torsdag 26 november 2009

Fler guldkanter

Torsdag 26 november 2009 kl.04.25    Denna natt har förflutit smärtfri  och utan mardrömar. Jag har bara varit uppe varannan timme ungefär. I dag är det provtagning inför droppet nästa vecka och så ska jag få ett nytt hormonimplatat som ska förhindra spridning av metastaser. Det har inte fungerat fullt ut utan det är viss aktivitet i delar av kroppen bl.a. i ryggen och skulderbladen. När jag nu vet att det inte är totalt stilla så tänker jag på om slutet kommer snabbare. Just nu har jag ungefär 3-4 månader kvar och det märks mer och mer i kroppen. Det är många olika tecken på aktivitet. Minnet börjar att fallera och muskulaturen minskar samtidigt med orken. Hur jag ska tackla framtiden vet jag ingenting om men jag hoppas att det kan finnas ork för att skriva dagbok och få en möjlighet att förverkliga stiftelsen fullt ut. Det finns några patienter på sjukhuset i Östersund som inte får besök av några och det är på en canceravdelning. Jag tänkte att under veckan ge bort några chokladaskar till dessa. Jag tycker att stiftelsen kan göra den gesten. Det är ett tiotal patienter och åldern är varierande från 45-75 år. Jag ser fram emot detta. Carpe diem

8 kommentarer:

  1. god morgon gösta.
    låter bra att du får sova utan mardrömmar.
    det är tungt att höra att du bara skulle ha
    3-4 månader kvar.
    det var ett bra initiativ med en uppmuntran
    till dom cancersjuka på lasarettet i ö-sund.
    hoppas du får en bra dag.
    hölsningar
    j@nne i höllviken

    p.s synd det inte finns ett dumhetsfilter
    som sorterar bort vulgariteter och förklenande uttalanden som kalle anka lyckades få med i går.
    det måste vara trist att ha en sån trång värld att leva i som han har.och att försöka göra sej rolig på andras olycka och försök att förklena oss som i alla fall ger vad vi kan. d.s

    SvaraRadera
  2. Hej och god morgon!
    "Dumhetsfiltret" vore himla bra!! Tänk att det bara måste finnas de människor som inte förstår värdet av att vilja ge om man kan och har möjlighet...man blir ledsen... Nej,fortsätt allt det fina som du gör och strunta i sådana som bara skriver "skit"!
    Stor kram från Monica

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    Du har inte sovit mycket i natt. Det är ju i alla fall skönt att du inte har haft ont.
    Det är jobbigt för dig att att du måste räkna ned tiden. Jag kan inte sätta mig in i din situation, men försöker ändå förstå det som händer. Nu måste jag fråga: Är droppbehandlingen och implantatet två olika saker? Svara gärna på den frågan.
    Jag tänkte inte fortsätta att skriva efter de påhopp som var i förra veckan, men jag håller med Janne och Monica. Dom måste vara otroligt fattiga på känslor och empati. Har man inte något annat att syssla med så kan man åtminstone hålla sig borta från din blogg.
    Vad underbart för dig att du kan få ge medan du lever. Då får du ju känna glädjen av din stiftelse. Du är verkligen en omtänksam människa. I ditt tillstånd skulle nog många inte ha kraft att tänka på andra.
    Ha en så bra dag som möjligt. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta!
    Du har en hel del att stå i idag. Hoppas verkligen att det går bra för dig. Jag är också nyfiken på frågan som Ninni ställt? Min sambo har fått kallelse till Ö-sund efter 3 månaders väntan!! Nu börjar en ny väntan med provtagning och hormonbeh. Ibland så räcker inte orden till, men tankarna på dig och alla drabbade finns där.
    Många varma tankar. Kristin.

    SvaraRadera
  5. Svar till Ninni: Droppbehandlingen är till för att försöka stärka skelettet och hormonbehandlingen är till för att bromsa spridningen av metastaserna i kroppen. Svar till Hector angående mannen i kommentaren 10 nov.han fick hjälp att komma till Umeå och tillbaka. Men han vill inte ställa upp i tidningen. Hälsningar Gösta.

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Nu är säkert dagens provtagning klar. Vet ju inte om dom kommer hem till dig och tar proverna eller om du får åka till vårdcentralen för detta. Du är fantastisk som orkar berätta för oss hur det ser ut med tidsperspektivet, hur ditt minne och din ork tryter och att inte heller musklerna vill riktigt längre. Vi är så tacksamma så länge du orkar skriva dagboken. Jag tror också det är bra för oss alla att vi inte har en aning om exakt hur framtiden kommer att te sig, vare sig man som du har en obotlig sjukdom eller man tror sig vara fullt frisk.
    En mycket god idé av dig att ge bort några chokladaskar till det här tiotalet cancerpatienter på Östersunds sjukhus! Det ger ju dom en liten guldkant och dom ser att det finns någon som tänker på dom. Du är så enastående som bryr dig om dina medmänniskor!
    Många varma tankar går till dig även denna dag, som faktiskt har bjudit på lite solsken.
    Hoppas det har funkat bra under dagen och att du får sova lite mer natten som är framför oss.
    Varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!

    Vad roligt att du börjat använda stiftelsens pengar till så fina ändamål. Jag är övertygad om att de blir jätteglada, de presenter som man minst väntat är ofta de som är roligast att få. Kvinnan du skrev om igår blev säkert överraskad och glad även hon. Visst är det härligt att ge!
    Det värmer även oss som gett/ger pengar till stiftelsen.

    Många kramar från Gunilla A

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Nu är väl dagens prövningar över. Jag hoppas att din natt blir något så när dräglig. Jag önskar dig en lugn natt.
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera