fredag 1 januari 2010

Nytt år

Nyårsdagen 01 januari 2010 kl.04.27  Nyårsnatten har paserat utan några påfrästningar som stört sömnen nämnvärt. Att tänka sig en nyårsafton utan allt ståhej trodde jag inte så mycket på. Oftast ska det vara ett överdåd av mat och folk och alla ska vara värst. Min nyårsafton blev lugn och stillsam med i stort sett bara ljudet av konversationen kring bordet. Jag blev bjuden in till hyresvärdparet igen. En lagom måltid med kaffe och rullrån och pepparkaka som efterrätt. Enkelt och väldigt skön atmosfär var vad som gällde. En nyårsafton som blev en väldigt fin upplevelse. Efter någon timme tog tröttheten ut sin rätt och jag återvände hem. För att få lite mer stämning tände jag en liten brasa i öppna spisen, med ved som kommit någonstans ifrån utan min beställning, en gåva från någon. Medan brasan brann så somnade jag och sov nästan över tolvslaget. Men att en nyårsafton kan bli så fin och minnesvärd utan uppståndelse bevisades med råge. Jag är lyckligt lottad med sådana hyresvärdar. Nu är det ett nytt år och det gäller att förvalta det väl. Carpe diem

14 kommentarer:

  1. God fortsättning på de nya året Gösta.Gott att läsa att det var en bra nyårsafton och att du va tillsammans med dina underbara hyresvärdar så du slapp sitta ensam.En fin start på de nya året hoppas vi på många kramar o tankar till dej från Helena

    SvaraRadera
  2. Morr´n Gösta!
    Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året. Vilken tur du har som har sådana hyresvärdar. Det finns i alla fall någon som tänker på dig vid högtiderna.
    Här har det också varit en lugn helg. Tittade på nyårsfirandet från Skansen o vilket fyrverkeri som skickades upp efter tolvslaget. Det var fantastiskt.
    Ja, nu är det ett nytt år och vad det har i sitt sköte. Jag håller med dig om att försöka förvalta det väl.
    Nu hoppas jag att dagen fortsätter som den börjat för dig med lite smärtor. Carpe diem
    Många många mjuka kramar
    Ninni

    SvaraRadera
  3. Godmorgon Gösta! Va härligt med en lugn och rofylld nyårsafton. Kan känna värmen från brasan.
    Ett nytt år och nya utmaningar väntar. Snart kan man också skönja ljusare och längre dagar.När ljuset kommer känns det på något vis lättare att ta tag i dagen. Med önskan om en fortsatt bra dag. Många varma tankar Kristin

    SvaraRadera
  4. Hej Gösta!
    God fortsättning på nya året önskar jag dig! Skönt att natten varit lugn!
    Trevligt att du tillbringade en del av nyårsaftonen tillsammans med ditt hyresvärdpar och att det blev en fin upplevelse för dig! Mysigt att du kunde tända en brasa och mysa till det lite när du kom hem. Det är med glädje jag läser att du fick en så fin nyårsafton!
    Vi firade lugnt och stilla, åt en bit mat och tittade på traktens fyrverkerier och det kändes skönt att inte ha en massa stoj runt omkring.
    Ha det så bra du bara kan idag.
    Varma tankar och nyårskramar från Småländskan.

    SvaraRadera
  5. God fortsättning Gösta
    Vilka underbara människor du har runt dig som bjuder in dig på nyårskvällen,och att ni fick en fin stund tillsammans va mysigt att du fått ved så du kunde tända en brasa när du kom hem.
    Här va det lugnt o stilla, lite längre bort så sköt dom sina raketer o jag undrade hur alla hund- kattägare hade det, man tänker först på det när man själv har dessa djur. Ha nu en fortsatt bra dag. Kram Barbro Carpe diem

    SvaraRadera
  6. Gott nytt år alla som läser bloggen. Hoppas att du Gösta får en bra dag. Många kramar från Lilian

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!

    God fortsättning på nyåret!Skönt att du fick en skön nyårsafton med både god mat och sällskap.Att sedan få somna till sprak från brasan var ju ett extra plus.Hoppas att dagen får bli så smärtfri som möjligt och att du kan få vara med oss o se när våren nalkas igen.
    GOTT NYTT ÅR till alla bloggläsare.
    Många varma kramar till dig Gösta.Inga i Skåne.

    SvaraRadera
  8. God Fortsättning på det nya året!Glad att du fick en trevlig nyårsafton.Här var också en lugn afton.Vår granne bjöd på lite nyårsmat och vi lyssnade på Jan Malmsjö och skålade in det nya året med ett gott glas bubbel. Du var inte glömd tänkte på dig och hur du hade det.Inga nyårslöfte den tiden är förbi.Här är lagom kallt i dag -9.
    Nu önskar jag dig och alla bloggläsare God Fortsättning på år 2010.Kraam Doris

    SvaraRadera
  9. Gösta!
    Jag önskar dig allt gott inför det nya året. Skollärarn

    SvaraRadera
  10. Hej Gösta ! skönt att du haft en lugn natt och att du har så trevliga omtänksam hyresvärd. Ger inga nyårslöften, jo ett att min katt skall slippa dessa smällare . Inte en gång till i hans liv, han ligger nu chockad, o blir så några dar varje år. Tittade på Bröderna I Orsa spelmän, och Benny Andersson TV, vilka spelmän genuina. De spelade Gladan t.ex mm. Tycker om folkmusik bland mycken annan musik . Kallt har vi haft men inget göra åt o klaga över , halt broddar på.
    I natt skall jag sova ... Och därmed önskar jag dug GOD Fortsättning på 2010 och så ses vi på denna sida. Många kramar ulla. Tror katten sänder en när han blir "normal" igen.

    SvaraRadera
  11. God afton Gösta!Är så glad för din skull,att din otroligt vänlige hyresvärd,såg till att du fick en fin stund,och gemenskap på nyårsafton.Ja nu går det mot vardagen igen,vilket jag ser fram emot.Allt blir så mycket lättare då,vad roligt att du fått ved,då vet du att det finns människor i din närhet som vill dig väl.Hoppas fler gör som din hyresvärd,det betyder så mycket för att man ska må mycket bättre,fasst man inte har hälsan.Hälsningar o God fortsättning på det nya året.Ser framemot att läsa din dagbok en lång tid framöver.Hälsningar o Kram från en medmänniska

    SvaraRadera
  12. Go kväll Gösta!
    God fortsättning på det nya året!
    Kram från Rätan

    SvaraRadera
  13. God kväll Gösta!

    God fortsättning på det nya året!

    Ingalil m familj

    SvaraRadera
  14. Hej Gustav. Först vill jag tacka för det gångna året. Din dakbok har gett mig mkt detta år. Då jag själv är sjuk gar du gett mig styrka o glädje för att fortsätta.
    Skönt att läsa att du har så snälla o goa hyresvärdar och att du fick uppleva en nyårsafton på det sättet du själv ville ha det. Vi var på sonens bröllopp i helgen, en helt underbar fest. I vanliga fall firar min man o jag en lugn och fridfull ingång till det nya året.

    Nu vill jag önska dig ett bra 2010 och hoppas att jag kan läsa din nyårshälsning nästa år oxå.

    Många kramar Birgitte

    SvaraRadera