söndag 15 november 2009

Händelselöst

Söndag 15 november 2009 kl.04.25   Kära dagbok natten är en tid för att sova. När sömnen inte vill infinna sig hamnar jag i olika tankefällor. Mina tankar börjar oftast med det som ligger närmast i tid och vad det är som sker runt omkring. Men mest så tänker jag nog på det som kommer att ske.Jag funderar väldigt mycket på om det blir ett vårdpaket eller om det går fort så folk inte ska behöva lägga kraft på att sköta om något som inte går att göra något åt. Många gånger verkar det som att det viktigaste det är att hålla liv i någon utan tanke på om det är ett verkligt liv som blir resultatet av behandlingen. Man säger att det är för att vara human som det ska uppehållas liv. Det som är viktigt för mig är att när tiden är kommen då är det definitivt slut det ska inte till varje pris ses till att hålla kvar något som inte fungerar. Jag hoppas för min egen del att den viljan ska få råda att när det är slut då är det slut. Det har under natten varit rätt så smärtfritt några toppar i mitten av natten. Lite känningar av sprutan med lite frossa i början på kvällen. En händelselös natt som går mot en ny dag och nya problem att ta tag i och lösa. Carpe diem

6 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta!
    Det är så sant det du säger...varför förlänga ett lidande som ändå inte kan räddas?
    Det är inte humant.
    Jag hoppas att du hamnar i god vård där det finns förstående och empatiska människor runt dig.
    Och att någon kan hålla din hand när det är dags.
    Jag jobbade förut på ett ställe där vi många gånger fick prata med anhöriga om just livsuppehållande åtgärder...där vi hade långa samtal med dom för att få dom att förstå att tex ett näringsdropp skulle bara förlänga livet en vecka...och under tiden skulle det bara innebära lidande.
    De flesta förstod och lät döendet ha sin gilla gång.
    Ingen hindrar födelsens gång...när det är dags, ja då kommer det lilla barnet, och så borde det naturligtvis vara när livet tar slut också.
    Och så hoppas jag det blir för dig , att du får som du vill och önskar.
    Hoppas din dag blir bra,kramar din hand/Eva

    SvaraRadera
  2. Morr´n Gösta!
    Vad skönt att du har varit relativt smärtfri i natt. Kroppen behöver kanske inte lika mycket sömn som när man är frisk och i farten. Det är i vilket fall jobbigt att inte få sova på nätterna och när tankarna börjar snurra så är det ju alldeles omöjligt att somna.
    Jag har alltid tyckt att det varit skönt för den som fått dö knall och fall, men det har alltid varit jättejobbigt för omgivningen som varit totalt oförberedd, men det vore ju humant om man slapp bli ett vårdpaket.
    Hur går det med hemtjänsten? Har dom börjat att komma till dig nu? Det blir ju ett litet avbrott i vardagen för dig i alla fall.
    Du är fantastisk som orkar hålla igång bloggen, men du har ju något att sysselsätta dig med.
    Jag hoppas att du får en bra dag. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Till Ninni: Hemtjänsten har börjat och det med städning var tredje vecka.Det är ju inte så ofta.Men jag har ju droppet var tredje vecka också och då ska det tagas prover veckan före så det blir ju en del avbrott. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  4. God morgon på dej Gösta. Vi önskar väl alla att vi inte ska behöva lida när det är dags för det enda vi vet ska ske. Ibland funderar jag på om det inte är bättre att få en spruta när det inte finns nåt mer att göra. Men det är ju lätt för mej att säga som är frisk. Kram på dej./Ewa

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Skönt att natten åtminstone varit ganska smärtfri, men förstår att du ändå haft svårt att sova. Och då virvlar tankarna runt och det är klart du funderar på hur det kommer att bli. Och det finns ju tyvärr inga exakta svar. Men håller med dig, man vill ju inte gärna bli ett vårdpaket.
    Jag har också haft lite känningar av influensasprutan, men idag märker jag inget av den alls.
    Skönt att du åtminstone har lite hemhjälp, som gör att det blir några avbrott i vardagen. Du säger väl till här i dagboken när nästa artikel kommer, så att vi som inte dagligdags läser Länstidningen för ej chans att läsa.
    Hoppas det har varit ganska bra för dig idag, att du kanske kunnat slumra till lite emellanåt när nu sömnen inte varit den bästa den gångna natten. Men vi får hoppas att du får sova bättre utan värk i natt.
    Många varma tankar och kramar går till dig från Småländskan

    SvaraRadera
  6. Gösta en sångstrof kom till mig just nu
    Som dagen är så skall och kraften vara!

    Gör inga bekymmer om morgondagen! Den har nog av sin egen plåga!(citat från bibeln)
    Din vän Gunnel i Jönköping

    SvaraRadera