lördag 30 januari 2010

Tankar om Haiti

Lördag 30 januari 2010 kl.04.23 När natten varit lugn känns det ovant att vakna utan att ha några efterdyningar av värktoppar. Jag är inte precis utsövd men ändå något lättad av att ha sovit utan att ha haft några problem. Mina tankar och känslor i dag är åter tillbaka till Haiti där det verkar som att det börjar komma fram mat och vatten. Fortfarande så är det dom mer välbeställda som har förtur. De som verkligen behöver hjälpen får stå i långa köer och vänta. Vilket tålamod det måste vara att vänta timme ut och timme in. Sedan när det börjar att hända saker som att ta hand om all förstörelse för att så småningom bygga nytt blir ju också en påfrestning att handskas med. Det blir väl likadant då det är de fina folket som kommer först. Jag tror att hela världen har kommit in i en ond cirkel. Det verkar vara något som händer med oss människor som gör att vi har blivit mer för att missunna någon någonting i stället för att hjälpas åt och försöka få en något bättre värld att leva i. Carpe diem

7 kommentarer:

  1. God morgon.Det är som du säger att förnöderheterna
    når först dom rika.Samma med uppbyggnationen.
    Rik först. Fattig sist.
    Det var bättre på 1968 och några år framåt.
    Då var det Vi som rådde.Nu är det JAG JAG JAG.
    Detta är tyvärr en världssjukdom-egosjukan.
    HA en bra dag.

    SvaraRadera
  2. God morgon.Och skönt att även natten varit god för Dig.Tankarna går till Haiti även för mig när jag får vakna till en ny dag i en varm säng i ett ombonat hem..där långt borta har dom inte nånting kvar..Jag vill tipsa Dig och andra bloggare att gå in på Tomas Brundin som i vanliga livet jobbar på UD men som är där nere från Svenska Kyrkan nu och hjälper till nu.Han har lämnat fru och 2 små barn kvar i Uppsala i ovisshet..Han skriver varje dag en dagboksanteckning om vad dom gör..Läs anteckningen han skrev den 27 januari den är hjärtknipande..Jag kan bara tala för mig själv men jag känner att jag kan förstå bättre att de finns dom som är GODA MÄNNISKOR som gör att även dom mindre stadda här i livet får hjälp.Med hopp om en fortsatt bra dag till Dig och alla bloggare.Här är -14 och de ser ut att bli en klar fin dag.Kram Ulla.
    PS Doris..Jag uppskattar jättemycke Dina verser fler och mer ..de är min önskan till Dig..Kram.DS

    SvaraRadera
  3. God morgon Gösta! Jag blir lättad att höra, att du har haft en lugn natt utan smärtor. Ja du, jag håller med dig, jag har mina tankar hos alla dem i Haiti också. På något sätt värderar man allt det man har, en varm säng, bostad, mat och vänner. Men.... hos mig kommer tankar jag inte har haft förut. När man hör och läser om vad som sker där nere bland människor, börjar man undra. Det finns människor som skickar pengar till hjälp, människor som är där nere och hjälper till. Det är och kommer att vara länge än, ett enormt arbete att bygga upp landet igen. Mina tankar går till alla dessa barn, som mist sina föräldrar, eller inte vet om någon av dem lever. Vad händer med dem? Det är otroligt egentligen, att det bara är de "fina" människorna som först får hjälp. Denna egoism som finns bland vissa människor får mig att bli förtvivlad. Jag tänker tillbaka när jag var ung, inte var det så då? Varför kan inte människor bry sig om varandra, vi är ju alla människor! Det finns dem som jag verkligen beundrar, en av dem är du själv Gösta! Du är i en svår situation själv, men har ändå tankar och omsorg om andra, din fond bl a. Din dagbok betyder mycket för oss alla, min önskan och hopp är att du kan fortsätta skriva länge, länge än. Åtminstone för mig är det en "lisa" att läsa dina rader.
    Var rädd om dig och här får du många bamsekramar från mafina. Carpe diem!

    SvaraRadera
  4. Morrn Gösta.Så bra att natten har varit bra och värken håller sig lite borta. Jag håller med i allt vad Du skriver om denna fasansfulla orättvisa i världen.De finns inte en dag som jag inte funderar på hur ska dom kunna klara av att bygga upp Haiti igen och hur ska alla dessa människor med alla tragiska upplevelser kunna orka klara av att gå vidare.Och alla dessa barn!!!Vad blir de av dom ???
    Frågorna är många.
    Jag vill passa på och tacka Ulla för tipset om bloggen Tomas Brundin de känns som jag fått svar på en del av frågorna hur och vad dom gör för människorna i katastroflägren.
    Det är fantastiskt vad datan och internet har öppnat upp för oss.Skickar en varm tanke till Dig Gösta från Lena.

    SvaraRadera
  5. God morgon Gösta!Hoppas att hela din dag ska vara god.Det känns alltid gott att läsa att du har haft en bra natt med vila.Tankarna är hos alla människor som drabbats så hårt på Haiti. Hur svårt det måste vara för dessa drabbade kan vi nog inte riktigt föreställa oss.Beundrar alla dom personer som frivilligt åker iväg för att ge en hjälpande hand.Kanske med sitt eget liv som insats.
    Hoppas att alla insamlade pengar kommer till dom som verkligen behöver dom och inte försvinner helt eller delvis på vägen.Läste i vår lokaltidning att här är det personer som går ut med falska insamlingsbössor för Haiti och lurar till sig pengar. hörde även på Karlavagnen att det förekommit på andra platser.
    Hur är dessa människor funtade som tillskansar sig pengar på oärligt sätt.Tyvärr händer det allt för ofta att oärligheten slår igenom även på hög som låg nivå.
    I dag ska jag ta det lugnt och kurerar mig känner att jag har en rejäl förkylning på gång.
    Gösta jag önskar dig allt gott du är en fin och ödmjuk person.Ha nu en riktigt bra dag.Kram och vänlig hälsning Doris. Ps här är det -20.Ds

    SvaraRadera
  6. God förmiddag Gösta!
    Skönt att läsa att du haft en lugn natt utan smärttoppar! Det gläder oss alla som läser din dagbok.
    Visst är det så att situationen i Haiti är något som dyker upp av och till under dagarna och man ställer sig många frågor. Trots det vi ser på TV och hör i radio så kan vi ändå inte på helt riktigt sätta oss in i hur det verkligen är där. Man kan bara hoppas att dom som bäst behöver hjälpen nu börjar få den i ordnade former och att även återuppbyggnaden kommer att se till dom som absolut inget har istället för att restaurera för dom som redan har tak över huvudet.
    Jag hoppas Du får en bra dag Gösta och att dina smärtor håller sig på avstånd. Mina tankar finns hos dig och jag skickar mina varmaste kramar till dig! Hälsningar Småländskan

    SvaraRadera
  7. Hej Gösta!
    Vilken god nyhet att du har fått sova så bra. Har du fått ändra medicindosen eller har kroppen tagit ut sin rätt efter alla smärtsamma nätter?
    Jag tror och tycker mig minnas att det alltid varit så att dom som har tyckt sig vara någonting här i världen alltid har roffat åt sig först. Dom har liksom haft rätt till det har dom tyckt.
    Nu hoppas jag att du får en väldigt skön dag. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar till dig
    Ninni

    SvaraRadera