onsdag 23 december 2009

Juldrömar

Onsdag 23 december 2009 kl.04.25 Natten har varit lite orolig. Droppet och svinvaccinet har gett mig lite feber och ömhet efter sticken så det har blivit lite frossa. Annars har det varit skapligt. Nu är det dagen före när allt stressarbete ska få sin belöning. Många hinner kanske inte bromsa ner innan nästa stressmoment dyker upp. Då börjar planeringen för det nya året och tankar på alla löften som ska ges och inte många håller. Det är en konstig värld vi lever i. Jag undrar om det verkligen var allt det här som var tanken bakom varför det skall firas jul och nyårshelg? Jag har en svag aning om att så var inte fallet. När det nu är som det är får jag hoppas att de flesta kan få njuta av firandet och få goda minnen att bära med sig vidare genom livet. Men det finns även i ett samhälle som vårt många som inte kommer i närheten av firandet på samma vis. Möjligen kan det bli en skinkbit och bröd samt en tallrik julgröt som många kyrkor delar ut eller inbjuder till. De konstiga är att dessa människor upplever en jul i alla fall utan all stress men tankar på en bättre morgondag. Stiftelsen har fått ett tillskott på 200:- och har nu 6429:- att göra några guldkanter till inför julen. Carpe diem

31 kommentarer:

  1. gomorron,nu närmar sej en av de dagar man väntat som mest på,en del med förväntan andra med fasa.Själv vet ja inte till vilken grupp ja hör vill att de ska vara över till nästa gång. Blir de någon jul för din del eller e de en dag som alla andra?Hoppas du känner dej bättre efter sprutor o dropp,ock kan få ha en så bra dag som möjligt.Många varma tankar o kramar till dej från Helena

    SvaraRadera
  2. Hörde dig på radion inatt sen har jag inte kunnat släppa tankarna på dig. Varför ska detta hända du låter så glad och possitiv mitt i ditt elände. Har tänt ljus för dig just nu och önskar dig allt gott i allt ditt onda. Kram till dig från en lyssnare i natten.
    //Gnistan

    SvaraRadera
  3. God morgon, Lyssnade på dig igår innan jag somnade. Det krävs något utöver det vanliga för att kunna dela med sig, som du gör, utav det svåraste stunder i livet. Hoppas av hela mitt hjärta att du får en fridefull Jul och Nyår. Kram Mia

    SvaraRadera
  4. Jag måste skriva några rader. Jag lyssnade på dig igår natt och blev mycket berörd! Du har en inre styrka, en förmåga att dela med dig till andra och aldrig har någon berört mig så som du gör! Jag kommer att ha mina tankar hos dig, speciellt under julen.
    Själv har jag efter en svår sjukdom fått en andra chans och jag hoppas, att du får en lugn och en så smärtfri jul du kan få. Du hjälper många människor med ditt kloka prat, din styrka att kämpa! Jag kommer att följa dig, försöka ge dig litet av min egen styrka också. Ta väl vara på dig och God Jul och gott Nytt År!

    Hälsar mafina

    SvaraRadera
  5. Morr´n Gösta!
    Jag hoppas att du inte får svårare biverkningar än du har fått. Jag hörde dig på Karlavagnen i igår. Kan inte hjälpa det, men jag fick tårar i ögonen. Det känns så fruktansvärt orättvist att du ska vara både svårt sjuk och ensam inför jul och nyår. Det är ju en tid när man brukar träffa sina nära och kära.
    Du verkade lite tröttare än sist jag hörde dig, men det är ju inte så konstigt. När det var Kjell-Peder som vara programledare så hoppades jag att du skulle komma fram.
    Du känns närmare på något sätt nu när jag har både sett bilder på dig och hört din röst.
    Jag önskar dig en dag som blir något sånär bra. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  6. God morgon Gösta. Önskar dig en riktigt God Jul,att den skall vara lugn stämmningsfull och smärtfri.Och att någon vänlig granne ,tittar in till dig en stund.Jämtar är ju ett omtänksamt och generöst släkte,har jag lärt mig.Så nu hoppas jag att du får besök,nån gång under helgen.Vi är många som tänker på dig.Hälsningar o kram från en medmänniska

    SvaraRadera
  7. Jag som många andra lyssnade på dig i går kväll. Vilken fantastisk människa du är. Har själv lite problem med sjukdom just nu och var väldigt ledsen när jag gick till sängs igår.
    Satte på radion och fick höra dig. Din lugna röst och fina ord och framför allt din styrka gick över till mig. När jag lyssnat färdigt så somnade jag gott.
    Önskar att du får den lugna julen du vill ha. Jag vill också fira julen för vad den innebär.
    Har slutat med all stress.
    Tänker på dig och önskar att du kan få en smärtfri helg. Kram Vanna

    SvaraRadera
  8. Det känns inte bra att vissa ska må så dåligt!
    Jag hörde dig i går i Karlavagnen. Jag önskar att du inte kommer att ha så ont under Jul o Nyår så du kan o orkar skriva mera. Jag tänker så mycket på dig!

