torsdag 31 december 2009

Nyårsafton 2009

Torsdag 31 december 2009 kl.04.27  Något splittrad natt med olika känslor i kroppen. Allt från illamående till frossa och lite ångest. Den här dagen är den sista på 2000-talets första årtionde. Under dagen kommer människorna att förbereda kvällens stora festligheter och den stora listan av löften som ska avges inför det nya årtiondet.Samtidigt gör nog många en resume över det gångna året eller årtiondet och kanske till och med livet.Många löften kommer att avges under kvällen om förnyelse och förbättringar som ska ge det nya en så bra start som möjligt. En del av löftena kommer att vara brutna innan den nya dagen gryr. Vi är svaga så när det dyker upp något till vår fördel kan nästan vilket löfte som helst brytas. Bland alla egna löften skulle det kunna finnas löften om att stötta och visa omtanke om andra och värna om varandras trygghet i vardagen. Ett annat löfte vore att låta varje människa ha sin egen åsikt utan att behöva bli mobbad eller utfryst för sina tankar. Jag ska ge löften till mig själv och försöka leva upp till dom. Jag tänker inte leva efter löften som andra givit och försökt att bli mina. Jag vill nu sända speciella hälsningar till alla som drabbats av prostatacancer och tillönska dom ett GOTT NYTT ÅR  och hoppas att det kommer behandlingar som är till gagn för oss. Jag vill också skicka en hälsning till JÄMTGUBBEN vars verksamhet sker i Östersund. Och till syvende och sist till ALLA som följer mig genom dagboken vilken även i fortsättningen kommer att vara min dagbok.  Med önskan om ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR      Carpe diem

21 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta tråkigt att din natt varit orolig
    får hoppas din dag blir bättre,
    Inatt har kylan smällt till ordentligt här -15 gr
    Nyåret är inte nått speciellt för mig nu längre jag skall bjuda på middag på dagen men kvällen skall jag va ensam o ta hand om mina djur, för jag vet sen förra året att dom smällde rätt mkt då runt omkring här. Ha nu ett gott slut o ett GOTT NYTT ÅR jag hoppas du får skriva länge till i din dagbok. Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  2. Morr´n Gösta!
    Så blev det en djupdykning i ditt tillstånd i natt igen. Ändå har det varit rätt bra några nätter. I alla tidningar görs en återblick över det första årtiondet och det har hänt mycket. Det är bara att gå till sig själv och inse att tiden har gått fort och mycket har skett för mig personligen också. Bland annat har jag ju hittat och kunnat följa dig på din färd.
    Det där med nyårslöften har jag slutat med för det är så trist när man inte kan hålla dem. Man får försöka göra så gott man kan av det nya året.
    Jag önskar att din dag blir bättre än vad natten har varit ovh jag önskar dig ett bra avslut på året.
    GOTT NYTT ÅR till dig och alla som varit med på den här resan i år. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Ett Gott slut och en bra början på resten av ditt liv!
    Trycker din hand/Eva

    SvaraRadera
  4. God morron Gösta och TACK för att vi har fått ta del av dina tankar det gångna året hoppas att du orkar länge än. Nu skall jag åka och tända ljus på min älskades grav som gick bort för 5 år sedan i cancer.Gott nytt år! Kram från Tornedalen

    SvaraRadera
  5. Tack för att vi får ta del av dina tankar GÖSTA.
    Ett gott slut ochGOTT NYTT ÅR
    kram /lena

    SvaraRadera
  6. God morgon Gösta!Min dag börjar alltid med att läsa din dagbok och nu gör det mig sorgsen, att du haft en jobbig natt! Jag håller med dig, ger heller inga nyårslöften, däremot gör jag som du, tar en dag i taget. Märkte igår, att jag fick några nya känslor inför sekelskiftet. Jag är 69 år nu och tänker, kommer jag att få uppleva nästa? Nu vill jag säga till dig Gösta, ha en lugn och skön nyårsafton, jag är med dig i mina tankar. Jag ser fram emot att "möta" dig i dagboken i morgon igen. Du skall veta, så många människor du ger stöd, får dem att verkligen uppskatta livet.
    Ett Gott Nytt År, Gösta och hoppas du oprkar fortsötta med att skriva i dagboken. Vi behöver det - alla!
    Nyårskram!
    Karpe diem!

    SvaraRadera
  7. gomorron Gösta dina nätter verkar vara lite som ett lotteri synd för med sömnen kommer ju kraft som behövs.Får hoppas att det nya året blir så bra som möjligt för oss alla o tack för allt du låtit oss dela, ser fram mot många morgonstunder till då vi får dela mer med dej GOTT NYTT ÅR kramar från mej i Bräcke ha en bra dag

    SvaraRadera
  8. Godmorgon Gösta. Vill tacka dig för alla kloka ord och önska dig en skön och lugn nyårsafton.
    Många varma tankar och kramar. Kristin.

