torsdag 19 november 2009

Fritt tänkande

Torsdag 19 november 2009 kl.04.30    Du dagboken nu har det gått ännu en natt utan stora smärtgenomslag och det känns så skönt. Har sovit ungefär fyra och en halv timme det är rekord på en tid. Jag hade besök av reportern i går så det blir nog en artikel denna vecka. Jag påmindes om att det snart är jul och vad jag har för känslor inför den. Förr om åren var det ett jagande efter julklappar från nov. till dan före julafton. Det behöver jag inte fundera på nu. Och så det här med pyntandet från advent till efter trettonhelgen. Jag tänker inte ge mig in i något som får upp stressfaktorn det räcker att ta fram lite julljus och någon julduk. Det är ju tillräckligt stressigt. För egen del hoppas jag att det inte blir så stora förändringar i sjukdomsbilden utan att det kan få vara lugnt över jul i alla fall. Det är lite pirrigt när man börjar tänka framåt på en storhelg som julen är. Jag hoppas att någon tänker lite extra på stiftelsen som fick ytterliggare 100:- till verksamheten. Saldot är därmed 11650:-  och efter avgifterna är det 7150:- tack alla givare. Såg lite på förkväll i går och där var Bert Karlsson med. Han fick i alla fall fram att han hade tänkt ha en gala för prostatacancer men hade ej fått tillstånd att genomföra en sådan. Bert fortsätter strida trots lite motgångar. Han har ju rört om vad det gäller skolmaten och det var därför han var inbjuden till förkväll men gjorde en liten kupp om Psa-provet. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. Gomorron Gösta. Skönt att du haft en god sömntid i natt.
    Kan inte förstå att det ska vara så stora avgifter på en fond. Det är ju att stjäla pengar.
    En mjuk kram från
    Harriet

    SvaraRadera
  2. Svar till Harriet: Avgifterna gäller för ett år i taget. Det är registreringsavgift till länsstyrelsen samt bevakningsavgift och tillståndsavgift samt revisorsavgift. Det är vad som krävs för en stiftelse. Således har länsstyrelsen kontroll på att stiftelsen fungerar som den ska. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta.
    Härligt att du fått sova några timmar. Julen ja!
    Den är en stressfaktor för många. Jag har aldrig tyckt om julen, men det har med min uppväxt att göra.Det är så många förväntningar som grusas. Det är så skönt med Bert Karlsson. Han är ju en kändis som säger vad han tycker, och man hoppas att han kan sätta mera fokus på detta med prostatacancer. Önskar dig en bra dag. Kram från Kristin.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Vad skönt att du återigen har haft en skaplig natt. Du skulle bara fått sova ett par timmar till.
    Julen ja, den är nog mest till för barnen tycker jag. Det är däremot väldigt mysigt att få pynta till advent med julstjärnor, ljusstakar och annat pynt. Jag tycker om lite mysbelysning. På kvällen är det så härligt att ha dessa ljuspunkter som lyser upp.
    Bert Karlsson har ju verkligen jobbat för prostatacancer ända sedan han fick det själv. Han försöker verkligen, men motarbetas. Så var det med skolmaten också och nu har den ju blivit mycket bättre i många skolor. Det är ju så att man inte tänker på olika sjukdomar förrän man har drabbats själv i någon form.
    Sade inte reportern vilken dag artikeln skulle vara inne i LT?
    Jag hoppas att din dag blir lugn. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  5. Fint att du kan vara såpass smärtfri så att du får sova lite Kram Ewa

    SvaraRadera
  6. Hejsan Gösta!
    Skönt att nmatten under omständigheterna varit bra.
    Helt sjukt ju att Bert inte får anordna en gala. Är ju galor om allt möjligt annat ju.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Ännu en natt utan några stora smärtgenomslag, vad skönt för Dig! Jag unnar Dig verkligen att få sova lite på nätterna, det behöver du få göra så kroppen får vila ordentligt.
    Det här med julen är ju mest för barnen tycker jag. För min del pyntar jag ”lite lagom”, lite adventsljus, någon julblomma och några juldukar. Sen får det vara bra så.
    Julklappar blir det inte heller speciellt mycket köpta numera.
    Jag vill gärna också puffa för att alla Göstas läsare köper lite mindre julklappar i år och istället ger en slant till stiftelsen!
    Gösta, jag hoppas dagen har varit något så när hygglig mot Dig och önskar ytterligare en god natts sömn till Dig!
    Varma tankar och kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Det är ju ett tag sedan du var med i karlvagnen det var så gripande.Jag har varit inne flera gånger och läst hur du har det.Ja vi vet inte mycket om oss och tur är nog det.Jag hoppas att du får vara så smärtfri som möjligt och önskar dig en god natts sömn.Kramar från Katrineholm

    SvaraRadera