onsdag 25 november 2009

Första guldkanten

Onsdag 25 november 2009 kl.04.35   Det vanliga har passerat utan anmärkning. Nu väntar det vanliga för dagen.  Och sedan avslutas det med det vanliga. Så ser ett dygn ut just nu. Inga förändringar i sikte och på stiftelsesidan händer inte mycket heller. Vad gör jag? Jo jag tar helt enkelt och förverkligar en guldkant. Den som först fick stifta bekantskap med en guldkant är en kvinna i Värmland som lever ensam och har svårigheter med att få kontakt med omvärlden. Hon är opererad för bröstcancer för två år sedan och har därefter hållit sig för sig själv. Hennes broder tog kontakt och undrade om stiftelsen har startat och jag sa som det var att det gick trögt. Hans önskemål var dock av ringa art så jag ordnade ett telefonkort till mobilen för att se om hon skulle våga sig ut åtminstone per telefon till att börja med. Kostnaden för kortet togs ut från stiftelsens konto. Summan var 150:- och jag tycker att det är något. Det är bättre än inget alls. Det ska bli spännande att höra om det hjälpte på något vis. Kanske denna lilla handling kan få det att hända något med stiftelsen så den fungerar fullt ut som det var tänkt.  Carpe diem

14 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta En jättefin grej du gjort nu hoppas verkligen kvinnan vågar komma ut ur sin isolering, Skall ut o resa lite idag gott att komma hemifrån ibland,
    Ha en bra dag. Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta
    Läser Din dagbok varje dag ända sedan jag hörde
    Dig på Karlavagnen men har aldrig tidigare kommenterat däremot sänt en slant till stiftelsen
    Du verkar vara en klok och sympatisk man som jag
    hoppas få följa länge än.
    Hälsningar från en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Jag kan inte riktigt det här med datorn så jag vet inte om detta kommer fram. Jag har försökt förut men det har försvunnit. Det var trevligt att du kunde börja med gulgkanteh! Hoppas kvinnan kommer att må en aning bättre nu.
    Jag hoppas att du också får guldkant på din tillvaro.
    Fånga dagen!
    Kram Humlan

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!

    Otroligt fint gjort av dig Gösta.I bland är det inte så mycket, som behövs för att underlätta för en medmänniska.

    Tänker på dig!

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  5. Det va var fint gjort Gösta,
    Du är helt fantastisk!!

    Jag ger dig min morgon
    jag ger dig min dag.

    Hoppas du får så bra dag som möjligt
    kram/lena

    SvaraRadera
  6. Hejsan!
    Vilken glädje dagens dagbok gav! Första guldkanten utdelad! Jättefint gjort av dig Gösta! Hoppas din insats gör så att kvinnan kan bryta den isolering hon hamnat i på grund av sin sjukdom. Vore ju trevligt om brodern återkommer till dig så att du får veta om hon börjat våga sig ut åtminstone via telefonen.
    Här hos oss är det som vanligt gråväder med regn, vi hade lite härligt solsken en stund på förmiddagen, så att man alla fall hann med att få se den en stund.
    Du finns med i tankarna om dagarna och jag hoppas nu din dag är ganska så bra idag och att natten blir så vanlig den kan bli, dvs utan för mycket smärtor.
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!

    Du gjorde helt rätt som gav kvinnan i Värmland en Guldkant.
    Kan tala om att din undran gav resultat,har satt in på stiftelsen tidigare,men kände att du behövde också ha en guldkant på din vanliga dag.Har därför fyllt igen gapet på kontot.
    Hoppas att du får en lugn kväll o en så bra natt som det bara går.
    Varma kramar fr.Inga i skåne.

    SvaraRadera
  8. Det ju det som är underbart med guldkanter, det behöver inte vara stora dyra ramar, det är det lite mindre som värmer mer! Kramar. Carina

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Efter reportaget om Gösta i Länstidningen Östersund den 9 november skrevs en kommentar i tidningen den 10/11 om en 65-årig man i Bergs kommun som drabbats av prostatacancer och skulle infinna sig i Umeå den 15 november för behandling. Mannen saknade medel för resa och uppehälle och enligt uppgift nekats hjälp från socialvården. Är detta sant och riktigt? Undrar om det finns någon som vet om han fick hjälp till Umeå för behandling?
    Varm hälsning till Gösta!
    Hector

    SvaraRadera
  10. Hej igen Gösta!
    Slog mig strax efter min förra kommentar att jag skulle sätta över lite pengar igen till stiftelsen.
    Jag förde över summan här för en stund sedan och du ser det på kontot imorgon efter kl 09.30 eftersom vi har olika banker.
    När jag nu läser igenom dagens kommentarer så ser jag att Inga fr Skåne också tänkt samma sak.
    Jättebra ju! Kanske flera hänger på nu och för över en liten slant!
    Varma kramar igen från Småländskan

    SvaraRadera
  11. hej gösta.
    detta är tredje försöket att skick mail till
    din logg! dom andra bara försvann.
    jag tycker det var bra med telefonkortet.
    satte precis in till ett nytt eller annan liten
    gåva som du vill skicka vidare.
    kram
    j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  12. Oj, oj, oj
    Denna dagens kommentarer för tanken till "änkans skärv". Det var väldigt vad ni behöver tala om vad generösa ni är.

    SvaraRadera
  13. Vad spännande! Bra initiativ tycker jag. Guldkanter kan komma i massa olika former, ser fram emot att se i vilken skepnad de dyker upp framöver. Detta var en milstople minsann. Får önska dig en behaglig fortsättning på dagen och så småningom en god natt.

    SvaraRadera