tisdag 29 december 2009

Utan facit

Tisdag 29 december 2009 kl.04.17  Den här natten har varit ovanligt lugn trots det avsked som var i går. Det verkar som att en börda lyfts bort nu när allting är klart för det fortsatta skeendet av mitt liv. Att få uppleva en situation där det på något vis görs en sluträkning känns både befriande men även konstigt. Jag hoppas att det ska få bli en tid där jag kan få komma till ro och känna att det jag gjort har varit vad det var ämnat att det skulle bli. Genom många krokiga vägar har jag på något vis gjort det jag skulle göra för att mitt liv skulle bli vad som var tänkt. Det finns förvisso inga facit som visar om det blev rätt svar på mina gärningar i livet men något har jag nog gjort rätt. Till slut hamnar jag där dit alla kommer förr eller senare. Det är ju så att där det inte finns någon död där finns heller inget liv. På grund av olyckor efter vägen tog min bror och svägerska ett avbrott i resan genom att stanna och invänta en ny dag för resan hem. Dom stannade i Ludvika för övernattning. Carpe diem

11 kommentarer:

  1. Morr´n Gösta!
    Vad skönt för dig att natten varit lugn. Det var nog bra för dig och din bror att få prata ut och kanske räta ut frågor som varit frågetecken. Det kan ju aldrig bli detsamma om man gör det per telefon. Att kunna se varandra i ögonen under viktiga samtal är en förutsättning för att det ska bli bra.
    Här är det -15 grader. Det är varannandagsväder måste jag säga.
    Jag hoppas på en skaplig dag för dig. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  2. Godmorgon Gösta skönt att du haft en lugn natt, gott att du o din bror fick prata ut om allting, tror detta kommer att göra så du blir lugnare i sinnet o slipper en massa funderingar. Bra att dom stannade o övernattade för det va många olyckor runt om i landet igår, Här är det -5 idag Ha nu en bra dag, kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Gott att natten varit bra.Kanske känns det lättare nu när dina anhöriga varit hos dig.
    Du har fått prata ut om det som kanske tryckt dig.
    Det är alltid skönt att ha någon närstående som man kan delger sina tankar.Jag glädjes med dig att
    du fick besök av din bror med fru.Tänker på dig
    du finns i mina tankar.Ha det så gott! Kram Doris.

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta! Det känns skönt att höra, att natten varit skaplig för dig! Du skriver så kloka ord och jag är helt övertygad om, att din bror och svägerskas besök gjorde dig gott! Du har gjort ett "bokslut" och det känns lättare nu. Jag är säker på, att du nu kan känna dig nöjd med vad du uträttat och alla frågetecken är borta. Alla kommer vi till den punkt då ingen återvändo finns, men du har haft tid att göra ett som du skriver facit.
    Jag tänker mycket på dig och läste även reportaget i tidningen! Du är en fantastisk man Gösta! Här får du en guldstjärna!
    Bamsekram och karpe diem.
    P.S. du skall veta, att mina livsord är också karpe diem.

    SvaraRadera
  5. Gomorron Gösta,du låter så mycke lugnare nu.Kanske har de med besöket att göra.Oavsett varför så känns de gott att läsa att de känns bättre nu hoppas din dag får fortsätta bra med lugn o ro o utan smärta du e värd det.Många kramar från mej i Bräcke

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!Vad bra att du känner dig lugn,efter att ha fått träffa din bror.Ni skulle bara ha fått mer tid tillsammans.Jag hoppas att det finns någon snäll människa som kan titta in till dig en stund,eller diakonen.Någon som kan du kan prata med ,eller som bara finns där.Det ger trygghet att veta att man inte är ensam.Jag vet vad mycket det betyder,och vad mycket det ger en själv,att få göra andra gott.Du ska se Gösta att turen fortsätter nog på din sida,julehelgen blev bra,du ska se de kommer nog fler glada överraskningar framöver.Ser fram emot din dagbok framöver.Måste ju finnas fler omtänksamma människor i din närhet där du bor.(surjämtarna bortser vi från,de är så Få).Upp till bevis gör en insats för hjälpa Gösta,så att han får skingra tankarna,och en stund av värme o gemenskap,så även han kan carpie diem.hälsningar o kram i din svåra stund från en medmänniska

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!

    Du finns i mina tankar.

    STYRKEKRAMAR

    Ingalil

    SvaraRadera
  8. Hej Gösta!
    Skönt att läsa att din natt varit ovanligt lugn och att det känns som en börda lyfts bort efter besöket av din bror och svägerska. Förstår att det är en konstig känsla, men jag hoppas du får ro och frid framöver. Du beskriver det hela som vanligt så fint, så jag blir riktigt rörd. Du är en så fantastisk människa, säger jag om igen! Du har helt rätt, det finns inga facit, men att du gjort rätt i mycket det har klart framgått av dina dagboksanteckningar. Var stolt över allt du åstadkommit! Och jag hoppas du får vara med länge än och hjälpa till att förgylla tillvaron för oss läsare, för dig själv och för alla som får en guldkant av dig.
    Klokt av din bror och svägerska att stanna och övernatta när det var så dåligt väglag.
    Hoppas du haft en ganska så bra dag utan så mycket smärtor och jag hoppas du får sova lika gott nu den natt som snart är här.
    Många många varma tankar och kramar till dig från Småländskan!

    SvaraRadera
  9. Hej Gösta! Glad att du skrivit på din blogg o att natten varit lugn.Tycker de flesta , inte alla skall vara glada för vad de åstadkommit, men om man tänker efter så något gott har alla gjort. Beundrar dig som gör bokslut på detta sätt, men det gåtr inte in i huvudet på mig riktigt vill du skall finnas kvar länge ha ju nyligen upptäckt dig o bloggen.
    Tog själv avsked av min pappa (cancer) visste att det var sista gången det var det värsta jag varit med om nästan, reste sen 50 mil tåg. Tror jag blev en annan människa då, ödmjukare. Hoppas du haft en bra dag jag skriver ofta på kvällarna
    . Det var skönt att dina anhöriga besökte dig o ni hade det bra. DU GER MIG STYRKA!
    kram ulla

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta!
    Hoppas inte tomheten har blivit alltför svår sedan din bror o svägerska rest hem. Det är kanske samtidigt skönt att få vila, för hur roligt det än är med besök, så blir man trött i synnerhet då man inte är frisk.
    Jag önskar Du får sova gott och får en någorlunda smärtfri natt.
    En medmänniska från Skåne

    SvaraRadera
  11. Hej Gösta, första gången jag läser din dagbok.
    Jag låg och lyssnade på karlavagnen och hörde talas om dig, vilken kämpe du är!

    Vad tråkigt att din bror har fått samma hemska sjukdom som dig, hoppas de hittade den i tid och att han får allbehövlig hjälp han kan få oavsett behandling.

    Fint att ni fick lite tid tillsammans så här under julen, det är ju trots allt det viktigaste - att få vara med dem som betyder så mycket för en.

    Var rädd om dig, hoppas natten blir så bra som möjligt och ett stort tack för att du delar med dig av dina fina ord -
    Vi är många som behöver dem.

    Kramar från ett 10 grader kallt Stockholm

    SvaraRadera