tisdag 8 december 2009

Att bry sig

Tisdag 8 december 2009 kl.04.55    Natten har inte givit mig samma upplevelser som föregående. Jag har fått ha bara några små utbrott av smärta i rygg och höfter. En liten feberkänsla är också under uppsegling troligen början till en förkylning. Det finns många ute i samhället som befinner sig i samma situation som mig och upplever att ingen bryr sig. Oftast beror det på att man inte talar om att man finns.Varför gör man inte det då? För sjukdomen man lider av vill man inte tala om. Men det är inte det viktigaste att tala om just den vid första gången. Det räcker att tala om att man är sjuk och sedan vid ett bättre tillfälle prata om vad det är man lider av. För att få andra att bry sig så måste man i alla fall tala om att man finns.Människor runt omkring har ingen radar som visar att just jag behöver någon som bryr sig. Om det är någon som upplever det så starkt så är det lätt att höra av sig. Och i och med det så finns det någon som bryr sig om dig. Men det gäller ju att tala om att man finns. Gåvorna har börjat att gå ut. Nu i en första omgång har det gått ut 7 julgrupper och 8 chokladaskar. Första kostnaden 1045:- och det känns väldigt bra. Carpe diem

10 kommentarer:

  1. Hej Gösta hoppas du fått några timmars vila inatt.Nu har du gjort flera människor glada igen,Ja menar med julgrupperna och chokladen.En sån fin grej.Tänk om flera människor va som du.Får hoppas att din feber gett vika,och att din dag blir bra många varma kramar o uppmuntrande tankar till dejHelena i Bräcke

    SvaraRadera
  2. God morgon Gösta!
    Har läst allt du skrivit förra veckan först idag, eftersom jag befunnit mig i Umeå.Det har rört på sig och hänt en del saker ser jag.Kan bara hålla med dig om att man måste tala om att man finns. Just det här att kunna berätta för andra. Alla orkar heller inte lyssna, men för sin egen skull är det viktigt att man kan tala om det som är svårt och jobbigt. Därför är det underbart att du kan skriva som du gör. Många varma kramar och tankar. Kristin

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta!
    En natt av lite vila igen. Det är tur att du får några sådanan också.
    Jag upplever att människor runt mig tycker att det är jobbigt när man är sjuk och inte kan ställa upp på allting, men i mitt fall har jag min make i alla fall.
    Jag hoppas att du inte har en förkylning på gång för den sätter ju ner orken och den behöver du till allt det andra.
    Vad roligt att du har fått glädjen att glädja andra nu till jul. Det måste vara bra för dig att få ge gåvor och uppleva glädjen från dom som får gåvorna.
    Jag hoppas att febern sjunker och att du får en bra dag. Carpe diem
    Ninni

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!

    Jag tycker att du är en fantastisk människa som orkar bry dig så om andra, trots att du har det så jobbigt själv. Men det är nog så att man mår bra av att att göra gott. Vad härligt att pengarna i stiftelsen börjar komma till nytta. Vilken glädje för dem som får gåvorna.

    Hur går det med ditt eget julfirande, har du någon att dela julen med?

    Jag tror att många människor inte vågar att tränga sig på, vi är ju ganska inbundna här i Norden. Man kanske bryr sig men vågar inte fråga. Men att du skriver denna blogg gör i alla fall mig mer uppmärksam på hur jag är mot mina medmänniskor.

    Hoppas att du får en bra dag och en lugn natt. Många kramar

    Gunilla A

    SvaraRadera
  5. Kramar från Yvonne i skåne.

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!Många kramar från Lilian

    SvaraRadera
  7. Hej och god kväll Gösta!
    Så skönt att den gångna natten har varit lite bättre. Hoppas att feberkänslan försvunnit och att det inte blev någon förkylning av det hela. Du klarar dig alldeles utmärkt utan att bli förkyld nu också!
    Du resonerar så fint i dagens text om att många upplever att ingen bryr sig om dom. Jag håller med dig i det du skriver. Man måste tala om att man finns och att man behöver någon att utbyta tankar och erfarenheter med. Hoppas att många som läser din dagbok vågar öppna sig och ta kontakt med någon i sin omgivning, och jag vet ju att du bjuder in till att kontakta dig och prata om dom vill. Du är så ödmjuk och öppenhjärtig som jag upplever dig och det du skriver i dagboken.
    Blir så glad att gåvorna nu börjar gå ut och det känns jättebra att stiftelsepengarna sprider en ljusglimt och glädje.
    Så länge du orkar hålla på med stiftelsen så länge kommer jag att stödja den och alldeles säkert många med mig.
    Hoppas dagen varit bra för dig och att du får en lugn natt med en del timmars sömn.
    Många varma kramar från Småländskan

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Hoppas inte smärtan och oron blir för svår i natt utan Du får sova Gott!
    Önskar en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  9. God kväll Gösta!

    Hoppas du får sova gott i natt, att de värsta smärtorna håller sig på avstånd.

    STYREKRKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Önskar dig en god natt utan smärtor och oroskänslor.
    Godnattkramar från Inga i Skåne.

    SvaraRadera