tisdag 26 januari 2010

Årsdagstankar

Tisdag 26 januari 2010 kl.04.22  Lite orolig natt med något av yrsel och nackont kvar. Några få händelser kan få mycket att bli annorlunda. Idag är det årsdagen av den första diagnosen och det känns nästan likadant som den gången. En tomhet och tankar om vad som ska hända nu. Bara ordet cancer i sig självt ger många gånger en kall känsla i kroppen.Tankar om död och elände far runt i huvudet och det blir nästan kaos. Det är närapå likadana känslor idag. Det har gått ett år och förändringar har skett inte precis till det bättre men inte lika illa heller. Den senare utvärderade diagnosen gav ett tydligt svar på vad som väntade och det årsdatumet blir nästa månad. Jag hoppas att tidsgränsen kan få bli senarelagd och att det finns lite tid kvar. Till lite mer vardagshändelser. Det blir ingen chatt denna vecka för tidningens material fungerar inte ännu så chatten blir senarelagd. Jag har också erlagt avgifterna till länsstyrelsen för stiftelsen. Vilken jag hoppas ska kunna leva vidare. Saldot är för dagen 7755:- . Tack alla givare. Carpe diem

11 kommentarer:

  1. Hej Gösta ! Förstår att det är många tankar som far runt i ditt huvud och beskedet om din sjukdom måste varit ett hårt slag.Men förhoppningar om att du ska vara med oss länge till kvarstår.Du är en otrolig kämpe,och så länge det finns liv finns det hopp.Tankarna är hos dig även om jag inte hade tillfälle att skriva i går.Hoppas att du kan njuta av dagen och att du inte ska ha för mycket ont och att yrseln inte håller i sig.
    Vänlig hälsning och kram Doris

    SvaraRadera
  2. Hej Gösta.Tråkigt att natten inte varit så bra,och att tankarna far hit o dit idag,är inte att undra på."Det är många tankar o känslor som ska bearbetas,de måste ut." Så du orkar fortsätta kämpa vidare ett tag till.Tillsammans ska vi lura (årsdatumet nästa månad).För du måste hänga med ett tag till .Du ska se att när den här dagen gått,så får du en bra natt ,sova gått,och imorgon blir en bättre dag.Hälsningar o kram från en medmänniska

    SvaraRadera
  3. Hörde på tv i dag att det har kommit ett vaccin mot svår och långt framskriden prostatcanser
    Kan det vara något för dej
    Du kanske redan känner till det
    Tänker på dej och skickar varma kramar
    Harriet

    SvaraRadera
  4. God morgon Gösta...Ja de är inte konstigt att tankarna far runt runt i huvudet särskilt när man är ensam och ska "tackla" alla frågor och funderingar..Den jag var livlina till som gick bort i oktober sa precis likadant..han pratade ofta om att livet gick som i en revy för han särskilt när han var ensam ...Han funderade mycke på vad han gjort och vad han inte hunnit med att göra...Ja vad säger man...de är så grymt vad människor ska behöva gå igenom...Hörde nyss på nyheterna om ett vaccin som kunde ges även vid lång framskriden cancer i prostatan...Har Du hört nåt om de??????De kommer väl mera om de under dagen hoppas jag...kan de vara nåt för Dig...Ja de var bara en tanke och fundering..de sista som överger människan är hoppet...Här är -10 grader och nu väntar vi här nere på ett snöoväder men vad gör de ...jag tycker mest synd om dom som måste vara ute på vägarna..må alla ta de lungt....stor kram Ulla och vill samtidigt få skicka en tanke och kram till Lennart i Nybro oxå..

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Så var det två steg tillbaka igen. Det är väl förmätet att önska lugna och smärtfria nätter.
    Jag kan bara hålla med tidigare kommentarskrivare.
    Jag tycker att du ska ta kontakt med din läkare och höra dig för om det nya vaccinet.
    Jag önskar dig en bra dag, även fast natten varit sisådär. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar till dig
    Ninni

    SvaraRadera
  6. Hej igen Gösta .Titta på 1:a sidan av Aftonbladet (på nätet) där står det att läsa om Vaccinet. Och skulle det vara något du vill pröva,så om du har någon som trycker på om att du ska få pröva medicinen. hälsningar o kram från en medmänniska carpie diem.

    SvaraRadera
  7. Angående vaccinet: Det är inte tillgängligt i sverige ännu och det är testat på 125 amerikaner av 800 det ger en förlängning på c:a 8 månader i jämförelse med de icke testade. Det ska göras mer tester innan det blir aktuellt att användas för alla drabbade. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  8. Hejsan Gösta!
    Så kom det då en lite orolig natt igen, ett litet bakslag som vi ju helst hade velat att du sluppit nu när du haft några bra nätter.
    Kan förstå att det är många tankar som snurrar runt i huvudet den här tiden, nu när det är årsdagen sedan du fick första diagnosen och snart också årsdagen för den utvärderade diagnosen. Tillsammans med dig Gösta så hoppas vi att din tidsgräns får bli senarelagd så att du har ytterligare tid kvar. Synd det där med vaccinet, att det inte är tillgängligt här i Sverige. Läste om det, och såg att det bara var testat i USA ännu, och att fler tester behövde göras. Men jag kan inte förstå att dom inte kan tillåta att ett antal svenskar får vara med och testa. Kunde väl vara bra att sprida testerna över världen, enl mitt lilla tyckande.
    Känns jättebra att du betalat in avgifterna till länsstyrelsen för stiftelsen och vi är många som vill att den ska leva vidare och få dela ut guldkanter enligt dina önskemål!
    Vi har haft kallt hela dagen idag, minus 15 i morse, sedan när solen tittade fram så steg termometern till minus 4, men nu är det på väg neråt igen.
    Hoppas din dag har varit bättre än natten och också att du får en lugn natt.
    Varma kramar till dig från Småländskan.

    SvaraRadera
  9. Till alla: Veckans artikel i länstidningen kommer i morgon. Den kan läsas på nätet: Länstidningen Östersund/Berg. Hälsningar Gösta

    SvaraRadera
  10. Gösta jag önskar att du få en riktigt god natt och kan samla krafter till att möta morgondagen.Tänker så på dig och är helt förstårligt att tankarna snurrar runt i huvudet.Men som jag skrev tidigare så länge det finns liv finns det hopp.Jag vet själv hur det var när jag fick mitt besked även att jag inte fick så tråkigt besked som du fick.
    Den första tiden efter operationen kände jag efter väldigt mycket och var orolig. Men det har lättat nu och hoppas att det ska vara lugnt för man vill gärna var med ett tag till.I Kväll fryser jag och känns som en förkylning är på gång eller är det för att det kommer mer snö.Jag är en riktig vädergumma som känner av när det bli väderombyte.I morgon ska jag läsa artikeln.
    God natt!Kram Doris

    SvaraRadera
  11. God kväll
    Tyvärr vet jag inte riktigt hur jag ska uttrycka mig... men trots att vi, bloggläsarna, inte är fysiskt närvarande hoppas jag att våra små ord/läsningar av bloggen/bidrag till stiftelsen gör dig medveten om att vi "lyssnar".

    Önskar dig en riktig god natt
    /Lina

    SvaraRadera