    SvaraRadera
  9. Tack Gösta för att du finns och kan ge så mycket styrka och kärlek till dina medmänniskor. Önskar dig en lugn, smärtfri jul med mycket värme och kärlek från oss alla. Kristin.

    SvaraRadera
  10. God morgon Gösta
    Hörde dig i Karlavagnen i går igen fast på nätet för jag hade glömt bort tiden att lyssna på radio men det var min grabb Nanne som ringde från jobbet och sa nu är Gösta i radion och snabbt lyssna men hann inte med så det blev till att lyssna via nätet du verkar så lugn på nåt vis och måste säkert ha givit lugn till många människor och jag hoppas att du får någorlunda smärtfri dag
    Hälsningar Nisse i Skutskär

    SvaraRadera
  11. Jag hörde dig också igår på radion. Har varit inne och läst i din dagbok varje dag sedan jag hörde dig i Karlavagnen i september. Vilken fantastisk människa du är! Jag har inte skrivit något tidigare men känner att jag måste skriva några rader nu. Min bror dog i cancer förra året och det känns alltid extra jobbigt kring juletid. Då tänker man väldigt mycket på de människor som inte finns med oss längre. Jag önskar dig en fridfull jul och hoppas att du inte behöver utstå alltför mycket smärtor under helgen.
    Varma hälsningar och kramar från Lisbeth

    SvaraRadera
  12. Här är en till som hörde dej på Karlavagnen igårkväll och förundras över hur du kan låta så lugn som du gör. Men det fick nog många att sluta gny och gnälla i tid och otid..

    Hoppas Du får en lugn och mysig jul för det var ju så Du ville ha det....

    Mina tankar kommer att vara hos dej skall Du veta.....

    Britt i Trollens stad

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta!

    Jag önskar dig en riktigt God Jul. Hoppas att du får ha det lugnt och skönt utan smärta. Du har sår rätt med dina ord - det var nog inte meningen att man ska stressa som idioter för att allt ska vara perfekt. Tyvärr missade jag dig på Karlavagen i går kväll.

    Jag önskar även alla andra som följer din blogg enr riktigt God Jul. Nu ska jag bidra med en slant till din stiftelse.

    Många kramar

    Gunilla A

    SvaraRadera
  14. Maggan i Svärdsjö23 december 2009 kl. 10:54

    Hej Gösta!
    Hörde dig på Karlavagnen i natt och det var andra gången, sedan första gången har jag varit in på din dagbok nästan varje dag och läst vad du skriver, men jag har aldrig skrivit här förut. Jag önskar dig en riktig god och smärtfri jul och nyår, från en vintrigt Dalarna.

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta ! Jag somnade i från Karlavagnen och missade dig. Men ska gå in och lyssna på nätet.
    Jag önskar dig en riktigt God Jul.Återkommer i morgon.Kram Doris

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta!
    Låg och läste en tidning igår kväll och samtidigt så lyssnade jag på Karlavagnen. Jag lade ifrån mig tidningen och bara lyssnade på Dig. Vilken underbar människa du är! Vilken underbar röst du har! Vilket lugn du ingav! Man skämdes för att man stresst och jäktat inför jul. Det är inte viktigt att ha det perfekt hemma och att ha all mat färdig i frysen - nej det viktigaste är dock hälsan! Man fick sig en rejäl tankeställare om det när man hörde Dig!
    Har själv varit cancersjuk så jag vet att man egentligen inte bryr sig om småsaker utan man lär sig omvärdera saker och ting.
    Ha det så bra du kan, Gösta!

    SvaraRadera
  17. Till er som missade Karlavagnen så finns det på nätet ,gå in på www.sr.se och klicka vidare till karlavagnen
    Nisse i Skutskär

    SvaraRadera
  18. Hej Gösta
    lyssnade på karlavagnen igår igen lyssnar nästan varje kväll det är andra gången jag hör Dig,hoppas helgerna blir hyffsat bra med så lite värk som möjligt, önskar en GOD JUL och ETT GOTT SLUT och ETT GOTT NYTT ÅR. M.V.H Ingegerd

