tisdag 3 november 2009

Från andra horisonter

Tisdag 3 november 2009 kl.04.30    Natten har varit lugn till skillnad mot förra natten.Har haft lite värk i armar och nacke. I går kväll såg jag på kunskapskanalen ett program som hette "På nätet med prostatan" vilket var givande. Det handlade bl.a. om olika behandlingar i USA och England och man fick följa drabbade från bägge länderna hur dom handskades med sjukdomen. Det märkliga var att det var lika hemligt där som det är här. Och PSA-provet var inte lika svårgenomfört som här. Men i england är dom inte för att det ska vara obligatoriskt precis som här i sverige. När man mötte de olika patienterna så hade dom något gemensamt och det var olika chattforum och sajter där de hade kontakt med personer i samma situation. Den form som behandlades var den cancerform som inte hade spridit sig så mycket. Det som var bra var ju att jag fick se andra hur dom reagerade på olika behandlingar och en del var likt dom behandlingar jag får. Jag fick också en form av kvitto att musklerna förtvinar av hormoninplantatet. Jag vill tacka Ulla för utan smset och väckningen  så hade jag  inte kunnat se programet. Nu till en annan sak. Det pågår två insamlingar den ena är en namninsamling och den adressen är:  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3865 .  Jag låter inte adressen vara direkt för att undvika virus och trojaner. Den andra insamlingen är till stiftelsen och här är kontona: från Swedbank 81471  441020922  och från annan bank 81471  0441020922 Tack för gåvorna. Carpe diem

7 kommentarer:

  1. God Morgon Gösta!
    Skönt att du kunnat sova lite lugnare i natt. Just nu vaknade jag av mardrömmar och smärta.
    Namninsamlingen har jag skrivit på men har tyvärr inte haft möjlighet att sätta in några pengar på kontot ännu! Har det lite knackigt just nu, men så fort det blir lite bättre ska jag fixa det! Tänker på dig!
    Varm, mjuk kram från Inger i Dalarna.

    SvaraRadera
  2. Morr´n Gösta!
    Känner du dig mer utvilad nu när du haft en lugnare natt? Det är ju bra att du får en sådan natt emellanåt.
    Jag visste inte om programmet, men jag förstår att det var väldigt intressant för dig. När man inte har haft någon vetskap om sjukdomen så är det ju värdefullt att få veta hur andra män har har och har haft det.
    Visste du att man kan skriva på namnlistan utan att namnet syns? Det visste inte jag, men min son och sonhustru arbetar inom it-branschen och min son vill inte lämna ut sitt namn, men dom skrev också på listan, så nu vet jag inte hur många som skrivit på utav dom som jag tipsat om listan.
    Jag önskar dig en bra dag.
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta, och god morgon.Min son Nanne kom och sa till mig kom för nu är det ett program på TV som du bör se och det var samma som du hade stt om prostatacancer.Jag tyckte att dom var ännu mer hemlighetsfulla en del av dem . Sen jag var med i Gävle Dagblad har det varit många som kommit fram och frågat mig om det och alla tyckte att det var bra att jag pratat om det.Vi har som mål i vår förening att ha träffar med drabbade där man kan ventilera olika behandlingar ungefär som dom hade i tv programmet
    Hälsningar Nisse.

    SvaraRadera
  4. Skönt att natten varit lugnare för dej! Jag såg inte TV-programmet, men har förstått på vänner här att det var ett intressant program, och att det också gav svar på en del funderingar man kan ha som drabbad av sjukdomen.
    Bra att du skrev in såväl adressen till namninsamlingen som till kontona. Hoppas det kommer många fler namn och mycket mer pengar, båda behövs verkligen!
    Ha nu en så bra dag som möjligt och så småningom en lugn och skön nattsömn.
    Många varma kramar till dej från Småländskan

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Vad skönt att du sovit bättre. Jag såg tyvärr inte programmet, men det går kanske i repris och en del program kan man ju se över nätet.
    Jag har inte fått något svar från cancerfonden ang din stiftelse. Det var ganska länge sedan jag skrev dit, så jag får väl skicka en påminnelse.

    Kramar från Gunilla A

    SvaraRadera
  6. Svar till Gunilla: Stiftelsen och cancerfonden har inget samband med varandra. Den stiftelse jag startat är inte knuten till cancerfonden för dom har ingen välgörenhet som stiftelsen arbetar med.Stiftelsen är för glömda och ensamma canceroffer på sjukhus och vårdinrättningar samt ensamma boende hemma för att försöka ge dom en guldkant i livets slutskede.Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  7. Tack för ditt klarläggande ang Din stiftelse contra Cancerfonden. Då hade jag fattat det hela korrekt. För de pengar jag skickat har ju varit tänkta till Din alldeles egen stiftelse för glömda och ensamma canceroffer!
    Hoppas alla som läser din blogg försöker undvara en femtiolapp till Din stiftelse, så att du kan få förverkliga det du vill åstadkomma med stiftelsen!
    Hoppas du sover gott, så läses vi i morgon.
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera