måndag 16 november 2009

Tuvan

Måndag 16 november 2009  kl.04.35    Du dagboken natten har varit rätt så lugn. Inga större störningar. Det blev lite nu på morgonen. Feberfrossa så det blir skakigt att skriva.Det heter ju att liten tuva välter stort lass. Liksom tuvan välter stora lass så kan små förflugna ord ställa en tillvaro på ända. Lika är det med rykten också. Ett rykte som från början var ett oskyldigt upptåg kan efter att det passerat några munnar ha tagit väldiga proportioner. Likadant med skvaller. Det börjar med att någon har något att tala om i förtroende. Men konstigt nog sprids det vidare och får mer och mer tillagt för att den som sist talar om saken ska verka ha mer kunskap om det hela. Sånt här förekommer också på nätet i olika förklädnader. Jag undrar om det verkligen ska behövas? Det märkliga är att det här ökar när det går mot den mörkare årstiden. Antagligen är det för att få något av händelser så det inte ska vara så trist. Under den ljusa tiden finns det mer möjligheter att fördriva tiden och då behövs det inte något för att locka till aktiviteter. Den mörka tiden lockar till att skapa äventyr och det blir oftast på någon annans bekostnad. Carpe diem

13 kommentarer:

  1. Morr´n Gösta!
    Det är alltid med lättnad som jag läser i dagboken att din natt varit lugn, På någor vis känns det lättare att stångas med bekymren på dagtid. I natt har jag haft en jobbig natt, men jag har kommit på ett knep som gör att jag till sist kan somna om och det är att lyssna på radion. Det är fin musik för det mesta och som gör att jag kan slappna av bättre. Den stänger sig efter själv efter en halvtimme.
    Det där med rykten är ju också något som till sist blir en höna av en fjäder. Ibland funderar jag på om vissa måste "glänsa" med att kunna förmedla det ena ryktet efter det andra. Dom verkar "livnära" sig på detta. Har man sagt något som på detta vis har har farit runt och sedan kommer tillbaka så känner man inte igen det.
    Här är det dimma och drygt sju grader varmt.
    Jag hoppas att du får en dräglig dag. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  2. Så sant, så sant det du skriver TYVÄRR.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Skönt för di att natten varit bra.Du behöver den vilan.Även om det är problem under dagen,är det liksom lättare att ta det.Jag har sovit fram till Kl tre, lyssnade på radion men det hjälpte ej.
    Steg upp och läste samt löste korsord
    Men sömnen lyste med sin frånvaro.Har möjligt att lägga mig en stund och vila så jag ska inte klagar Men det känns bättre om man kan sova på natten.Hoppas att din dag blir så bra som möjligt.Kram Doris

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!

    Så sant som du skriver i dag."Tala är silver tiga är guld" Något alla borde reflektera över.
    Som jag skrev tidigare,lätt att det blir en höna av en fjäder.Det värsta är tycker jag, om någon talar om något i förtroende, och sedan kan inte personen"knipa käft" Har man råkat ur för det, vet man verkligen hur det känns.Nog om detta.

    Skönt att natten har förlutit någolunda bra.

    Vi har också tagit sprutan mot"baconsjukan" kännt oss rätt så vissna. Framförallt har det gjort "svinont" i armen under snart en veckas tid.Nu är det dags igen, på fredag för den årliga influensasprutan.

    Sköt om dig Gösta så att du orkar fortsätta med dagboken. Det första vi gör när vi slår på datorn är att läsa hur du mår och har det.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Skönt att din natt varit rätt lugn! Hoppas dagen blir det också.
    Det här med rykten är för trist och som Ninni skriver, det blir lätt en höna av en fjäder.
    Jag har svårt för människor som jag upptäcker fört vidare sånt man sagt dem i förtroende, vågar sen aldrig berätta något mer för en sådan person. Jag vet inte vad det är som driver vissa människor att skvallra och att föra vidare sånt man fått veta i förtroende.
    Nåväl, hoppas som sagt din dag blir ganska så bra och att du så småningom för sova lugn och gott i natt.
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  6. hej doris. det där har jag funderat på i "hela" mitt liv. jag är nattmänniska och har alltid varit. när jag blev sjukpensionär vid 50 års ålder så
    "skämdes" jag i början för att jag sov till 10-12 tiden. varför ? jag kom fram till att det var luther
    som sitter på axeln och ger dåligt samvete. om inte jag har dåligt samvete så passar omgivningen och vänner på att påtala det opassande att sova så länge.
    men när dom vänjer sej efter några år så är det skönt att dra sej på morgonen efter en sen tv-natt.......mmmmmmmmmm.
    god morgon önskar j@nne

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta.
    Skönt att du fått en något så när dräglig natt.
    Ord kan såra väldigt mycket, likaså rykten och skvaller. Alla människor är unika och ska få vara det tycker jag. Den mörka tiden är svår för många. Men i allt negativt går det att finna något positivt, men ibland måste man leta länge.
    Många kramar från Kristin.

    SvaraRadera
  8. är det någon mer som alltid får upp den 8 sep Frihet att tänka? Jag trycker sen på En daglig rapport.. och då kommer dagens text.
    Jag är likadan sitter inte vid datorn den ljusa tiden.Nu börjar influensan härja här i Halmstad. Tyvärr inget vaccin till oss medelålders.Kram till dej Gösta.Maggan

    SvaraRadera
  9. Hej Janne !Jag är ingen kvällsmänniska kanske därför jag vaknar så tidigt eller mitt i natten.
    Men jag ska inte klagar även om jag inte alltid är ok.Det finns dom som har det värre.Jag tänkte på Gösta när jag låg vaken hur svårt han har det och att han inte kan sova vissa nätter.Därför blir man så glad när man läser bloggen och han sovit ganska bra.Det blir så mycket tankar på natten,problem som inte är så stora på dagtid har en förmåga att blir stora berg på natten.Ha det nu så bra. MVH från Doris

    SvaraRadera
  10. Hej Janne!

    Har glömt, att tacka dig för responsen på dikterna.

    Ha, en bra dag!

    Ingalil

    SvaraRadera
  11. det är jag som ska tacka dej ingalil.
    jag har kopierat och satt upp dom vid datorn
    och tittar och funderarar på dom.
    den med svalan assossierar jag till den bästa boken jag läst "måsen" jonathan livingstone seagull har glömt vem som skrev den.
    men den handlar om livet och vilka möjligheter vi har. jag får olika tankar varje gång jag läser den. beror nog på vilket humör jag är på.
    tack ingalil.

    tack till min kamrat gösta som skrev ett fint privat brev till mej i dag när det var tungt.
    tack gösta och sov gott.
    j@nne

    SvaraRadera
  12. Hej Janne!

    Va glad jag blev. Vill du läsa hela samlingen"Svart gult lila" finns den utlagd på www.kapitel1.se.

    Ha, en bra dag.

    Ingalil

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta!

    Tänker extra mycket på dig i dag. Jag önskar jag kunde göra något för, att hjälpa dig. Kan bara skicka många många många styrkekramar till dig på detta sätt.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera