onsdag 20 januari 2010

Arbetstid

Onsdag 20 januari 2010  kl.04.19 Att arbeta flerskift tar verkligen på krafterna. Men det gör ju att dagarna går så fort så att datumen kommer i otakt. Samtidigt ska ju världsproblemen lösas vilket gör att det blir inga raster. Hur jag ska komma tillrätta med allt det här vet jag inte. När drömarna blir så konkreta så dom flyter ihop med den vanliga vardagen kan det bli problem. Men ännu har det gått bra att skilja dröm och verklighet åt, Ibland så önskar jag att det skulle gå att ta med sig en del till verkligheten för att visa hur ett fredligt och samstämt samhälle skulle kunna se ut. Alla människor lever tillsammans med ett leende till varandra och ofta en hjälpande hand redo att hjälpa till och onda ord skulle inte existera. Men det är ju bara en dröm. Jag undrar om det är sjukdomen som gör att dessa tankar och funderingar kommer fram mer och mer eller är det så att jag börjar se hur det egentligen är. Hoppet kommer att finnas om en bättre värld någon gång i framtiden. Carpe diem              Ps. Stiftelsen har fått mer gåvor och det gör att saldot ökar det är nu 7755:- tack alla givare.Ds

6 kommentarer:

  1. God morgon Gösta..de ser ut som Du fått sova iallafall och att värken legat lite i skymundan.
    Intressant de här med drömmar..tänk vad hjärnan arbetar och plockar fram resterna av vad vi tänkte som vakna.När jag var liten hade jag en sån där liten gullig tant som jag gick till ibland och hon sa kommer jag ihåg..tänk på något vackert och fint innan Du somnar för då kanske Du drömmer vidare på de i sömnen..Ja de finns många funderingar och tydningar och var och en får vara salig i sin tro..eller hur...Du skriver om att Du skulle vilja ta med en del till vaket tilstånd..vänlighet och en hjälpande hand...Så sant Gösta ..i dessa dagar borde vi vakna upp alla alla människor på denna jord...ta vara på dagarna vi trampar runt här på denna jord ...gör något bra för varann ..hjälpa är bättre än stjälpa..Såg Du på de 7 dödssynderna i går kväll då de handlade om AVUND...ja de sa väldigt mycke hur människan kan vara...
    Nej jag säger som Lasse Berghagen sjunger ..Sträck ut en hand...den texten säger väldigt mycke hur vi borde vara...här i Uppland är de -2 och de ska visst bli grått sägs de...kram Ulla

    SvaraRadera
  2. Morrn på dig Gösta! Skönt att du fått sova även om du har drömmar - hjärnan vilar inte! Jag förstår precis hur du menar! Sedan katastrofen hände i Haiti har även jag fått en annan tanke på omvärlden. Mina drömmar har tilltagit och i dem finns Haiti med och all den tragedi som finns där. Det tar ett tag sedan jag vaknat att inse, att dröm och verklighet ofta går hand i hand. Kanske måste något sådant här hända för att människor skall börja se vad de själva har och vad andra människor saknar! Man borde ta hand om varandra, räcka ut en hjälpande hand! Du som själv lever med en oviss framtid har så mycket att ge! Är så glad att få ta del av dina tankar, ditt liv och dig som människa. Det finns hjältar bland oss - du är en!
    Kanske, kanske kan det som händer där nere få flera människor, att öppna ögonen och kanske, kanske kan all hjälp som kommer till Haiti och på längre sikt hjälpa invånarna där att bygga ett nytt, tryggare samhälle.
    Jag önskar dig en bra dag, utan värk och att du kan koppla av. Även jag skall sätta in pengar till fonden, har inte haft ekonomi till det ännu, men det kommer.
    Sköt om dig Gösta och många varma kramar från Mafina.
    Carpe diem!

    SvaraRadera
  3. Hej Gösta ! Trots dina drömmar har du fått sova.Men det bli inte den riktigt goda sömnen.Vissa människor säger att dom aldrig drömmer.Men så är det inte.Sedan är det hur man kommer i håg sina drömmar.Tänk om vi kunde leva i ett fredligt samhälle det är ett önsketänkade.
    Hade moster som ofta sa att nu är det på världens sista tid och det är sextio år sedan.Visst fanns det elände då också. Men som vår värld ser ut i dag så är det skrämmande.
    För många finns det ingen heder alls.Visst finns det många bra och goda människor som vill väl,men det är alltid det onda som kommer fram.
    Tyvärr har det onda snart tagit överhand.Det är så sant det du och Ulla skriver.Vi behöver mer av vänliga händer och omtanke om vår nästa.
    Stanna upp och tänka efter vad kan jag själv tillföra. Hoppas din dag blir så bra som möjligt.Vänliga tankar och kram.Doris

    SvaraRadera
  4. Morr´n Gösta!
    Jag är lika förväntansfull varje morgon som jag slår på datorn och jag blir lika glad varje gång som jag ser att du haft en bra natt.
    Jag hörde i går att man måste bygga upp en ny stad i Haiti. Det går inte att sätta sig in i hur fruktansvärt dom har det. En pojke blev intervjuad och fick frågan varför han plundrade där han kom åt och han svarade att det är för att han ska hitta mat, för han är så hungrig. Jag har svårt att titta på de värsta bilderna.
    Hoppas att du får en bra dag. Carpe diem
    Skickar många många mjuka kramar till dig
    Ninni

    SvaraRadera
  5. Hej Gösta!
    Varje morgon när jag läser att du haft en natt utan smärtor blir jag så glad. Jag har också drömt en massa denna natten, konstiga drömmar som jag inte var dom kom ifrån. Tur att man sen kan skilja på dröm och verklighet.
    Här vräker snön ner och det blåser rejält, inte något upplyftande uteväder precis, så det blir att lösa korsord, läsa lite och kanske se om det är nåt på TV:n.
    Hoppas du får en bra dag och att nästkommande natt innehåller god sömn, men lite mindre drömmar så att både hjärnan och kroppen får vila.
    Trevligt att det kommer in lite pengar till stiftelsen igen!
    Varma kramar till dig från Småländskan

    SvaraRadera
  6. Hej Gösta!
    Hoppas dagen har varit bra! Här har vi haft snö i över en månad och mer ska det bli! Det är många år sedan marken varit snötäckt så länge här nere i Skåne. Det är verkligen vinter!
    Jag hoppas Du får sova gott kommande natt samt att jag får följa Dina dagboksanteckningar länge än!
    Önskar en medmänniska från Skåne

    SvaraRadera