torsdag 5 november 2009

Morgontänk

Torsdag 5 november 2009 kl.04.25     Kära dagbok. Att få uppleva olika nätter börjar bli spännande. För när jag går och lägger mig på kvällen funderar jag på hur natten ska bli och om jag överhuvud taget kommer att vakna på morgonen. Ibland har jag en känsla hur natten kommer att bli och oftast stämmer det. Kroppen verkar kunna tala om i förväg hur det blir. Som den gångna natten var det lugnt och det hade jag känslan av när jag lade mig. Men många kvällar har känslan av att det inte är bra varit så påtaglig så det har varit svårt att somna. Således ska jag ha en god känsla i kroppen innan jag lägger mig för då blir det inte så svårt under natten. När morgonen kommer och jag läst igenom dom senaste kommentarerna då får jag uppleva att det är en bra tid att ta vara på. Med så många vänner som stöttar och följer mig så kan man inte annat än att vara stolt och uppleva lite ljus i tillvaron som många gånger är mörk. Jag tänker ibland på hur det skulle ha varit om jag inte börjat skriva dagbok. Skulle jag bara ha väntat på slutet och upplevt det som en befrielse när tiden kommit? Som tur är kan jag inte få något svar på den frågan och det är nog bäst så. Tack alla där ute för att ni finns. Ett svar till den som undrade vem jag pratade med i sista karlavagnen så var det Kjell-Peder. Carpe diem

11 kommentarer:

  1. god morgon. skönt att du har haft det en bra natt!! har inte hunnit läsa igenom det som hänt under de två veckor jag inte kunnat detta.men "tonen" i ditt brev i går och i dag låter som det fungerarar bra för dej utifrån omständigheterna.det hade tillkommit några hundralappar till fonden. trist och snålt tycker jag.hur kan någon påstå att detta skulle
    varar fejk?? jag blir full i skratt och undrar hur det igentligen står (s)till med den individen?även i insamlingen tycker jag det är "lite snålhet" med röstandet. men vi når nog inte riktigt ut till "alla". men viktigast är du min vän, gösta.hur du mår och hur det skall gå framgent. tycker det dax igen att sätta in en "lapp" i fonden! sprida namninsamlingen.
    jag är åter redo efter två veckors vila!
    hälsningar. j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  2. God morron Gösta. ja nu är det ett bra tag jag skrev till dig men jag har inte glömt dig läser varje morron din dagbok och tycker det ger så mycket är själv inte så frisk men jag kämpar på öppen vårds rehab nu i veckan kommer jag och sätta en slant i fonden hoppas andra oxå gör det bra att du är något så när bra att du orkar skriva dagboken vi är många som läser det och det ger så mycket att tänka på hoppas din dag kommer att bli något så när bra kramar ffr en ensam vän.

    SvaraRadera
  3. Angående Stiftelsen: Under den 4-5 november har det inkommit 750:- till stiftelsen i gåvor.Tack ni givare.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Jag gläds med dig att flera nätter har varit lugna nu. Det är trots allt väldigt skönt för kroppen att få vila några timmar.
    Det är väl tur att vi inte vet vad som ska hända i framtiden eller så nära som nästa natt. En önskan om att inte plågas av värk kan man ju ha, men det är lika bra att inte veta hur natten ska bli för om det kommer att bli jobbigt så är det väl lika bra att inte veta det innan.
    Kommer det någon tdningsartikel den här veckan?
    Har det lite jobbigt idag så det blir inte så lång kommentar idag, men jag hoppas att du får en bra dag idag. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Kan inte fatta, att det finns människor som ens tänkt tanken att det skulle vara "något lurigt med fonden"

    Hoppas du kommer få en fortsatt bra dag.

    STYRKEKRAMAR

    ingalil

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta,
    Har följt Din blogg varje dag sedan jag hörde Dig i Karlavagnen och blev djupt rörd. Jag beundrar Din styrka och Ditt mod genom att skriva ner Dina tankar och funderingar. Har just lämnat mitt bidrag till Stiftelsen som jag tycker var en mycket god idé. Nu faller den första snön i Skara men tyvärr när flingorna når mark försvinner de.
    Hälsningar och kram från Karin

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Vilken fantastisk människa Du är som orkar hålla humöret uppe i Din situation. Har läst din dagbok varje dag sen jag hörde Dej på Karlavagnen
    Kan bara önska Dej en ljusare framtid med så bra
    levnad som möjligt är.
    Hoppas få höra Dej på Karlavagnen snart igen.
    Må så gott som möjligt.

    Man i Huddinge

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta,

    Härligt att du kan få bra nätter då och då. Var stolt över din dagbok!

    Kram
    Ramona

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Det var ett tag sedan jag skrev till dig, men jag läser din blogg så ofta jag kan. Ser att det finns människor som är misstänksamma!!?? Dom finns alltid, och det säger mera om dem än om dig eller mig!!
    Kärlek & Respekt
    Ammi

    SvaraRadera
  10. Hejsan Gösta!
    Vad glad jag blir när jag läser att du haft en lugn natt! Jag är också glad över att få vara ett av ljusen i din tillvaro genom min närvaro i din blogg! Och du är ju ett ljus i vår tillvaro, ett fantastiskt ljus som orkar att varje morgon dela med dej av dej själv och i din vilja att försöka göra något för andra. Hoppas nu det flyter in mer pengar till stiftelsen successivt!
    Trodde nog det var Kjell Peder du hade pratat med, han är ju en mycket sympatisk röst i Karlavagnen. Det vore trevligt om Du fick en ny kontakt med honom tycker jag och jag tror att även han skulle uppskatta att få höra mer från dej. Jag vet ju inte om du orkar eller vill, men det jag tror det är en god idé att ytterligare sprida budskapet om dagboken, namninsamlingen och stiftelsen till gagn för andra sjuka.
    Gösta, hoppas du haft det så bra som möjligt hittills idag, att en skön känsla infinner sig innan sänggåendet så att du får ännu en lugn och skön natt.
    Varma kramar och tankar till dej från Småländskan

    SvaraRadera
  11. bästa dagboksskrivare.
    Jag förvånar mej över hur klart o rätt du skriver med tanke på morfin och sånt du antagligen måste ta för att stå ut.I dag fäste jag mej vid meningen "då får jag uppleva att det är en bra tid att vara på"
    Väldigt vacker poesi. Jag önskar att marcus Birro läste dej. Han sa en gång på Karlavagnen
    "Jag är min egen Ambassadör"och det är jag stolt över. Så bra det stämmer på dej.
    Jag tror du heller vill ha gåvor till stiftelsen än eget beröm, men jag kan inte låta bli att säga att idag skrev du så tänkvärt ur hjärtat som jag kommer att spara. Tack från en medmänniska.Också vaken på nätter.Maggan

    SvaraRadera