    SvaraRadera
  19. Hej Gösta!
    Bra att natten varit skaplig för dig. Det var som jättetrevligt att få höra dig igår kväll på Karlavagnen, som jag skrev efter ditt samtal med KjellPeder.
    Jag stressar inte det minsta nu idag, det blir jul ändå. Har lagat lite mat successivt så det blir lite julmat i helgen. I övrigt blir allt lugnt och stilla.
    Alla mina varma tankar är med dig och jag tycker du är en enastående människa som orkar och vill dela med dig av dig själv! Hörde precis på vår lokalradio Adams julsång, den är jättefin och ger mig frid och ro!
    Hoppas den här dagen blir lugn och smärtfri för dig och också natten som kommer.
    Kul att det trillar in lite pengar på stiftelsens konto lite nu och då, hoppas på riktigt mycket efter din medverkan i Karlavagnen igår. KjellPeder tog ju upp ert samtal igen efter en stund, eftersom så många ringt och undrat hur dom kunde hitta din dagbok på nätet, men du hörde kanske det också!
    Vi läses i morgon precis som alla andra dagar!
    Många varma kramar till dig från Småländskan

    SvaraRadera
  20. Hej Gösta!

    Missade Karlavagnen i går,lyssnat på Webben, kan återigen konstatera att du Gösta är en fantastisk person, vilken styrka du besitter.

    Vill önska dig GOD JUL GOTT SLUT GOTT NYTT ÅR
    Framförallt att du får vara smärtfri.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil m familj

    SvaraRadera
  21. Här kommer en stor bamsejulkram till dig Gösta från tanta i Luleå. Hörde dig på Karlavagnen i går o du var så mysig - trots allt du går igenom. Så starkt av dig att orka delge andra även när du är svag Önskar dig En god Jul o Ett Gott Nytt år Kram Laila

    SvaraRadera
  22. Hörde dig som många andra på karlavagnen igår, du är fantastisk! Jag är en 16 årig tjej och du gav mig ett lugn, att leva livet nu. Tack.
    God jul och gott nytt år!

    SvaraRadera
  23. Hej Gösta!
    Jag hoppas att natten varit lugn och att du sluppit smärtan. Min make hade cancer liksom du och därför beundrar jag dig än mer för vad du gör! Du har en inre styrka som inte många har.

    Kan också tala om, att ett av min tonårs-barnbarn ringde mig idag och grät! hon hade hört dig på Karlavagnen och sade: "finns det sådana människor?" Det ska du veta kom från en tonåring. Vi är så många, som känner för dig och mina tankar kommer att vara hos dig under julen!
    Hoppas, att du känner, att alla vi som läser din dagbok finns med dig - alltid.
    Hoppas, du får en lugn och någorlunda smärtfri jul, som du själv önskar.
    Stor julkram!

    SvaraRadera
  24. Gösta! Du är en människa som är stark mitt i det svåra. Vilken styrka du har som kan dela med dig av allt det som du går igenom. Många människor tänker på dig särskilt nu under julhelgen. Att du kan säga carpe diem varje dag är helt otroligt, jag önskar att fler människor skulle ha samma inställning till livet som du har. Många kramar från Anna i Stockholm.

    SvaraRadera
  25. hej kämpe.
    det var trevligt att höra dej på radion.
    du visar en sån storhet och värme med oss andra.
    jag ser att du hittar så många att skicka en liten guldkant tiil. därför fyller jag på lite
    i din fina och varma fond.
    hoppas på en lugn och fin natt för dej.
    bamsekramar
    från j@nne i höllviken

    SvaraRadera
  26. Hej Gösta
    Satt här och grät över min ensamhet i jul,
    men du fick mej att göra något bättre av dagen.
    Jag har förmånen att än så länge få vara frisk,
    är bara lite gammal och sentimental.
    Mina tankar går till dej i jul.
    Kramar från Anki

    SvaraRadera
  27. Vilken fantastisk människa du är! Jag miste min man i prostatacancer för 2,5 år sedan, och jag förstår vad du går igenom nu. Många varma tankar till dej, och hopp om en smärtfri jul.
    Stor
    kram ml

    SvaraRadera
  28. God kväll Gösta, hoppas du har en skön kväll, det har jag. Sänder en tanke till dig! Kram

    SvaraRadera
  29. God Jul, Gösta,
    tänker på dig och hoppas att Du får en bra helg, med inte allt för mycket smärta, varken fysisk eller psykisk.
    Jag undrar om du är ensam, har du barn som firar med dig, eller du känner kanske inte för att fira...
    ¨Ha de så gott du kan och sköt om dig.
    Varm kram från Ingemar i Gbg

    SvaraRadera
  30. GOD JUL GÖSTA
    här kommer en julhälsning från en jämtländska i förskingringen.
    Jag önskar dig allt gott.
    Stor varm julkram från Ingalill

    SvaraRadera
  31. Hej tänkte på dig hoppas du mår relativt bra sitter och ser på uppesittarkväll på TV tänkte på alla som vinner men vad är livet med alla saker och och pengar när man har en sjukdom som kanske inte går att bota hoppas allt går bra. M.V.H Ingegerd

    SvaraRadera