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta!
    Hoppas att din dag blir bra! Och morgondagen också! Gott Nytt År så långt det nu blir. /Inga

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Jag vill önska Dej ett gott slut på det gamla året och Ett Gott Nytt År!
    Hoppas Du orkar fortsätta skriva i Din dagbok länge än!
    Önskar en Medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta!
    Du skrev att din bror och svägerska övernattade i Ludvika mellan natten till tisdag. Det gjorde jag ocg min man också. På hotell Elecktra Best West. Det var två personer i frukostmatsalen på morgonen. Det kan ha varit dina släktingar. Jag kom att tänka på det nu. Vi var inte många där så därför tror jag att det var dom. Nu får jag tillönska dej en bra Nyårskväll.

    Hälsningar från Billan

    SvaraRadera
  12. Gott slut o ett Gott Nytt År önskar jag dej.Kram Ewa

    SvaraRadera
  13. Hej Gösta!
    Trist att natten inte varit lika bra som dom senaste nätterna, men jag hoppas din dag blir bättre och att du får må förhållandevis bra.
    TACK för att ha fått förmånen att ta del av alla dina tankar och funderingar via din dagbok under året, det har gett mig så oerhört mycket och jag har lärt mig värdesätta varje dag och livet för vad det är! Du är fantastisk som velat och orkat dela med dig till oss läsare.
    Jag hoppas du får en lugn och rofylld dag denna årets sista dag och önskar dig som sagt ett gott slut på detta år och ett Gott Nytt År, där jag ser fram emot att få fortsätta följa dig via din dagbok så länge du bara orkar och vill. Skickar också en nyårshälsning till alla som följer Gösta här via dagboken.
    Till Gösta - Mina varmaste tankar och kramar från Småländskan.

    SvaraRadera
  14. Hej Gösta

    Även jag vill ge dig en önskan om att du får ett så gott slut på det gamla året som möjligt är och att det nya året ska vara dig skonsamt.

    Jag har aldrig gett löften i samband med det nya året men önskningar och ingen av dem har gått i uppfyllelse, än!

    Men precis som du önskar jag att vi tog hand om varandra och visade mer av ödmjukhet mot varandras olikheter och gav kärlek istället för kritik.

    Gott nytt år Gösta
    Kram
    Ramona

    SvaraRadera
  15. Hej Gösta!

    Varmt TACK för alla kloka ord under året som gått, framförallt din omtanke om alla de som har det svårt Hoppas du orkar fortsätta med dagboken lång tid framöver.

    Vill önska dig ett GOTT SLUT och ett GOTT NYTT ÅR

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil m familj

    SvaraRadera
  16. Hej Gösta ! Jag vill önskar dig Ett Gott Slut på 2009 samt Ett Gott Nytt År och att du ska få vara med oss länge till.Tack för din fina dagbok all tröst du givit oss och din omtanke om andra.Nu ska jag ringa runt till dom personer som jag vet sitter själva och ha det svårt på ett eller annat sätt.Nyårsaftonen kommer att gå i stillhet hos våra grannar.Ha det så gott tänker på dig.En stor
    kram Doris

    SvaraRadera
  17. Hej Gösta!
    Önskar dig ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR!
    Kram från Anki

    SvaraRadera
  18. Hej Gösta
    Tackar för alla dessa fina ord som du förmedlat till oss alla här i cyberrymnden i år och tack för mailet med bubbelglasen jag fick i morse Jag vill också önska dig ett gott slut på 2009 och ett Gott Nytt År och hoppas att smärtorna håller sig i chack och inte blir så besvärliga.
    Hälsningar Nisse i Skutskär

    SvaraRadera
  19. PS.Jag glömde Nyårshälsningen till Er alla som är inne och läser Göstas dagbok.Jag önskar Er Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År.Hur ni än firar in det nya året var rädda om er.Vi vet inte hur länge vi får vara med.Kram Doris.

    SvaraRadera
  20. Tack för alla kloka tröstande ord och tankar!
    Du följer med mig i min varma tanke... in i det nya året.
    Kramar Dalkullan

    SvaraRadera
  21. Hej Gösta
    Tack för din fina blogg, jag börjar dagen med den.
    Hoppas du får en skön nyårskväll och en lugn natt.
    Önskar dig en bra början på det nya året.
    Kramar från Liza i Norsborg

    SvaraRadera