tisdag 1 december 2009

Spridda tankar

Tisdag 1 december 2009 kl.04.20   Att ha nästan varje natt till en arena för det onda och det blöta är i längden  inte så inspirerande. Det är spännande att varje kväll försöka förbereda sig för vad som komma ska. Det är inte det lättaste för ofta har det blivit något som jag inte räknat med. Olika tider av vakenhet och av sovande varierar också och ibland blir det inget sovande alls. Det finns hela tiden variationer. I dag finns artikeln från förra veckan att läsa på nätet: Länstidningen Östersund/Berg. Den utgick förra veckan p.g.a. platsbrist och det kan hända när det blir nyheter som är mer aktuella. Till dig anonyme som skrev i din kommentar om att du fått ett cancerbesked. Du får gärna höra av dig. När man får de här tunga beskeden brukar nästan hela ens liv passera revy. För bara ordet cancer har en så negativ klang. Och ofta reagerar man direkt på ordet innan hela diagnosen har kommit fram. En naturlig reaktion för de flesta som får beskedet cancer så blir det de värsta cenariot man tänker på. För mig tog det ett par månader innan diagnosen hade trängt in och utifrån det så började jag skriva dagboken. Den har blivit mitt andningshål för att inte tänka så mycket på framtiden och det har hjälpt en del. Carpe diem

6 kommentarer:

  1. Godmorgon Gösta. Lättare denna gången att hitta annonsen Tycker det va jätte bra att dom skrev utförligt denna gången om hur biverkningarna kan bli vid insättningen av inplantatet,och att du i fortsättningen slipper åka så långt för att göra det. http://ltz.se/nyheter/berg/1.1569818
    Ha en bra dag Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta!
    Det verkar ha blivit ett lotteri hur dina nätter ska vara. Vad gör du när du inte kan sova på nätterna? Själv stiger jag upp och gör någonting, läser lite eller försöker lösa ett korsord så att jag blir sömnig igen. Tar också värktabletter och när dom verkar så kan jag somna om.
    Jag har läst reportaget och jag har nog inte fattat tidigare hur det går till när du får ditt implantat. Det verkar jobbit allt det du får gå igenom.
    Idag är det minusgrader ute och det var ett tag sedan, men solen skiner så det är en vacker dag.
    Önskar dig en riktigt bra dag. Carpe diem
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Hej gösta!Ja idag är det 1 dec.Tänk va tiden går fort,fast man är hemma hela dagarna.dagarna, månaderna o åren bara flyger iväg.I dag känns det lite lättare, när det skiner sol. Många kramar till dig Lilian

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    Det var ett bra reportage i tidningen i dag om hur det går till när du får ditt implantat. Vad skönt att dom fixar behandlingen i Svenstavik nu, så att du slipper åka ända till Östersund för det. Jag tycker också det var bra att dom beskrev biverkningarna med implantatet. Verkar vara en mycket duktig, ambitiös och seriös reporter den här Sandra, tur att du träffat på henne!
    Hoppas personen som kommenterade igår och som nyss fått cancerdiagnos tar kontakt med dig. Jag är övertygad om att du har mycket att ge till den personen utifrån all din erfarenhet av sjukdomen.
    Hoppas du får en god kväll med kanske lite TV-tittande, en god natt utan alltför mycket svettningar och smärta.
    Varma kramar och tankar från Småländskan

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta ! Det var några dagar sedan jag skrev i din blogg.Har följt din blogg varje dag och sett att i bland har din natt varit lugn men även att du sovit dåligt och att du svettats. Hoppas att det blir bättre.Jag har varit mer trött än vanligt
    kanske beror det på att jag har svår tinnitus som har kommit efter Menieres sjukdom som jag drabbades av år-77 tinnitus har jag haft sedan-90.
    Är tröttsamt när man är i större sällskap.Men jag sover ganska bra trots det brummande ljudet
    i bland känns det som huvudet skulle lyfta från kroppen särskilt om det varit mycket på dagen.
    Men det är skönt att dom svåra anfallen av yrsel och kräkningar har avtagit.Man var helt utslagen då.Glad för att jag har kunnat sköta mitt jobb trots besvären.
    Jag tycker det är tråkigt om du ska behöva sitta ensam vid jul.Har du inte någon som du kan dela din jul med.
    Här har vi jul för ensamma eller par som inte har några anhöriga. Det är olika samfund inom kyrkorna som ordnar med det.Det brukar vara väldigt trevligt har en bekant som brukar vara där.Tidigare brukade jag åka ut med en gåva till ensamma personer försökte att göra det på julafton.Besöken var uppskattade och den lilla pratstunden.Det var RK som skänkte gåvorna.
    Men jag tror att det var pratstunden som var viktigast.För mig kändes det trevligt att göra dessa besök.Man firade själv jul med glädje när man visste att man glatt dessa ensamma personer.Det är så lite som behövs.Eftersom jag jobbat inom det sociala vet jag att det finns otroligt många ensamma människor och som tycker det är svårt vid högtider.Värst är nog julen.
    Hoppas att du får något besök. synd att avståndet är så långt.Ha det så gott som det går.Kram Doris

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Jag är också 64 år och har agresiv prostatacancer och metastaser i skelettet.
    Har och väldiga svettningar 1 till 2 gånger/tim.
    Jag fick idag av min läkare utskrivet
    DEPO PROVERA Injektionsvätska,suspension 150 mg/ml. Det skall ta bort mina svettningar.
    Hoppas det hjälper. Kan kanske vara något för dig Gösta?
    /Sigge

    SvaraRadera