onsdag 11 november 2009

Vänner

Onsdag 11 november 2009 kl.04.35     Dagboken min. Med lite förändringar i doseringarna så har natten varit relativt lugn. Till och med nacken har hittat rätt läge på natten nu gäller det att få till den på dagen också. Att ha vänner betyder mycket i att leva. Det heter ju att ensam är stark men det gäller nog inte i det vardagliga livet direkt. Bara på några få dagar har jag fått mer vänner än jag har haft i hela mitt liv. Det kan ju bero på att jag aldrig har kunnat stanna upp så länge någonstans och på det viset fått vänner. Nu befinner jag mig i en sådan situation att det går inte att göra något och det har gett mig många vänner. Mina nya vänner känner jag inte så där personligt men på något vis känns det mer riktigt än det gjort förut. Jag är inte precis van vid att någon bryr sig. Helt plötsligt har jag hur många som helst. Att få ha det privilegiet och få uppleva att så många verkligen bryr sig kan ju ta nästan andan ur kroppen. När så många peppar och puschar finns det liksom ingen anledning att slänga in handduken. Den energi som jag får från er därute är mycket värd och att det är svårt att inte reagera det tror jag att ni förstår. Om det kunde råda denna känsla i hela vårt land så skulle vi inte behöva några större platser för att tillrättavisa. Carpe diem

14 kommentarer:

  1. hej Gösta ! Skönt att din natt har varit bra.För mig har det varit bra också.Det är bra att ha vänner ,igenom din blogg har du många som tänker på dig.Det är trevligt när man gå in på bloggen och ser att du skrivit och glädjen är allra störst när jag läser att du sovit gott och du är vid gott mod trots alla dina besvär.Ha en bra dag!
    Smålandskramar. Doris

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Mera medmänsklighet skulle göra världen bättre för alla! /Inga

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta!

    Skönt att du hittat rätt dos.av medicinen o att du fått bättre ro i natt.
    Det kändes glädjande att läsa dina tankar,att vi kan göra något lite för att underlätta din vardag,genom visa att vi bryr oss o tänker på dig.
    Du skall heller inte glömma,att du skänker stor tröst till många som läser din blogg.DU är BÄST.
    Önskar dig en bra dag.
    Varma kramar fr.Inga i Skåne.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Visst är det ljuvligt att vakna upp en morgon och känna att natten har varit bra. Det inverkar ju på välbefinnandet också.
    Vet du, det känns jättebra att dina vänner här på bloggen kan stötta dig i din svåra situation. Jag såg att ett par av männen här på bloggen har ringt dig och det måste väl vara det bästa, för att bara skriva kanske inte ger riktigt samma känsla. I telefon kan man ju utbyta så många fler tankar. Du får ibland frågor som du svarar på men också frågor som du inte svarar på, tycker du inte att det känns bra att utbyta åsikter på bloggen?
    Jag hoppas att du får en bra dag. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!

    Skönt, att natten har varit skaplig ,samt att du har fått in rätt dos på medicinen.

    Visst är det bra med alla slags vänner. Bloggvänner, telefonvänner, besöksvänner brevvänner. Man märker rätt snart, vilka som är ens riktiga vänner oavsett hur man upprätthåller kontakten med dem.

    Jag tror att du Gösta med din blogg har hjälpt många människor i samma situation, att tänka över både det ena och det andra i livet.Det gäller framförallt att ta vara på varje dag. Något man kanske tänker på när man drabbas av något.

    Tänk om alla människor kunde inse vad ordet medmänsklighet betyder. Vissa kan ju inte ens stava till det.

    Hoppas du får en bra dag.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  6. Svar till Ninni: Visst är det bra att utbyta åsikter på bloggen. Det kan bero på att jag inte alltid går in och läser kommentarerna så tidigt.Många gånger hinner det gå nästan en hel dag.Och ibland är jag inte i form för varken det ena eller det andra. Men när jag har ork och kan försöker jag svara. Ibland finns svaren i dagboken också samma dag. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  7. Tänker på dig. Lilian

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Blir glad när jag läser att din natt varit ganska lugn och att nacken hittat sin ställning. Hoppas det håller i sig även på dagtid.
    Vänner är värt mycket, även vänner som finns här i din dagbok. Det glädjer mig att du uppskattar oss, att du känner att vi bryr oss för det gör vi, tänker ofta på dej på dagarna och undrar hur du har det just då! Men du ska också veta att du glädjer oss och och skänker mycket kraft genom dina ord och ditt mod! Jag försöker läsa din dagbok så snart jag har möjlighet på dagarna, men det varierar litet från dag till dag!
    Ha det så gott som du bara kan.
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  9. Hittade länken ang gårdagens inslag i TV 4 nyheterna,http://tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1327621 Så viktigt med Psa Prov skriv under Namninsamlingen ni hittar adressen längre upp på sidan. //Barbro

    Vill säga till Ninni kräv inget av Gösta han har nog med sig själv än att han skall hålla koll på allt som skrivs o frågas om. Googla på Prostacancer- Skelletcancer så får du en massa svar på dina frågor

    SvaraRadera
  10. Svar till Barbro: Det är nämligen så att jag har gett tillstånd till att ställa frågor och jag har lovat att svara i den mån jag kan. Vore tacksam om jag får sköta vad som sker och inte. Än är jag inte helt borta. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!
    Jag fortsätter läsa din blogg med stor respekt.
    Är glad att du fick en relativt lugn natt, hoppas din dag också varit bra. Ja detta med vänner är oerhört viktigt. Hur skulle man annars klara sig? Vem skulle man då prata med om man inte har vänner? Någon klok människa sa: var vän med dig själv,som du måste umgås med dagligen.
    Inte helt enkelt alltid. Önskar dig en bra natt.
    Kristin.

    SvaraRadera
  12. Hej Gösta!
    Oh vad jag uppskattar dej för den du är och för de dagliga texterna i dagboken. Jag respekterar dej också mot bakgrund av all den erfarenhet du har med dej i bagaget och att du vill svara på våra frågor och funderingar. Men självklart när du själv känner att du orkar och kan! Skönt att se din styrka och ditt mod!
    Hoppas du får en god nattsömn!
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  13. God kväll Gösta!

    Ibland måste man "ryta till" Håller helt och hållet med dig.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  14. Hittde denna bloggen ikväll. Hoppas den går fram till dig. Min man har prostatacancer som har spridit sig till skelettet i höfter och ländrygg. Förmodligen också till lymfkörtlar enl hans läkare. Den 1/10 ska vi till Lund. Din blogg ger mig förhoppning om att allt ska gå bra så han får stanna hos mig länge. Kämpa på.
    Hälsningar Marianne

    SvaraRadera