att en kvinna skrivit lite mer och jag håller med där faktiskt.
    Tror inte B menar något illa utan hon vill nog ha en annan dialog till dig Gösta för som sagt man mår bra mycket bättre att få höra lite andra saker än vad som skrivs nu, läser man mellan raderna så märker man att hon bara menar väl men direkt så Hugger 2 damer I-N, Varför detta ta åt er i stället & försök ändra på er lite. Hälsningar Peter
    (Jag håller med dig J@nne)

    SvaraRadera
  13. Hej och god kväll!
    Jag hoppas verkligen att dagen har fortlöpt bättre än den började för Dig! Men det var nog så att du sovit i någon konstig ställning i natt, som utlöste smärtan i armarna och handlederna.
    Sitter nu och tittar ut och ser att en av mina grannar redan tänt sina adventsbelysningar i fönstren. Och jag har inte ens plockat fram pyntet än. Men det är ju en hel vecka kvar till 1:a advent! Men jag får väl börja lite i morgon, får ta en sak i taget så det inte blir nån stress.

    Försök sedan att hitta en skön och bra sovställning när du lägger dig ikväll, så slipper du förmodligen dom där smärtorna när du vaknar i morgon! Tänker på Dig!
    Jag skickar som vanligt mina varma kramar till Dig och hoppas Du får en god sömn!
    Hälsningar från Småländskan

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta!
    Var igår i Linköping och lyssnade på militärorke- ster som spelade. När jag satt där så gick mina tankar till dej "Undra hur Gösta mår". När sedan dom spelade Under blå gul fana då kom tårarna det är min favorit låt. Hoppas att du får en lugn natt du behöver ju dina krafter. EN GOOOD NATT på dej. Norrländska i Jönköping

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta, Jag har varit dålig på att skriva i din dagbok ett tag, visste inte vad jag skulle skriva.
    Jag kommer inte att stressa med julen har inte gjort det på flera år, köper inte en massa julklappar eller så. Tycker det är vansinning när man går i en mataffär o ser dessa överfyllda kundvagnar. Barnen har visserligen flyttat hemifrån, lite problem att få allt julfirande att passa ihop då min man har 2 barn sen tidigare båda en gifta o dom har barn o sen har vi en dotter som är sambo. Så du förstår att det är mkt pysslande innan man kan lägga upp ett program som passar alla..
    Hoppas du vaknar o smärtan inte tar över dagen. Carpe diem, har lärt mig att göra det..

    Birgitte

    SvaraRadera
  16. jA JAG har haft en veckas sömnlösa nätter. Beroende på min demenssjuke make, som rotar omkring här på nätterna, men det är bara att spotta i nävarna och fånga agen! Carpe diem!
    Gunnel i Jönköping

    SvaraRadera